06 november 2006

Läget Just Nu - Vecka 45

Bra Saker Just Nu:

Partyhelg i Göteborg Ny
Just nu känns jag som en uttryckt tub majonnäs, men det var fantastiskt kul att ha Bexton i Göteborg och starta helgen med en hotellbars-AW med J, C, FF, D-man och Ee…och fortsätta så med McDonalds och Idol. Eller bruncha (på Egg&Milk som nästan blivit för populärt numera), gå på stan och så käka på Haket med MrC&Co, förfesta hos FF med fröken Harrysson och BB&Co – och sedan röja loss bland Halloweenarna på GS2H. Jättelyckat! Tack allihopa som var med.
[Hemligt] Ny
Det här kan vara den absolut konstigaste posten på min lista någonsin…men jag har "ramlat" över något som absolut måste ligga här…men jag får inte berätta vad det är. Skumt va! Jag vet… Men det är inte riktigt meningen att jag ska få ha koll på det här ännu…så jag måste hålla käften…även om det egentligen är ett väldigt konkret popkulturellt fenomen (alltså inget schyst jobberbjudande eller någon ny kärlek...tyvärr) och absolut något som jag kommer ta upp här många, många gånger så småningom…hundraprocentigt här på listan...igen också. Men det är bra att det måste få vara med här denna veckan i alla fall. Så är det bara.
"Dexter" Säsong 1 – TV-serie på Showtime 2v
Michael C. Hall. Michael C. Hall. Michael C. Hall. Michael C. Hall. Årets coolaste nya TV-serie. Michael C. Hall. Michael C. Hall. Årets snyggaste vinjett. Michael C. Hall. Michael C. Hall. En av veckans största TV-händelser.
"Grey’s Anatomy" Säsong 3 – TV-serie på ABC 6v *åter*
Amerikas största serier är fortfarande en briljant blandning av känsla, humor, kul musik (mycket svenskt i senaste avsnittet) och charmiga one-liners: "McSteamys sister is McBitchy!" Glöm inte att Kanal5 kör igång sverigesändningarna i mitten av säsong två i morgon.
"Daydreaming" – med Fiasco Lupe & Jill Scott Ny
En låt jag sparade för förra onsdagens "Tips för Dina Sinnen"-lista…och sedan glömde använda. En låt som inte alls låter som den sorts musik jag brukar lyssna på vanligen – men som har smugit sig på mig från P3 under dagarna och nu regerar i min iPod. En låt som faktiskt är bland det skönaste man kan lyssna på just nu!
Boule på Boulbar Surbrunn med Jobbet Ny
Oväntat skojig avdelningsaktivitet påhittad av Favvo-P. Mitt lag förlorade i och för sig alla matcher, men jag fick ändå till så många schysta kast att jag var nöjd...och så kunde man ju dricka massa öl parallellt...då blir ju de flesta aktiviteter kul oavsett resultat. Skoj att träffa Foto-Sara igen, också. Måste se till att det blir oftare.
"Heroes" Säsong 1 – TV-serie på NBC 2v
Har på ett plan en mytologi i proportion med Lost – men på ett annat plan är det lika enkelt som CSI. Tror det är det som gör det så genialt.
"Dressed to Kill" – Stand-Up med Eddie Izzard Ny
Otroligt roligt – och fortfarande hyfsat fräscht ett halvt sekel senare – när Eddie driver om allt från religion till historia och hur man kom på Heimlich manövern. Allt iklädd skinbrallor, klänning och oklanderlig makeup.
Sterainljus 2v
Sjukt mysigt och användbart när lägenheten är kall och snöovädret tar över stan.
"Starlight" – med Muse Ny
Ännu en låt som behandlats styvmodeligt här i bloggen i förhållade till hur mycket jag lyssnar på den och gillar den. Sjukt snyggt ljussatt show på MTV-galan också.

Tveksamma Saker Just Nu:

MTV Music Awards
Å ena sidan fullt av meningslös hiphop och R’n’B som inte tilltalar mig alls…och bara en massa amerikansk musik som nominerats. Å andra sidan kul framträdanden från Muse, Justine och Nelly och samtidigt är ju sådana här galor faktiskt det enda som är intressant med MTV nu för tiden.

Dåliga Saker Just Nu

"Wind It Up" – Singel med Gwen Stefani
Nu har jag bestämt mig. Jag gillar det inte alls. Sjukt trist låt gömd bakom en genial sampling.
Uppkopplingsstrul på SJ
Vad är meningen med fritt internet i förstaklass om det strular hela resan?
Snökaos
Jobbigt för många...men jag tänker inte använda en av vår tids största klyschor (ni vet den där som går något i stil med "Varje år när första snön kommer så...") för det. Själv blev jag mest kall och blöt men kom ändå hem i tid…och fick prata i telefon i flera timmar med stackars F5 som snöats fast i sin bil.
Magkatarrsymptom
Ingen hit när man redan går runt med en ständigt skum smärta i mellangärdet – och dessutom har en flygresa som samtidigt gör sitt för magsyran om tre dagar.

Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hi Oswald,

Don´t miss http://www.brilliantbutcancelled.com/deathwatch/ for the latest updates on which shows gets the axe. Vote and take part in popculture. (Sorry but kidnapped already got cancelled ;)

Feel sorry for Sorkin that Studio 60 is taking a beating right now. I would kinda miss it if it doesn´t come back from hiatus. Looks like no more episodes have been ordered. I thought the show had a nice setup, but maybe lacked some energy found on Westwing.

Btw, something that should top your list this week is Reichens new book "Here´s what we´ll say". It´s a mustread and I read it back to back non stop over the weekend. Since I first saw him on Amazing Race I´ve had a major crush on him. He is easily one of the top 5 bestlooking guys ever and somehow I can´t get enough of him.

http://www.myspace.com/reichenlehmkuhl

Take care and stay safe.