06 oktober 2006

Nedlugnad

Okej.
Nu har min initiala ilska över att Göran Hägglund ens finns lagt sig något...och Annika&Carina i "Lantz i P3" har fått mig att skratta en hel del åt hela regeringen också. På ett bra sätt.

Har dessutom fått veta att vår nya migrationsminister Tobias Billström också är öppet homosexuell, vilket alltså betyder två öppna bögar mot en homoskeptisk socialminister i regeringen, och det är ju faktiskt ganska bra odds. Lite gladare nu.

Ska man tro DN så verkar dessutom inte homosarna vara den minoritetsgruppen i samhället som ska vara mest besvikna idag...
...annars läste jag följande i DN:
"Fredrik Reinfeldt vill också se starkare band till USA och med icke namngivna asiatiska länder. Han betonade också sitt stöd för FN, och respekten för mänskliga rättigheter. Här lade Fredrik Reinfeldt tonvikten på skyddet för HBT-personer." - och det slutet låter ju bra det med...även om det finns en del för honom att göra för HBT-personer här hemma också vad gäller jämnställda rättigheter.


Fascineras annars över hur alla medier...ja inte bara de - typ alla man pratar med, eller vars bloggar man läser - fullständigt går bananas över att Bildt blivit utrikesminister. Självklart är han en populär politiker och självklart är det en väldigt meriterad man på rätt post, men:

Aftonbladets "Bildts karriär i Bilder" ger mig en efter ganska dålig smak i munnen, eftersom de använde ungefär samma upplägg om Anna Lindh...när hon mördats!
och
Glömmer man inte bort att den riktigt bra politikern här är Fredrik Reinfeltd, som - helt i motsats till hur Göran Persson skulle gjort - vågar svälja alla gamla konflikter mellan honom och CB och plocka in någon i sin regering som kommer stjäla det mesta av strålkastarljuset.
DET tycker jag är ett tecken på en bra ledare. Någon som väljer kompetens framför karriärtänkande!

Go Stadsministern!

Inga kommentarer: