10 oktober 2006

Melodifestivalsspekulationer II (Uppdateras Efterhand)

TT-spektra skriver följande:
(mitt klotter i rött)
***************************************
Nanne Grönvall är aktuell för nästa års Melodifestival. På tisdagseftermiddagen avslöjade SVT de första 28 av totalt 32 bidrag till nästa års schlagertävling.
Nanne Grönvall har skrivit låten "Jag måste kyssa dig" tillsammans med maken Peter Grönvall.
- Det kanske blir jag som sjunger. Vi måste prata lite med SVT om det där, men det kan bli så. Det är en uptempolåt. Men den liknar vare sig "Avundsjuk" eller "Håll om mig". Den står för sig själv, säger Nanne Grönvall till TT Spektra.

Bland de artister som TT Spektra redan nu fått bekräftat ska medverka - SVT meddelar i det här läget bara låtnamn och kompositörer - finns Jimmy Jansson, Andreas Lundstedt, Regina Lund, Svante Thuresson, Sanna Nielsen, After Dark, Sonja Aldén, Tommy Nilsson, ungdomsgruppen Cosmo 4 samt Alena Gibson i duett med Stefan Andersson.

Andra låtskrivarnamn bland de utvalda låtarna är bland andra Agnes Carlsson, Rob'n'Raz, Andreas Johnson och Caroline af Ugglas.

Rasmus Lindwall från Rob'n'Raz ska kanske framträda själva med låten "Kom":
- Jag är inte riktigt hundra på det. Vi får kolla resultatet först och se om vi fått med några fler låtar. Vi har skickat in en annan låt också, och om den kommer med så blir det Rob'n'Raz.

*Expressen säger dock att Jessica Andersson skall sjunga denna*

Andreas Lundstedt, som redan varit med i schlagersammanhang fem gånger, ligger på en strand i Barcelona när TT Spektra når honom. Han säger att han fick en tår i ögat när han hörde att hans låt "Move" kommit med.
- Det här är fantastiskt kul eftersom det är en låt som jag och Johan Röhr skrivit tillsammans. Det känns helt galet. Det är nytt för mig det här med att skriva låtar, så det känns extra spejsat. Jag kommer nog att förstå det snart, säger han.

Jimmy Jansson ska sjunga låten "Amanda":
- Är det sant att jag kommit med? Fy fan vad kul. Den låten har vi skickat in tre år i rad. Självklart ska jag sjunga. Jag skrev refrängen på "Fame factory" för tre år sedan. Det är en festivallåt som låter väldigt mycket Jimmy Jansson.

En annan artist som ställer upp blir Therese Granqvist, som ska sjunga låten "The arrival", meddelar låtskrivaren Michel Feiner:
- Det är en houselåt. Det blir något nytt i Melodifestivalen.

* WOW! I love Drömhus-Therese!! Och av snubbarna bakom The Attic!! Underbart!*

Svante Thuresson ska sjunga låten "Första gången", Sanna Nielsen "Vågar du vågar jag", After Dark "Åh när ni tar saken i egna händer", Sonja Aldén "För att du finns" och ungdomsgruppen Cosmo 4 "What's your name".

*Go Sanna! Go Sonya! Go After Dark! Men hur fräsch känns Svante? Eller är jag dum nu? Fräschare än Tommy Nilsson, kanske...*

Fjolårets "Idol"-vinnare Agnes Carlsson sa i en intervju med TT Spektra tidigare i veckan att hon inte var intresserad av att ställa upp i Melodifestivalen. Om det uttalandet förändras efter att hennes låt "More than a girl" valts ut återstår att se.

(TT Spektra)
*****************************************

I Expressen säger man också att Fredrik Kempe förmodligen ska sjunga "Rainbow Star" som duett med Regina Lund, och Aftonbladet (och Bert Karlsson) är säkra på att Anna Book kommer sjunga "Samba Sambero".

Min schlagertok till kompis Bexton meddelar dessutom på QX-hemsida att Addis Black Widow ska sjunga "Clubbin'", Sofia Berntsson (?) ska sjunga en glad grekisk festlåt vid namn "Hipopta vlemata" (??), och att Tommy Nilsson sjunger en gitarrballad som heter "Jag tror på människan".
Pip genast över till QX och läs hela hans artikel (han vet en hel del om låtarna) så han inte blir arg nu när jag rakt av snor de två absolut roligaste bitarna från hans artikel...iallafall enligt undertecknad:

Från QX-hemsida:

"(Å) När ni tar saken i egna händer"
Artist: After Dark.
Ryktet säger att låten inte direkt är till för dom minsta. För sjunger man "Å när ni"....lite snabbare så låter det som...just det....Men After Darks poplåt med maffig kör är en given favorit. Enligt Henrik Wikström är den en mix mellan PSB:s "Go west" och Madonnas "Sorry"...Låter ju sååå lovande...

"Live Forever"
Artist: Magnus Carlsson.
Festivalveteranen kunde inte motstå den här popkaramellen och sjöng in demon. Han gör med största sannolikhet sitt sjunde festivalår. En uptempolåt med en stark refräng med stänk av A-ha´s "Take on me".

2 kommentarer:

Anonym sa...

Shit, jag blir helt till mig när det händer så mycket schlagrigt idag! Måste kolla in QX-sidan lite noggrannare, de har ju avslöjat artisterna också! Vad har de för källa egentligen....??!?!?
Åh, vad jag längtar till februari helt plötsligt. ;D

Schlagerboys sa...

It's all just too exciting! The return of Nanne! Poptastic Jessica Andersson! And the fabulous Sanna Nielsen with a Frederik Kempe song!

We can't wait for Melodifestivalen 2007!!