16 oktober 2006

Desperat Insikt

I morse när jag såg senaste avsnittet av Desperate Housewives till min morgongröt så insåg jag plötsligt vad det främst är som gör att jag tycker serien är så rejält mycket bättre den här säsongen än den föregående.

Det bästa Marc Cherry gjorde efter att ha tagit 100% ansvar för serien igen är (i mitt tycke) nämligen inte att han stoppade in ett intressantare mysterie (den biten har jag egentligen mest invändningar mot – mysteriet är ju i stort sett identiskt med första säsongens) eller att han dragit upp plotlines som sträcker sig över flera episoder (att låta Gabby & Carlos hata varandra i en exploderande skiljsmässa á la "Rosornas Krig" är en fantastiskt bra idé) där fruarna får chans att inteagera med varandra.

Det är inte heller att han "tagit tillbaka" Edie och gett henne en viktig roll i serien igen (både genom sin nya heta brorson och sin Jago-approach vid Mikes uppvaknande) eller att både Andrew och trädgårdsmästar-John fått komma tillbaka (om än för ett gästspel i den enes fall).

Nope. I mitt tycker är det bästa att han dragit ned på den fasansfulla slap-stick humorn som körde DH rakt ned i Stefan&Krister-träsket stundtals säsong 2. Jag kan nämligen ta att intrigen är såpaliknande – det är seriens grej – men ihop med snubbla, få-färg-i-huvudet, gå in i rutor och så vidare så blev det hela omöjligt att njuta av.
I senaste avsnittet var det bara en unge som fick en boll i huvudet och tja...påhittat våld mot barn kan jag ta en måndagsmorgon när jag vaknat på sadistiska och mest reta-mig-på-snorungar otrevliga sida!

Nu håller jag tummarna för att det fortsätter så här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var sista gången på ett tag som jag tittar på din blogg, helt utan spoilervarning ser man en bild på att Mike har vaknat igen, man läser att Andrew kommer tillbaka osv. Saker man helt enkelt inte vill veta i förväg, oavsett om man tror det kommer att hända eller ej.

Oswald sa...

Hej Anonym!

Trist att du känner så, men till mitt försvar kan jag väl säga att jag har aldrig gjort någon hemlighet av att jag försöker se TV-programmen så fort de dyker upp - och att jag faktiskt inte har en aning om hur långt serierna hunnit på svensk TV eller för dem som ser dem på DVD...jag går bara efter mitt eget tittande. Något annat skulle vara omöjligt.

Vad gäller spoilervarning så kan jag erkänna att bilden kanske var dum - men om du läser ingressen i blogginlägget så står det att jag just sett senaste avsnittet - vilket kanske borde vara en ledtråd till det som står längre ned om Andrew&Co.

Jag lovar att du ändå kommer ha en trevlig stund med de desperata hemmafruarna trots att du läst inlägget - det finns mycket kvar att upptäcka!

Kram
/Oswald