12 oktober 2006

Dagens Lunchvideo

Man kanske tror att jag dagen till är skulle välja något med ANna Book eller något annat Göteborgsskämtartat i väntan på Nobelpriset...men nä. Det blir något helt annat.

Dagens kids vet förmodligen inte vem Vanessa Paradis är, och om de vet det så vet de förmodligen bara att hon är gift med Captain Sparrow alias Johnny Depp...

Nåväl.
Första gången jag (och de flesta utanför Frankrike) såg Vanessa var väl när hon som trulig tonåring i rosa åttiotalstypisk tröja slog igenom med låten om taxichauffören Joe i den här videon. Länge tänkte jag att denna underbara lågbudgetvideo med tillhörande låt som håller än idag skulle bli dagens lunchvideo...men så halkade min blick på YouTube och jag insåg att det inte hade varit rätt...

Min mest sönderspelade singel av Vanessa heter nämligen någonting helt annat, och så mycket bög jag är så var jag under en period på gymnasiet intensivt förälskad i Vaness, den här låten och den här snygga (iallafall tyckte jag det då) videon med alla de fallande löven.

Låten skrevs av Lenny Kravitz som parallellt med den här singeln (iallafall som jag minns det) hade sin största solohit med "Are You Gonna Go My Way" – en låt som jag fortfarande inte gillar och som ger mig minnen av aspackade, hysteriskt hoppande tonåringar på Ritz dansgolv som man fick fly ifrån för att inte ens anklar skulle hoppas blodiga så fort DJn la på låten.

Men den låten ska vi förtränga nu. Idag är lunchen all about Vanessa Paradis (glöm inte kolla Joe le Taxi också om ni hinner) och "Be My Baby".


1 kommentar:

Anonym sa...

Åh, jo jag känner till henne! Och "Be my baby" är en totaaaalt underbar låt! :D