11 augusti 2006

Tisdagen den 11 Augusti 1992

Vaknade "sista gången" en bit innan Paris och vi hann äta frukost innan vi var framme. Ingen hade kollat passen, men de hade klippt kortet 3ggr…
I Paris hade vi hamnat på stationen Gare de'Nord, så vi tog Metron dit.
Väl där köade vi till en rumsförmedling. Fick ett två stjärnigt rum m. dusch inkl. frukost för 380Fr. Gav oss iväg och letade upp hotellet som hette Nord-Est.
När vi kom fram fick vi betala i förskott (mitt VISA) och lämna bagaget, för rummet var inte klart ännu. Beslöt oss för att fixa lite detaljer, så efter en snabb frukost på McDonalds, gick vi till stationen. Vi bokade platsbiljetter till tåget hem på fredag samt köpte Metrobiljetter och tog reda på resrutt inför EuroDisney dagen därpå.
Tillbaka på hotellet duschade vi och studerade en del av rummets lyxinredning: en tv!
Hade siktet inställt på Louvren och växlade två resecheckar på vägen dit. Såg även operan.
När vi kom till Louvren var där stängt på tisdagar. Överallt höll man också på att bygga, så allt såg ut som en stor byggplats. Beslöt återvända en annan dag.
Tågade istället längs Champs-Elysees. Såg det mycket pampiga Place de la Concord. Trafiken otroligt intensiv.
Kikade in i olika affärer och stannade en god stund i en skivaffär liknande den vi dominerat i Wien. Köpte "Barcelona", en CDsingel med Mercery/Caballe.
Tog en glass på McDonalds, som vi åt vid Triumfbågen. M inledde en konversation med en amerikansk 40-åring, medans jag tog en närmare titt på den vackra Triumfbågen och den "okände soldatens grav".
Efter att ha köpt en EuroDisney broschyr och handlat ost/kex/chips/frukt/läsk gick vi bla via Pigalle (med sina äckliga prostituerade och neonklubbar) upp till kyrkan Sacre-Coeur, vid vilken man hade en storslagen utsikt över Paris.
Se'n bar det "hem" för en lugn ost/kex kväll framför TV:n, efter att M ringt hem och kollat att allt var bra. Somnade snabbt.
Dagens återseende: Kaffe……(på McDonalds)

1 kommentar:

Kim da Costa sa...

Hahaa, känner igen det där med VIKTIGA DETALJER, typ; "mitt VISA".