27 augusti 2006

Skivrecension: Mando Diao - Ode to Ochrasy

Mando Diao
Ode to Ochrasy

Jag gillade inte Mando Diaos förra skiva alls. Det är faktiskt ungefär det enda jag kommer ihåg av den också… Nåväl. Nu är de tillbaka. Och de låter fortfarande låter som The Hives' lillebröder. Klassisk nu-manglar-vi-på-grabbar-rock som i singeln Long Before Rock 'n' Roll eller pungsparken Tony Zoulias (Lustful Life) och det är väl inte direkt dåligt, men jag är ganska trött på genren och här finns inga lysande refränger eller coola arrangemang som skulle få mig att ändra den uppfattningen. Visst, det tar sig lite mot slutet; New Boy är faktiskt en riktigt okej lugn låt, Good Morning, Herr Horst låter lite country, i Song for Aberdeen anar man lite blås…och slutligen, i plattans sista låt, så kommer äntligen något som jag tycker om på riktigt – låten plattan är döpt efter, Ochrasy. Men det är långt, långt från Gyllene Tider-orglarna och hiten The Band på debuten…och det är faktiskt ganska sorgligt.

Köp på iTunes: Ochrasy
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är du trött på genren så är du kanske inte rätt person att recensera skivan?
För att jämföra skivan med The Hives är för mig ofattbart. Lyssna på The Libertines eller The Strokes och dra sedan jämförelser efter det.
Du skriver att det inte finns några lysnade refränger. Stoppa i skivan i CDn igen och lyssna på "Long Before Rock N Roll", "Killer Kaczynsky", "Morning Paper Dirt".
Jag ville bara slå ett slag för Mando Diao eftersom jag inte tyckt om deras tidigare skivor, men jag tycker att Ode To Ochrasy är ett lysande exempel på att det fortfarande görs bra poprocknroll och att människor som inte tycker om/saknar kunskap om en viss genre då ska låta bli att recensera den.

Oswald sa...

Jag har alla skivor med The Strokes och jag älskar dem.
Jag har Libertines utmärkta första skiva.
Jag har båda Mando Diaos tidigare skivor.
Jag har lyssnat på pop/rock sedan jag blev vuxen nog att välja min egen musik.
Tycker du att det räcker?

Din åsikt är alltså att man bara ska recensera musik man gillar så att alla recensioner slutar i toppbetyg?
Att folk som inte tycker samma som du om en skiva ska sluta berätta om sin åsikt och hålla tyst?

Jag tycker genren stangerat något efter The Strokes. Jag tycker inte Mando Diao når upp till samma nivå som på sin debutskiva (men är bättre än förra gången). Jag tycker inte de låtar du nämner har odödliga refränger.
Jag tycker i så fall att My Darling YOU! är ett långt intressantare band...för att inte tala om Arctic Monkeys.

Tycker du jag ska låta bli att tala om det i en recension i min egen blogg som redovisar MINA åsikter om musik bara för att jag tror att alla andra inte tycker samma sak?
Vad skulle det ge mig för trovärdighet?

Jag tror du får vänja dig vid att alla inte tycker om samma musik som du själv...och om du fortsätter läsa här (vilket jag hoppas) så lär du förmodligen märka att ibland får musik du gillar också höga betyg.

Men bara om det förtjänar det.
Enligt mig.