31 maj 2006

Kölhalning av Piraterna

Hoppsan då!
Så har då Antipiratbyrån och dess inkvitionistledare Henrik Pontén fått polisen att slå till mot The Pirate Bay och stängt sidan.
I och för sig inte helt oväntat att det skulle hända kanske...men konstigt nog så händer det PRECIS efter att amerikanska TV-säsongen avslutats.
EXAKT vid samma tidpunkt som tvtorrents gick i graven ifjol!

Frågan man måste ställa sig är alltså om det är någon högt uppsatt polisman eller helt enkelt Henrik Pontén själv som gärna vill se hur Lost och Desperate Housewives slutar innan man stoppar fildelningen på de stora siterna?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha ha ha ;D
Seriöst så skulle det inte förvåna mig om det verkligen var så.

Oswald sa...

Jag är mest förbryllad över att man lägger resurser i storleksordningen 50 (!) poliser för en sådan här grej när folk blir rånade på tunnelbanan mitt på dagen.
Snacka om att det är pengarna och storföretagen som styr vilken typ av brott som ska bekämpas.
Dessutom så är de där sajterna som svampar...stäng en (okej...man kanske inte stänger svampar...but you get it) och det växer upp tio nya.

Anonym sa...

Ja, det är verkligen helt absurt att polisen lägger så mycket resurser på detta när det finns betydligt värre problem som de borde lösa..
Förresten, Tomas Lundin är inte bög! Jättekonstigt, för jag trodde verkligen det. Men jag gick in på hans hemsida som du länkar till och där stod att han hade fru och två barn! What?!