12 maj 2006

Inför Eurovision Del I

Som ni förhoppningsvis märkt har jag en ganska blandad musiksmak...men självklart följer jag repititionerna inför Eurovision Song Contest "live" i massa schlagerbögars bloggar nu hela dagarna.
Jag har ju älskat den där tävlingen sedan jag var liten... och då kan man ju inte bara sluta för att man kastas in i ett speciellt fack om man berättar att man gillar schlager nu när man är ute som bög.

Faktum är att det är värre att berätta för en annan bög att man gillar schlager än för ett hetero att man är bög numera.

Efter första dagen (Sverige repar första gången idag runt tre, typ - enligt källor är Carolas nummer så redesignat att det är som nytt) verkar Slovenien och Belgien (som är två av mina favoriter - komplett lista dyker upp innan torsdag) vara favoriterna, där Belgien är lite av Sverige del 2: Kate Ryan har svenska låtskrivare, svenska körsångare och alla har självlysande mickstativ a' la' Martin Stenmarck ifjol. Hon har dessutom kvar sin "knädans" som Belgarna diskuterat så livligt...

“I will be doing the ‘knee swing’,” she confirmed. “For those of you who don’t know, the knee swing has become a big part of my choreography and everyone in Belgium knows it. I have a new choreographer for ‘Je t’adore’ and I begged him to put it in until he said ‘Okay, okay, you can do it.’ Everyone in Belgium will be very happy.” Sandra Kim, Belgium’s last Eurovision winner 20 years ago, wished Kate luck. “Actually, she begged me to win the contest,” she said. “She’s been singing ‘J’aime la vie’ for 20 years and she wants someone else to take over.”

I övrigt: Monaco (min personliga favorit som alla andra hatar) verkar tyvärr inte imponera...men om man ser till bilderna så verkar hennes manliga dansare väga upp hennes rapporterade skrala sånginsats!
Ryssen har med sig ballerinorna (på scen) från videon. Coolt! Han har dessutom plcokat bort hemsidan där han var halvnaken... Att lansera en snubbe "the russian-way" verkar inte gå hem i väst.

I love this! Ibland är jag bara en så'n jävla bögkliché...

6 kommentarer:

Americum sa...

Åh... Schlager...!
Vi var på Gossip igår och det var som vanligt schlagerkväll - som det alltid är på torsdagar.
Rätt som det var kom en hel hop med MÄN in genom dörren och det visade sig vara en svensexa. Uppenbarligen, enligt säkra källor, var inte hopen gay. Men de ÄLSKADE alla att dansa och kunde sjunga med i varenda låt! Så, snacka om att det faktiskt är så att även hetrokillar älskar schlager. Man bara undrar varför de har så svårt att erkänna det...

Anonym sa...

Belgien och Slovenien är SÅ bra. "Mr Noboby" påminner lite om Sloveniens bidrag 2001 ("Energy"), eller hur?. Men Monaco, det låter ju som "Fyra bugg och en Coca-Cola" gånger två. Ha ha!
Läste nyss på Gylleneskor.se att Irland efter de första repetitionerna seglat upp som ny favorit. WHAT?! Måste lyssna på låten igen för jag hör inte vad som skulle göra den till favorit?!?!!?

Oswald sa...

Ellen: Irland? Det kan väl bara inte vara möjligt? Jag kan bara inte tro det.
Jaaaa!!! Visst påminner Slovenien om "Energy" lite - även om det alltid blir mera dramatiskt med riktiga divor som sjunger.
...och visst är det "FyraBugg*8"...men hon är ju så kitchig och våpig så man blir bara glad. Kärlek!

janmojanmo: I en empirisk undersökning balnd mina heteropolare (och det är ganska många) är det säkert 50-50 som gillar resp. hatar schlager...och kanske 50% av de 50% som säger det öppet. ;) Heterobrudarna däremot...värre än bögarna!

Anonym sa...

"..det är värre att berätta för en annan bög att man gillar schlager än för ett hetero att man är bög numera" - hahaa, underbart skrivet!

Oswald sa...

...and you can quote me on that!
Det ÄR ju så, eller hur!?
=)

Förövrigt upptäckte jag att det är samma låtskrivare på "Mr Nobody" som på "Energy" och att Anžej körade bakom Nuša Derenda när det begav sig.
Där ser man!

Anonym sa...

Nähä?! Ja, då är det därför man hör att låtarna påminner lite om varandra. Men nu måste jag ta och kolla in min inspelade video från 2001 och se om Anžej är med där. Shirley Clamp (eller om det var någon annan svensk sångerska?) körade ju bakom Elena samma år. Måste nog kolla in det med! :-)