04 maj 2006

Bondepartiet?

Gjorde en åsiktstest på TV8 för att kolla med hur många procent jag sympatiserade med de olika riksdagspartierna.
Resultatet (som syns i bilden här intill) var lite oväntat för mig - även om de tre partier jag ABSOLUT inte tänkte rösta på faktikt hamnade i botten.
Men ändå. Maud & Co?
Kommer inte svartklädda tonåringar kasta sten på mig då?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant. Men jag tycker det skulle vara bättre om vi röstade på frågor istället för på partier. De partier som driver frågorna ska vara anonyma och sedan ser man vilka som vinner valet genom att räkna ihop frågornas röster och de partier med högst total summa har vunnit valet.
Kommer politiskt medvetna stadsvetare kasta reservoarpennor efter mig nu?

Anonym sa...

Intressant idé. Kanske blir svårt att finansiera i slutänden om ingen har ansvar för helheten. Det förslag som vinner i varje enskild fråga är troligtvis också det dyraste. Mer till allt?
: )

Aronson sa...

Ha. Vi verkar ha samma politiska uppfattning, du och jag Oswald. Både vad gäller testet och vilka partier vi absolut inte ska rösta på IRL...

:-P

d1: vet inte om jag missförstår dig, men blir det inte väldigt dyrt om vi ska rösta i varje enskild fråga...? Och omständigt? Och svårt?

Anonym sa...

Jag är ju ingen politiskt medveten statsvetare, men kommer inte ett direktsystem där man röstar på frågor döda alla former av långsiktiga strategier. Det kommer förmodligen att resultera i att alla lägger sig till med populistiska frågevarianter för att vinna röster.

Vad diskuterades mest inför EU-omrösningen? De lånsiktiga fredsmässiga och ekonomiska kosekvenserna, eller "inte utan mitt snus"?

Fredrik sa...

...jag fick också Centern i topp, följt av FP... vem har påverkat vem? ;-)

Oswald sa...

*hahaha*
Tror det mera är så att vi tycker PRECIS lika och måste gifta oss nu...