26 mars 2006

Läget Just Nu - Vecka 13

Bra Saker Just Nu:

Coolpix S1 – Digitalkamera från Nikon Ny
Efter att min gamla Coolpix-kamera (2 megapixlar) i stort sett fallit i bitar så kunde man ju tro att jag skulle välja något annat märke den här gången... Men priset, designen och att helt enkelt känna igen sig i hantering och menyer vann över erfarenheten. Förhoppningsvis kan jag dessutom återanvända mitt gamla minneskort och slippa lägga pengar på ett nytt. Nu ska vi bara se om den kan ta lika bra foton som den är snygg (vilket ju tyvärr är fallet för mannen som ska hålla i kameran... ;)).
"Våfflor & Sällskapsspel hos Pierre & Tobbe" Ny
Våfflor är ju alltid gott - och egentligen (även om det är sjukt mättande) äter man det nog för sällan – men det blir ännu bättre när man får komma hem till P&T och äta dem tillsammans med ett gäng olika syltar, grädde och glass. När det dessutom efterföljs av sällskapsspel ("På Spåret" visar sig vara långt mycket roligare som spel än som TV-program) och såsmåningom rödvin så kan man inte annat än att känna sig mera hemma än man gjort sedan man lämnade Göteborg.
"Mat&Vin på Lundbergs med Syrran" Ny
Kan helgen starta trevligare än med lammfärsbiffar och några glas rött på en mysig restaurang tillsammans med syrran?
"Prison Break, Säsong 1" – TV-serie på FOX 2v
Avsnitt två av vårsäsongen lyckades inte vara riktigt lika spännande som det första, men jag tror inte de tappat stinget utan kommer igen i fullskala i nästa avsnitt...
"24, Säsong 5" – TV-serie på FOX/TV4 6v
...för det gör ju alltid "24". De har å andra sidan inte sackat på hela denna (fantastiska) säsongen...och när de gör det för några minuter smäller de alltid till med jordens cliffhanger på slutet. Underbart!
"Bagle Street Café" Ny
Stockholms mumsigaste bagles?
"Min" Balkong Ny
Är det nåt jag saknat i Göteborg/Kålltorp så är det en balkong. Visst, jag hade uteplatsen...men det är inte riktigt samma. Nu har jag drömbalkongen till september...och i helgen satt jag och njöt flera timmar i solen med en tjock tröja, en stor kopp te och en massa tidningar och såg snön rasa ned från de omkringliggande taken i strålande solsken. Det ser bra ut inför sommaren!
"Den Perfekta Matlådan" – Kokbok av O. de Hoog&F.Paulún 4v
Mest tonfisksallader denna veckan (men glömde kronhjärtanen som jag tillslut äntligen köpte efter massa övervägan), men självklart en del ärtpesto och bönor också. Min basmat.
"Syriana" – Film av Stephen Gaghan Ny
Intressant snackisfilm. Trevligt sällskap från Fredrik4. Min recension hittar du HÄR!
Morgonpromenader 3v *åter*
Oerhört skönt att kunna möta upp syrran på gymmet på morgonen igen...och snart kan man nog tillochmed gå ute...om bara isen och snön försvinner.

Tveksamma Saker Just Nu:

Connection

Sällskapet var väldigt trevligt, musiken helt okej (och man kunde bli väldigt full på deras öl) – men varför måste alla böghak i Stockholm vara så förbannnat sunkiga? Man känner sig ju förpassad till klubbarnas soptipp när man går in på Lino eller Connection och i viss mån Patricia. Folket är det absolut inget fel på och musiken skiljer sig ju inte från andra gayklubbar (Linda Bengtzing och Shirley Clamp låter samma både i Göteborg och Stockholm) – men inredningen och lokalerna är bara sunk, sunk, sunk. Gretas, Queer och (framförallt) GayStraight2Hell (som jag nästan har abstinens för att jag missar två månader i rad nu) framstår ju som rena lyxhotellen i jämförelse. Klar poäng till Göteborg.

Dåliga Saker Just Nu:

Läckande Rödvins Bag-in-Boxar
Om man köper en Bag-in-Box med rödvin för 250 spänn och lägger i sitt (lånade) kök så vill man INTE att det ska ha läckt ut över hela golvet (och väggen och hyllan och...) när man kommer hem från en trevlig spelkväll...
Den Eviga Vintern
Solen dominerade i Stockholm i helgen...men det är fortfarande sjukt kallt (inte minst där jag sitter och jobbar just nu...har dubbla koftor på mig om dagarna) och snön och isen ligger kvar fortfarande. Flyr till London för lite hederligt ösregn!
"Ingenting Att Förlora" – CD m Linda Bengtzing
Okej, det är väl inte så oväntat att en skiva med en artist som jag inte riktigt gillar hamnar på den här delen av listan...men det jag tycker är tristast med Lindas första skiva är att hon (eller vem som nu bestämmer...Bert?) inte kunnat bestämma sig för en inriktinig på musiken...utan tre. Dels har vi ett gäng bonniga ballader, dels har vi schlagerlåtarna (där alla vet att "Diamanter" och "Alla Flickor" är samma låt, men ingen säger det högt) och så har vi nånting som bäst kan beskrivas som en svensk variant på Avril Lavigne. Det blir lite väl mycket för pengarna...speciellt när allt har billig Skaraproduktion.
Slut på Stegtävlingen
Visst, man kan fortsätta vandra omkring med mätaren på sig...men det är ju inte riktigt lika kul när man inte får mata in siffrorna nånstans...

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: