12 mars 2006

Läget Just Nu - Vecka 11

Bra Saker Just Nu:

Melodifestivalen 2006 (Live i Scandinavium) 4v
Vi hade de bästa platserna vi haft någonsin på en Melodifestival - innanför rampen och supernära scenen! Dessutom hade vi klämt en del champagne innan och laddat med kvällens låtar. Allt var upplagt för succé, och det lev inte sämre av de fem (!) Lena Philipssonarna eller att startfältet var ett av de bästa med favoriter som Sandra Dahlberg, Rednex, Evan och (såklart) Carola (se plats två). Tyvärr blev slutet (resultatet) - precis som förra gången vi var på delfinal i Scandinavium – en besvikelse…men eftersom Freddan vann tusen spänn och jag fick festa vidare med både Javad&Ante-gänget + Freddan&Johan senare så må det vara hänt. En jäkligt kul kväll.
"Evighet" – MF-bidrag m Carola Ny
Tja…vad ska man säga? Man kan säga mycket om Carola: Att hon alltid verkar vara väldigt puckad, att hennes fanatiska kristenhet skrämmer mig (även om jag fortfarande har svårare att förstå att det finns bögar som dyrkar, älskar och försvarar Carola, än att Carola säger skumma saker om bögar pga sin religionsuppfattning), att hon förmodligen är Sveriges största diva (inte helt säker på om jag tycker det är en positiv eller negativ grej hos en artist dock) och att hennes karriär aldrig riktigt tagit fart utanför Melodifestivalen…MEN….där är hon ohotad drottning. Evighet exploderade i Scandinavium. Årets absolut snyggaste iscensatta nummer i TV fick Scandinavium att välta på plats åxå. Hon kom, sågs och segrade och skulle hon inte vinna på lördag är det nog det mest oväntade som hänt i Melodifestivalen sen…sen…tja, Martin Stenmark slog Nanne Grönwall! Kan det upprepas i år? Det handlar i alla fall bara om två låtar i Globen.
"Temple of Love" – MF-bidrag m BWO 2v
Jag är förvirrad. Som fan. Jag älskar den här låten, men det ÄR ju långt ifrån deras starkaste…och Martin är ju inte alltid helt tonsäker på scen vilket skulle kunna göra att vi blir en Xandee/Beth om vi skickar dem till Aten. Samtidigt är det ju roligare att skicka en modern poplåt med en grupp som har en karriär i andra länder. Svårt, svårt, svårt. Men skulle BWO vinna på lördag är det nog det mest oväntade som hänt i Melodifestivalen sen…sen…tja, Martin Stenmark slog Nanne Grönwall! Kan det upprepas i år? Det handlar i alla fall bara om två låtar i Globen.
Pasta på Nero m Pierre&Sara Ny
Efter en ganska så omtumlande och smått hemsk arbetsvecka är det underbart att veta att man även i sin nya stad har ett litet gäng man kan träffa över lite mat, ett glas vin – och massor av skitsnack. Det är såna här saker som gör att man vågar tro på att man valt rätt i alla fall när man flyttade!
Morgonpromenader 2v
Det är ganska jobbigt att hoppa ur sängen varje morgon vid 6 för att pallra sig iväg till gymmet…och det är förvånande vilket slagsmål det är om de bra löpbanden vid den tiden ändå…men man känner sig otroligt duktig resten av dagen…och så får man många steg till stegtävlingen!
"24, Säsong 5" – TV-serie på FOX/TV4 4v
Avsnitt tolv!!? Herregud vad bra den här säsongen är…
Egg & Milk 4v *åter*
Syrran blev så frälst att hon genast ville öppna en filial i Stockholm… Jag hoppas nån verkligen ta tag i saken och gör det! Kanelbagle…yoghurt med blåbär…pannkakor…blåbärsbagle. Jag älskar det där stället!
Partyhelg i Göteborg Ny
Jag tror aldrig jag varit så utmattad efter en vecka som efter förra, men det var en jäkligt rolig helg med party både på fredagen (med QX-Ronny och allmänt schlagerfolk) och lördagen (hela schlagergrejen på listans förstaplats) och så A&A och FF på söndagen för AndraChansen-mys. Hoppas det kommer många sådana här helger…fast kanske med lite mera sömn.
Stegmätaren från Steg.nu Ny
Tävlingen är ganska fånig och orättvis – men stegmätaren är en liten succé. Som en mätare för en egna kondition är den väldigt lyckad och jag har gett mig den på att ligga runt 15.000 steg varje dag (utan "fusk" med massa bonussteg för det ena eller det andra).
"Den Perfekta Matlådan" – Kokbok av O. de Hoog&F.Paulún 2v
Kvällstidningsrubrik: Den gröna ärtpeston har förändrat mitt liv! I alla fall på det sättet att jag äter den varje dag ungefär… Mums!

Tveksamma Saker Just Nu:

Gretas
När hela Göteborgs samlade schlagerbögar vill ut efter en kokande delfinal i Scandinavium är de de enda som håller öppet. Dessutom så tog de verkligen emot QX-reportrarna med öppna armar. Väldigt trevligt! Samtidigt kommer jag inte ifrån att musiken är riktigt rutten stundtals, att det är så trångt att man luktar av nån annans svett när man kommer hem (utan att man vill det alltså), att klientelen verkligen inte är min målgrupp och att de har rätt trist öl…

Dåliga Saker Just Nu:

Oscarsgalan 2006
Inte bara det att helt fel film vann – har inte kommit ur chocken ännu – utan att galan i sig var så urbota trist (Montage någon?? Hiphop?) att klockorna stannade. Programledaren var i och för sig genial…men det var nog bara det. Det var helt klart sista året jag satt upp hela natten – den saken är Oscar!
Pendeltåg
Oh! Plötsligt en form av lokaltrafik som är ÄNNU sämre än spårvagnarna. Vagnarna ser ut som om de är på väg till ett koncentrationsläger (OK, det finns ett och annat nytt, kanonfräscht tåg också…men de är sällsynta) OM de överhuvudtaget kommer. ETT tåg per timme när det ska komma sju är INTE okej.
Femmornas Förbannelse
I och med Sandra Dahlbergs femteplacering blev det bekräftat…det vilar nån form av förbannelse på de låtar jag gillar i årets Melodifestival! De hamnar utanför Andra Chansen så jag inte ska kunna få med dem till Globen. Sahlene (nåja), Sonya, Jessica Andersson och så Sandra då. Inte fan fanns det sexton låtar i årets MF som var bättre än deras!?
Vinter
Snälla, ge upp nu!! Jag är rädd för istapparna…

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: