19 februari 2006

Läget Just Nu - Vecka 8

Bra Saker Just Nu:

Fredrik på besök i Stockholm Ny
Två museum (Arkitekturmuséets Bruno Mattsson utställning och Jonas Åkerlund-utställningen på Dansmuséet), pannkaksfrukost på "Sirap", shoppingtur (två jeans och skor till Ken), MF-tittande hos syrran, mat&öl på Populära Sibirien, party på Lino och några till fikor och promenader... Mitt första helgbesök i lägenheten var en minisuccé, och det blev väldigt, väldigt tomt när han åkte. Jag är så glad&stolt över att ha dig som kompis, vännen!
Melodifestivalen 2006 Ny
Som bög är det svårare att berätta för andra bögar att man gillar schlager numera än vad det är att berätta för heteros att man är bög.... Intressant. Behöver nog en egen blogg...så jag går inte in på det här. Istället; hur ofta händer det att de två bästa låtarna i en delfinal faktiskt är de två som går vidare? Vanligen så har jag inte mycket till övers för varken Beatlespastischer eller ärkeschlager, och även om jag fortfarande har svårt för fröken Bengtzings överpeppade framträdanden (och det var kanske lite väl mycket text för Lindas bästa, Pling!) och tycker någon borde stoppat Johnssons vilda framfart med kajalpennan, så blir jag glad varenda gång jag hör låtarna. "Sing for Me" är låten Karl Martindahl skulle kunna döda för, som varenda coverband på Sveriges Irländska pubar måste älska, och som känns som om den bara vill krama om hela världen i sista sticket och refrängen. "Jag Ljuger Så Bra" är låten som får schlagerfjollorna att kissa på sig unisont och ett destillat av svenska schlagerklassiker de senaste åren...men (oväntat nog) på ett bra sätt. Årgång 2006 började bra – nu blir det karlstad (och förmodligen Magnus&Kikki för hela slanten).
Silent Shout – CD m The Knife Ny
Ibland blir jag bara så spontant glad över att jag lyckats födas med en musiksmak som kan gilla så mycket olika musik... För förutom schlager är det nämligen bara the Knifes mörka, egensinniga, deprimerande, ljud-man-aldrig-hört som går i min iPod just nu. Fullkomligt lysande skiva, där kommande singeln "Marble House" (duett med Jay-jay Johansen) är den låt jag gillar absolut bäst.
Populära Sibirien 2v
Lite tunnt med folk i fredags kanske, men deras Ceasarsallad var grym.
Egg & Milk 2v
Stockholmsmotsvarigheten "Sirap" hade lång kö utanför redan innan det öppnat, blev knökfullt på 3sekunder, hade inga riktiga bagles (nä, en rostad fralla med hål i är inte en bagle), dödbakta pannkakor och var (som allting annat här) dyrt som fasiken. Ändå helt okej för sitt berg av ägg och bacon...men jag längtar redan tillbaka till Egg&Milk på Övre Husargatan! Inget slår ställen med blåbärspannkakor OCH kanelbagles för en femtiolapp.
Vinter-OS i Turin Ny
Tja, vad ska man säga? Det är klart att det alltid är fantastiskt roligt när det går oväntat bra för Sverige (och dessutom lite, lite roligare när det går under förväntan för Norge) och vi plockar guld, damkronorna skriver lite idrottshistoria och Anja blir så arg över ett brons att hon knäcker sina stavar i direktsändning.
Grey's Anatomy - TV-serie på Kanal5/ABC 7v
Den enda TV-serie just nu som jag verkligen längtar till varje vecka. Blir bara bättre och bättre.
Stockholmslägenheten 2v
Börjas kännas som hemma på riktigt efter att ha "bott in den" med Fredrik i helgen – ibland känns det tydligen inte riktigt hemma förrän det är lite rörigt och man har en kaffebryggare (tack, syrran!)
Spontan-öl på "Torget" Ny
Hade en trevlig AllaHjärtansDag på restaurang "Torget" med en snubbe jag inte träffat på tio år (då vi pysslade med en tidning på Chalmers tillsammans). Man dricker för lite alkohol spontant på vardagarna... ;)
Semlor 6v
Semla och förhandslyssning av melodifestivallåtarna – en riktig klassiker i min värld för tredje eller fjärde året i rad.
Stand-Up Comedy m Adde Malmberg Ny
Oväntat roligt. Kanske var det sällskapet. Kanske var det gratis alkohol. Men en hel del var nog fanimej Adde ändå.

Tveksamma Saker Just Nu:

"A Jonas Åkerlund Experience" – Utställning på Dansmuséet

Självklart är det roligt med oväntade utställningar och nån form av begåvning har ju Åkerlund onekligen...men sex små bås med varsin TV i gör det lite pinsamt påtagligt att det är mycket samma idé som vevas omochomochom igen. Bara nästan värt sina fyrtio spänn faktiskt.
Lena Ph som Melodifestivalprogramledare
Jag älskar Lena och tycker (tillskillnad från typ hälften av Sveriges befolkning, tydligen) att hennes kaxiga ironi är rätt kul...men i övrigt var manuset förfärligt och den där tyska enmansorkesten var förmodligen det största bottennapp som Melodifestivalen sett (möjligen efter Markoolios pausnummer ifjol).

Dåliga Saker Just Nu:

Jobbstrul
Efter att ha skaffat lägenhet och flyttat upp telefon och bredband (nåja, se nedan) och släpat åtskilliga resväskor med saker till Stockholm...så vet jag helt plötsligt inte om jag får stanna längre än till första april eftersom vi inte fick det uppdrag min chef var 99,9% säker på att vi skulle få... Visst, jag har hemlängtan...men det här blir ju bara absurt. Och dyrt.
Bredbandsbolaget
Att flytta sitt bredbandsabonnemang till Stockholm från Göteborg tar sex (6!!!!) veckor och kostar fem hundra spänn...och blir dyrare per månad för samma tjänst. Helt jäkla galet. Och HUR ska jag klara mig utan bredband i minst en vecka mitt under brinnande Melodifestival??
Vintervädret
Snömodd är fanimej det värsta jag vet...smuts upp i knävecken.
Viktökning
Ligger typ 5-6kg från där jag vill vara (och var i somras). varför är det så otäckt lätt att gå upp de där kilona och så hysteriskt svårt att bli av med dem igen. *suck* dags att ge sig på morgonpromenaderna igen!
Papperspåsar
När de tappar botten mitt inne i en annan affär...
Stockholms Systembolag
Var inne i tre olika förra veckan. Inget hade självplock. Inget av dem hade det vin jag ville ha...

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: