15 januari 2006

Läget Just Nu - Vecka 3

Bra Saker Just Nu:

Grey's Anatomy 3v *åter*
Mina bästa fiktiva vänner under ensamma hotellkvällar på senaste tiden har varit Dr Grey och hennes underbara kollegor. Aldrig har det väl varit så mycket kärleksproblem på ett och samma sjukhus och visst blir det lite väl käckt ibland – men det är alltid oemotståndligt charmigt och Dr. Cristina Yang och Dr. Miranda Bailey är mina nya favoritkaraktärer på TV.
Stockholm Ny
Jag älskar den där stan. Bara känslan och atmosfären när jag halkar omkring runt Odenplan som jag gjort senaste veckan får mig att leva upp. Sen att man önskar att man hade hela gänget från Göteborg med sig upp, är en annan sak… Men själva Stockholm och jag ska nog trivas ihop.
Sara & Pierre Ny
Mina kollegor i Göteborg har alltid varit en av de största anledningarna att gå till jobbet varje dag. Nu har jag ju dels "fått tillbaka" Sara - och dessutom hittat en ny trevlig prick i Pierre. Självklart funkar det extra bra då han är "medlem i familjen", men (alla eventuella hetero som läser detta) det är ju faktiskt långt ifrån en garanti för att man ska trivas i någons umgänge…
Maria (Moa) Ny
Vi drack öl och käkade indiskt, kollade lägenhet ihop och så blev jag hembjuden till nya (grymma) lägenheten på thaikäk (och fick surfa av mig mitt internetbehov). Känns grymt bra att bo i samma stad som min tjejbästis igen.
Semlor 2v
Det är ju bara så barnsligt gott. Och fett.
"Jarhead" – Film av Sam Mendes Ny
En film som varken är för eller emot kriget i Kuwait – utan mera är en rak skildring av en marinkårsoldats träning, tristess, machoattityd, sammanbrott, mera tristess, vänskapsband, och längtan efter att något skall hända. Helt klart bättre än väntat och med ett fantastiskt foto och ett effektivt soundtrack (en av filmens bästa repliker är när de spelar Doors från flygplan för att höja stridsmoralen och Jake Gyllenhaal’s Swoff muttrar: "That’s Vietnam music! We’re not even getting our own soundtrack!")…och så med en naken Jake Gyllenhaal såklart. 6 tomteluvor av 10 möjliga.
Gustav Vasa Hotell Ny
Jag bodde billigare på Odenplan än vad mina kollegor som satt i nån tegellada på telefonplan gjorde. Rummet saknade kanske Internet och extra TV-kanaler, men det var gigantiskt (hotellets största?), hade kakelugn och soffgrupp (och nån mystisk omotiverad möbel med 50 lådor (VEM använder det på ett hotell?) och en stor, rund, inbyggd spegel) samt en gigantisk balkong med utsikt mot kyrkan. Dessutom var mina hotellfrukoststunder inkl. DN den bästa stunden på dagen.
X2000 Ny
Otroligt smidigt sätt att resa. Snabbt, trivsamt, med (svindyr) Internet-uppkoppling och hyfsat gott om plats. Antar dock att jag kommer att få tillfälle att revidera detta nu när jag börjar åka allt oftare (man har ju hört historier om halvdagslånga förseningar) men just nu känns det toppen.
"I’ll be Ready" – Singel m Sunblock 2v
Flitigt spelad i iPoden på mina tunnelbaneresor denna vecka. Stockholm fick sitt första soundtrack.
Let’s Dance Ny
Usch…. Jag vill nästan inte erkänna att jag fastnat lite för det här. Det känns liksom lite förbjudet om man vill behålla någon form av respekt hos andra människor… Men OK. Jag kollar. Och tycker det är lite kul. Och Viktor Åkerblom är sötast på dansgolvet.

Tveksamma Saker Just Nu:

Surfa på 7Eleven
På ett sätt är det oerhört smart och hyfsat billigt (19kr/timme) att man kan komma åt internet även om man inte har det hemma (eller är turist osv) – samtidigt känner man sig hyfsat patetik när man sitter och trängs bland trekantsmackor, chipspåsar och en och annan galning när man försöker kolla sina privata mail eller QX-mess.
Desperate Housewives - TV-program på ABC
Har varit så mediokert ett tag nu att man nästan hoppar till när det plötsligt glimrar till och blir sådär som man vill det skall vara. Tillfällig tur? Eller på väg tillbaka i gammal god form?

Dåliga Saker Just Nu:

Minusgrader-Plusgrader-Minusgrader
Gatorna blir först helt geggiga och äckliga och byxorna blir förstörda…sedan nästa dag är allting glashalt och man får kämpa för att inte bryta något och (om man är i Stockholm) tvingas ut bland bilarna i körbanan när istappslivrädda bostadsägare fyller trottoaren med avspärrningar och röda koner.
Skärsår på Händerna
En uppföljare till förra veckans rivjärnsolycka blev denna veckas "köra ringfingret rakt i rakhyveln". Klantigt. Och småsår gör så förbannat ont I jämförelse med sin storlek…
Engagemangkrockar
Filmfestivalen krockar i år i tur och ordning med syrrans födelsedag, QX-galan, en frivisning av Brokeback Mountain och GS2H. Dessutom är det den ständiga frågan om att vara i Göteborg eller Stockholm numera. Galet.
Inte Ha Sina Polare i Samma Stad
Jag har ett grovt socialt problem. Jag behöver mina vänner omkring mig. Hela tiden. När de inte är där känns det som om en armen är borta eller nåt. Har säkert nån djup psykologisk innebörd och jag kommer överleva…men ändå. Och förmodligen gör det jag uppskattar helgerna med dem mycket mera i fortsättningen.

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: