04 december 2005

Läget Just Nu - Vecka 49

Bra Saker Just Nu:

Idol-Agnes Ny
Hon var min favorit från början och jag förstod aldrig hur folk inte kunde rösta in henne i finalen. Tack vare juryn gick det ju bra ändå tillslut, hon krossade Sebastian med hjälp v vinnarlåten (som kändes skriven för henne…kan man misstänka att skivbolaget haft stenkoll på röstsiffrorna redan innan Elofson anlitades?) och Sverige fick en skönsjungande kvinnlig musiksåpa-vinnare för engångsskull. Kanske är hon bortglömd om ett år – men denna vecka är i alla fall Agnes. Grattis!
"Oh Lord" – Singel m Nouveau Riche Ny
Om man frågat sig hur Army of Lovers skulle ha låtit idag om de inte splittrats så har man svaret här. Första singeln från Dominikas nya band är precis så bra och bögig som man kunde hoppas.
"Little Britain, Säsong 3" – TV-serie på BBC 2v
Förra avsnittet var nog det första jag sett utan "the only gay in the village", men istället fick vi damen som samlade på grodor (men var livrädd för riktiga) och nån stor grön fågel… Fortfarande toppar och dalar – men det känns som en liten nytändning från säsong 2.
GayStraight2Hell 4v *åter*
Okej. Jag var för full (men ändå helt klart inte fullast i församlingen ;)) den här gången. Men jag har ändå alltid väldigt, väldigt kul på GS2H. Alkoholhalten skyller jag på den som vanligt grymt trevliga förfesten med "järn-trean" och Freddans hysteriskt goda Cosmopolitans.
"Bananflugornas Herre" – Bok av Fredrik Eklund Ny
Svårt att läsa nåt annat efter en bok som Colum McCanns "Dansare"…men steget var inte alltför långt till den här berättelsen om killen som bestämmer sig för att bli världens största gayporrstjärna för att hämnas på ett samhälle som inte tillät honom "fråga chans" och vara sig själv när han var liten. Intressant, men kanske lite banalt.
Fika med Andreas Ny
Fika är alltid trevligt. Träffa Andreas är också alltid trevligt. Men att efter en överstressad dag bli spontant "meddragen" på en fika på stan innan träningen är fantastiskt. En depå-påfyllare som heter duga – och trots vi hörs ungefär varje dag (åtminstone via QX eller MSN) så kändes det ändå som vi hade hur mycket som helst att diskutera som om vi inte setts på ett halvår. Massa kramar!
"Grey’s Anatomy" – TV-serie på Kanal 5 2v
Intressant och banalt – men på ett helt annat sätt – kan man kanske även säga om Dr Grey och hennes kollegor i den här utmärkta klonen mellan "Ally McBeal" och "Cityakuten". En skön bagatell.
"Prison Break" – TV-serie på Fox 9v
HUR ska man lyckas hålla sig till i mars för att få veta fortsättningen? Sicken grym cliffhanger! Jag säger det igen: Årets överlägset bästa nya tv-serie. Snart på TV3!
Julstämning Ny
Älskar att ha min gran framme och att alla adventsljusstakar lyser när man vaknar på morgonen…och kunna dricka glögg varje kväll…och sen lite snö på det också och mysfaktorn slår i taket.
"Blossa ’05" + " Dufvenkrooks Vaniljglögg" 3v
Mitt glöggberoende börjar närma sig mitt cashewnötsdito. Det är inte bra för fysiken…

Tveksamma Saker Just Nu:

Snö
När snön ligger kvar på kvällen och gör att det kompakta höstmörkret lyses upp så är det fantastiskt…men bor man i Göteborg så vet man att man bara är timmar ifrån slask upp till knäna och livsfarlig ismodd.
Melodifestivalartister 2006
Jag antar att det är kul att Carola är tillbaka i spelet…och att hon ska vara med i den delfinal jag har biljetter till. Günther tycker jag faktiskt också kan bli lite kul. Men Roger-fucking-Pontare? Och Björn Kjellman?? Då hade jag hellre sett att Hanna Graaf hamnat i Göteborgsfinalen. Nu får man hoppas på en cool Joker bara – men vem vill vara joker i "Carola-finalen"?
"Top Model" – TV-serie på UPN/TV3
Okej. Jag är fortfarande skitsur för att alla mina favoriter har åkt ut i den amerikanska säsong 5 (som kör igång på trean i veckan)…men Skandinavien fick en helt okej segrare (även om jag såklart höll på Sverige och den småspåniga Arwen)…och treans maraton sändning av hela säsong två av Tyras flaggskepp var bara helt fantastisk.

Dåliga Saker Just Nu:

Åke Green
Man får tydligen säga vad som helst med religionen som täckmantel. Tyckte dessutom att det var synnerligen fegt att döma med argumentet att "han skulle ändå bli friad i Europadomstolen". Det enda positiva är att gubbjäveln slipper bli martyr och vi nu kan koncentrera oss på att bara ignorera honom istället.
"Chemistry" – CD m Girls Aloud
Jag gillar verklige de här tjejerna – men nya skivan är helt kart en stor besvikelse.
Datorstrul
…och den här veckan la mitt bredband av. Snart orkar jag inte mera…

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: