09 augusti 2005

Pride 2005 - En Sammanfattning

Årets Gäng: JFK (Johan, Fredrik & Ken)

Årets Häng: Blekingegatan

Årets Däng: Tomas ramlade ned för trappan på Lino. Aj!

Årets Dans 1: Tre killar på Berns i typ 20årsåldern som kunde alla Spice Girls danser och utförde dem (sjungandes) ute i trappan ovanför entrén

Årets Dans 2: På podie. På Lino, Berns och Patricia.

Årets Uttryck: "...is the new black"

Årets Klädesplagg 1: Freddans skitsnygga skjorta som även jag fick svetta ned till grunden på Lino.

Årets Klädesplagg 2: Min blåa regnponcho. Var med överallt. Åkte på flera gånger - och då slutade det alltid regna.

Årets Miss: Efter att ha tjajtat/skojat om att vilja ha en autograf från Rallarsvings-Andreas i några veckor står Fredrik plötsligt bredvid honom på dansgolvet...utan penna!

Årets Kiss (eng): Min och Johans (se bilden). Vill ingen annan hångla med en så får man göra det själv!

Årets Kiss (sv): Busken precis bakom puckeln på Hornsgatan dit Fredrik och jag växelvis tvingades ta vår tillflykt eftr att ha suttit och väntat/tittat på paraden i tre timmar - och druckit kaffe och bubbel.

Årets Ansiktstrend i Parken: Eksem


Årets Pride Dog-tag: En fin liten reflexblomma i roliga färger...gjord av billig plast och gick sönder efter tre minuter.

Årets Svettigaste: Lino. Så trångt. Så kul.

Årets Vettigaste: Arne. Åkte upp en dag och fick det bästa vädret och den bästa kvällen i parken.

Årets Mr Gay Sweden: Tja. Blev "Mr Pojk-Bög Sverige" som vanligt... De hade chansen att välja en vältränad, snygg, rakad snubbe...men de tog en 18åring med Mohikanfrilla som vanligt. Fast nånting är han väl bra på... Juryn såg lycklig ut.

Årets Öl 1: Spendrups. Plastflaska. 50:- i parken.

Årets Öl 2: Sex Pripps Blå (med citronsmak) blir dyrare styckvis på Konsum än om de sitter ihop.

Årets Öl 3: Fantastisk tjeckisk öl på Svejk. Fortfarande mitt absoluta favorit-hak på söder. Och nu snackar vi hak.

Årets Minst Använda Transportmedel: Tunnelbanan. Och när jag använde den så sa jag fel, fick förmånga stämplar och åkte två stationer...

Årets Mest Använda Transportmedel: Benen. Fan vad vi gick! På vår "bögfria dag" (dvs inget besök i prideparken) gick vi hela dagen runt halva Stockholm... Men vi hann med tre muséum, vilket är ganska gediget. Och billigt.


Årets Biobesök: Liftarens Guide till galaxen. 6 Deprimerade Robotar av 10 möjliga.

Årets Väder: Regn. Mycket regn. Iallafall under lördagen då jag&Fredrik skippade BWO och skyfall och stack till Lino istället.

Årets "Det Var Bättre Ifjol": Patricia. Kanske var jag bara tröttare (och hade varit ute mera under själva Pride-veckan) än i fjol? Kanske var det att det började lite skumt med att Anna inte dök upp? För maten var god och johan och jag har aldrig trist...men det var liksom inte samma triumf i år.

Årets "Det Var Absolut INTE Bättre Ifjol": Schlagerkvällen. Edward af Sillén hade gjort ett fantastiskt jobb och det var ljusår bättre än i Björckmans regi. Syskonen Glenmark, Jim Jidhed, Selma, Shakin' Fredrik, Annika Burman, Nana, Cecilia Wennersten, Anna Book, Chips (Kikki, Bettan OCH Lasse Holm), Linda Bengtzing, Anne-Lie Rydé, Sanna Nielsen, Fredrik Kempe, Bobbysocks, Xandee, Nicole och så Arja. Kommer inte ihåg alla...men det var helt suveränt!

Årets Mäktigaste: Precis innan schlagerkvällen ska börja slutar det regna, molnen skingras - och en stor regnbåge böjer sig över scenen.

Årets Diva: Arja Saijonmaa. Ohotat. Förmodligen Årets Fylla också...

Årets "Den Fula Ankungen" - Fast Tvärtom: Fredriks span på Berns som var världens snyggaste (fast med ful pojkvän) sålänge det var sent, mörkt och alkohol med i bilden. Sen var han (nästan) lika ful som sin pojkvän. Nästan.

Årets Köp: Dog-Tag med Prideflagga på. Jättefin. Och en vanlig, liten regnbågsflagga.

Årets "Var det Inte mer Annorlunda Än Så Här?": Fredrik 1 ser bara en enda snubbe i chaps på hela prideområdet...resten är helt vanliga (med överslag för överviktiga).







Inga kommentarer: