14 augusti 2005

Läget Just Nu - Vecka 33

Bra Saker Just Nu:

Kajsa Bergkvist Ny
Medan Holm föll igenom när det gällde så dominerade Kajsa totalt. Vilken comeback! Årets bragdguld i en liten ask. Dessutom jagas hon numera av en ung, hungrig efterträdare i Emma Green, som stod på samma prispall - och som dessutom ligger med hennes tränare. Farligt! Men kul.
"30 Days" – Nedladdad TV-serie från FX Networks Ny
Trodde första att det var någon form av dockusåpa om böghatare som skulle omvändas…men förstod sedan att det bara var ett av programmen i den här serien av "Super Size Me"’s skapare Morgan Spurlock. (Tack för tipset, Arne!) Här handlar det om folk som i 30 dagar får leva någon annan människas liv och ska försöka lära sig något av det…lite som de där såporna där folk byter fruar…men seriösare…och bättre. Har sett två avsnitt hittills och det är väldigt, väldigt intressant. Höstens bästa reality-tv?
"Extras" – Nedladdad TV-serie från BBC Ny
Det tog ett par avsnitt men sedan hade de mig fast igen. Ricky Gervais & Stephen Merchant’s (männen bakom min favoritserie "The Office") nya komediserie är faktiskt alldeles lysande stundtals. Här handlar det om Andy & Maggie som jobba som statister i olika film- och teaterprojekt (det ena sämre än det andra, mycket tack vare Andys helt värdelösa agent), och framförallt om alla människor runt omkring dem. Olika kändisar medverkar i varje avsnitt och absolut bäst hittills var avsnittet där Kate Winslett lärde ut telefonsex, samtidigt som hon i nunnekläder berättade att hon numera bara tog roller som handikappad (eller i filmer om förintelsen) för att äntligen få en Oscar.
"Sex and the City, the Complete Series" – DVD-box 7v *åter*
Att träffas hos Hilda, äta god mat, blanda till superstarka drinkar – och sedan väja ut sina favorit avsnitt från alla säsonger ur den rosa skokartongen… DET är en lördagskväll som jag gillar!
Västtrafiks Höstförändringar Ny
Vad har hänt på Västtrafik? Nyanställningar? 34an blir Stombuss 17 som går direkt till mitt jobb? Tätare turer på kvällar och helger? Ettan blir nattvagn när natttrafiken börjar gå som de vanliga linjerna fast på natten? Det låter egentligen för bra för att vara sant…men jag hoppas på det bästa.
"Haket-Cattis" Ny
Alldeles förtjusande människa som man bli otroligt glad av. Ett genomtrevligt intervjuobjekt som jag hoppas kunna göra rättvisa i min artikel, och som förtjänar en långt mycket större publik på sin bögklubb Castro än vad hon har.

Tårtkalas hos Tomas Ny
Trevligt att få se hur folk bor i Askim…och på köpet få hembakad blåbärstårta. Mums!
Morgonpromenader 15v *åter*

Det är tufft att börja gå igen och jag saknar syrran – men samtidigt är det skönt att komma in i rutinerna igen och hälften av min semestervikt försvann på några dagar. Hoppas jag kan hålla igång det några veckor till – målet är en bit in i september, gärna oktober.
"Rose och Maloney" – Brittisk Serie i SVT 3v
Fortfarande ett av de få tv-program som sänds just nu som jag verkligen måste se.
"Fredrik Skitsnygga Rutiga Skjorta" 2v
Jag vill fortfarande ha en likadan…

Tveksamma Saker Just Nu:

"Domino" – Filmtrailer av Tony Scott
Snygg och cool trailer med Keira Knightley och Mickey Rourke…men filmen kan vara precis hur som helst. En ny "Trainspotting"? En ny "True Romance"? Eller bara skräp? Det lär vi få veta så småningom…men än så länge får vi nöja oss med det HÄR!

Dåliga Saker Just Nu:

"Gladiatress" – Film av Brian Grant
Jag fullständigt dyrkar tjejerna i "Smack the Pony", så mina förväntningar var såklart höga på deras första långfilm…men tyvärr visade den sig vara ett riktigt bottennapp. Det handlar om tre systrar i romartidens England och hur en av dem kidnappas av Ceasar och hur de andra ska befria henne. Fast mest är det taffligt, dåliga sexskämt och riktigt pinsamt. Lite räddas det av tjejernas charm och ibland som glimtar det till något…men det sker alldeles, alldeles för sällan. En oerhörd besvikelse.
Jobba
Det är skoj att träffa alla kollegor igen…men där slutar det typ. Efter två dagars jobb känns det som om man aldrig varit borta, felrapporterna regnar in, vi ligger efter med administrationen och så på toppen en leverans nästa vecka och en resurs som försvinner. Zzzzz. Det luktar övertid lång väg.
Göteborgskalaset
Äntligen är det över! Lyckades iofs undvika trängsel på Kungstorget och öl i plastmugg för 60:- helt i år…men klarade mig däremot inte utan spyor på spårvagnen och konstiga kollektivtrafikomläggningar. Lägg ned!
Coop Forum Backaplan
Nä, själva affären är det kanske inget fel på. Stort srtiment och bra priser. Men själva lokalen och omgivningen?? Sveriges absolut fulaste. Oglamorösa människor som verkar tro att 80talet aldrig tog slut vandrar omkring i mysdress och handlar i butiker som heter saker som "Cheapy Charlie". Undvik!

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: