10 juli 2005

Läget Just Nu - Vecka 28


Bra Saker Just Nu:

”No Tears for Queers” – Bok av Johan Hilton Ny
Köpte boken för att jag läst mycket om den och för att jag var intresserad av ämnet…och så visar den sig vara långt bättre än så. En väldigt intressant reportagebok där författaren håller sig skickligt neutral i sin ton, trots att man vet vart hans sympatier ligger. En bok som ibland är skrämmande på det där sättet att jag kollar en gång extra att dörren är låst, ibland upprörande, ibland gripande och ibland ganska rolig i all misär. Sommarens absoluta boktips!
Elsa 4v *åter*
Fyller ett år och blev jätteglad för alla presenter inklusive pappret de kom i och korten som följde med… Men veckans stora ögonblick för mig var när hon tog mig i handen för att gå en sväng, drog mig i benet för att bli upplyft – och så gav mig en blöt puss på munnen. Har förmodligen aldrig smält så snabbt i hela mitt liv. Sicken underbar liten unge!
Sommarpartyn med Polarna 2v
Hänga på uteserveringar hör verkligen sommaren till, och att köpa med mat, åka ned till Ante i Onsala, grilla, dricka pilsner och snacka skit halva natten…det är bland det bästa som finns!
”War of the Worlds” – Film av Steven Spielberg Ny
Spielbergs bästa på länge. Undergångsstämning, snygga effekter, ett rasande tempo (i alla fall tills den där konstiga svackan precis innan slutet) och Tom Cruise lyckas vara trovärdig nästan hela tiden. Sommarens första bio-måste recenseras här!
LondonOS 2012 Ny
En uppvisning i värdet av att ha en bra presentation i ryggen om man ska övertyga någon. Slog storfavoriten Paris på fingrarna med ett fräscht, genomtänkt koncept med komprimerade tävlingar och ursnygga nya arenor…och med en fantastisk reklamvideo där den fantastiska låten ”Proud” med Heather Small spelade huvudrollen.
”Morden i Midsomer” – Deckare på SVT 2v

Veckans heliga tv-stund.
Våga inte störa mig när Barnaby löser sina fall i Midsomer!
Pastasallad 2v
Man vill ju inte ha varm mat på sommaren (om den inte är grillad) och då är olika sorters pastasallader perfekt…
Tomatsalsa med Koriander&Persilja Ny
…men ska det grillas så är den här salsan med tomat, paprika, lök, koriander, persilja och thaisås det absolut bästa tillbehöret.
Bloggar 5v
Johan kör om i 190 med sina innovativa Blogcasts och Andreas bloggar på i gammal god form (när de inte försvinner spårlöst ;)) och skapar dessutom lite nya. Min engelska är som vanligt
HÄR, men veckans roligaste sida är annars den HÄR där man kan hitta massa skoj att läsa. Tack för tipset, Jens!
Morgonpromenader 11v
Att få höra att de gett resultat från en av sina bästa vänner ger mig energi att hoppa upp varje morgon ännu en vecka!

Tveksamma Saker Just Nu:

Sommarvärmen
”Man ska inte klaga” säger folk så fort man stönar över att vara konstant svettig&äcklig eller när man försynt nämner att man inte kunnat sova på fem nätter för att det är så varmt… JO! Man ska visst klaga! Dels så tror jag inte alls på sådant där jinxande att värmen försvinner för jag klagar (tror däremot den försvinner när min semester börjar…men det är en annan sak) och dels klagar jag aldrig på vintern när det är kallt och alla andra gnäller. Så: Det är FÖR varmt!! Basta.
”Strangers with Candy” – Nedladdad TV-serie
Ramlade över den här 90-talsserien och kan inte bestämma mig för om det är genialt eller bara konstigt och dumt. Annorlunda är det i alla fall. Får ge det några avsnitt till.

Dåliga Saker Just Nu:

Terror i London/Al-Qaida
Hallå… Terrorism är SÅ 1970. När ska ni fatta det?
Jag tänker åka till London om sex veckor och jag tänker åka buss och jag tänker åka tunnelbana. Sprängs jag så sprängs jag. Men ingen ska skrämma mig till att sitta instängd på min kammare bara för att några inte hört talas om vettiga sätt att föra fram sina åsikter. Sandlådefasoner som drabbar oskyldiga och skapar massa fördomar.
Lokaltrafik på Sommaren
Minimalt antal avgångar, 100 grader i vagnarna, mängder av småkids som ska till idrottstävlingar, svett, turister som stoppar upp på varje hållplats med megaförseningar som följd…
Fattar inte varför jag inte pumpat min cykel för länge sedan!
Nattliga Vägarbeten
Jo, det finns ju säkert en massa bra anledningar till att lägga asfalt utanför mitt fönster klockan 1 på natten…men när man har 28 grader i sitt sovrum och måste ha fönstret öppet…då har man lite svårt att koppla alla de bra anledningarna.
Ingen Semester Ännu
Är det bara jag som jobbar fortfarande? Ibland känns det så…men jag vet att vi är några tappra. Och om vädret blir sämre nästa vecka när jag äntligen stänger ned jobbdatorn för tre veckor…ja då börjar jag förmodligen gråta som ett litet barn.

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: