03 juli 2005

Läget Just Nu - Vecka 27

Bra Saker Just Nu:

Sommarpartyn med Polarna Ny
Picknick med Fredrik3, mängder av gratisvin med Fredrik2&Håkan, Strawberry Daiquiris och Yatzy med Fredrik1, öl&mat hemma hos F3, eller Rosévin&Soda på superbalkongen i Majorna…that’s life!
”Morden i Midsomer” – Deckare på SVT Ny
Sommaren är aldrig här på riktigt för mig förrän Tom Barnaby löst några suspekta mord i idyllen i Midsomer. Det enda man inte får missa på TV i sommar!
Kvällspicknick Ny
Otroligt mysigt att komma hem efter jobbet, slänga ihop en matsäck m pastasallad och jordgubbar, plocka med en flaska vin och en bra kompis och lägga sig på en filt nånstans i kvällssolen och naturen.
Sommar – Radioklassiker i P1 Ny
Att kunna ladda hem avsnitten med Podcasting, eller streama dem när man vill undertiden man jobbar, är genialt och därför har jag (efter flera år med missade avsnitt) hört massa på det här programmet i år. Vissa personer är bara trista – men det finns riktiga succéer också: Marit Bergman har varit absolut bäst, men är tätt följd av Anders ”Moneybrother” Wendin. Riktigt, riktigt bra. Sen kommer Babben Larsson och Christer Lindarw strax efter. Lyssna!
Pastasallad Ny
Hemmagjord med skaldjur, keso och fettfri dressing, eller Tres (restaurang vid jobbet) supergoda med oliver&fårost alternativt kyckling är sommarens bästa käk.
Gaystraight2hell 2v *åter*
Fortfarande stans absolut bästa och roligaste klubb - synd att den bara är en gång i månaden…och synd att det lät går en hel del pengar (och hjärnceller) när man är där.
”Fantastiska Fyran” - Film av Tim Story Ny
Ingenting nytt på ”serietidning blir film”-himlen…men nog så underhållande i alla fall…och Chris Evans som Facklan är årets största fynd hittills. Slurp!
Läs mera här!
Bloggar 4v
Problemet är inte att ha något att skriva…problemet är att hinna göra det.
Morgonpromenader 10v
Lite för mycket alkohol i veckan orsakade försovningar som ledde till några inställda promenader. Skärpning!
Live 8 - Musikmanifestation Ny
Visst, mindre cyniska personer än jag tyckte att alltihopa var rätt onödigt och pretto…men va fan. Att se liveframträdanden av Madonna, Scissor Sisters, Keane och Robbie Williams är ju hur kul som helst…och jag var såld redan när Bono släppte ut massa vita duvor i ”Beautiful Day”. =)

Tveksamma Saker Just Nu:

”Alkemisten” – bok av Paulo Coelho

Jag är väl den sista personen i världen som läser denna kultbok…menmen, nu är det gjort! Och tja…visst: Budskapet gick fram. Den öppnar helt klart ens ögon för att se vad man har och att leva för stunden. Men samtidigt är den lite FÖR övertydlig för min smak…och slutet när den helt faller över i saga…för att sedan i nästa stund hävda att den är på riktigt blir jag inte riktigt klok på.

Dåliga Saker Just Nu:

Västtrafik
Sommar betyder att månadskortet fortfarande kostar 510kr…men att från att gå vart tredje minut går bussarna en gång i kvarten (med hysterisk trängsel och att man ibland inte ens kommer med som följd), hela Brunnsparken (stans största knutpunkt) grävs upp och förvirrade turister tvingar vagnarna att stå stilla 10min per hållplats för att de inte vet hur man betalar…ge mig semester!! (och ork att börja cykla)
Bakfyllor
Allvarligt…jag tål ingenting numera….nada. Blir hur dålig som helst dagen efter av 2-3 glas vin. Så då tycker man att jag borde fatta att festa rejält inte är ett alternativ längre… Men nä. Jag kör på och så ligger jag där sen och plågas i flera dagar. Moget.
”Sin City” - Film av Frank Miller&Robert Rodriguez
Fantastiskt vacker att se på och säkert en kanonfilm om man gillar Frank Miller, stenhårda snubbar, film noir och lättklädda brudar. Det gör inte jag…och även om yta kan vara nog så viktigt så behöver jag ändå lite mera innehåll än så här i en film…
Läs mera här!

Inga kommentarer: