27 juni 2005

Läget Just Nu - Vecka 26

Bra Saker Just Nu:

Midsommar Ny
Förutom mobilstölden på morgonen (se längre ned) så var det den mysigaste midsommaren på flera år. Massa goda vänner som jag träffar alldeles för sällan annars, ett fantastiskt hus (arkitektritat i tre våningar med sovplatser för 20 pers – och med en altan som hade vidunderlig utsikt över havet), mängder av midsommar-mat, lekar&tävlingar (som jag för en gångs skull slapp ordna själv utan fick vara med i), iskall öl och ett fantastiskt vackert väder gjorde detta till en toppendag. Kanon!
”Midsommar 2005” - Blandskiva Ny
Den blev rätt bra tillslut om jag får säga det själv… Vilka låtar som kom med (och motiveringen varför) finns
HÄR! Självklart finns det redan låtar man ångrar, och tex hittade jag Winnerbäcks ”Stort Liv” dagen efter jag bränt alla skivorna… Men det hör till!
Podcasting Ny
Om man lyckats missa alla sommarpratare, och inte har tid eller ro att sitta och lyssna på dem streamandes från sin dator, så är Podradio ett alldeles utmärkt finurligt sätt. Bara att ladda ned iPodder och *tjoff* så har man dem i mp3-format. (Utan musiken tyvärr…men det finns ju de som Babben som sjunger själva för Podversionerna! =)) Podcasting är bara ytterligare en anledning till att vara väldigt nöjd över sin lilla iPod-mini.
Svenska Jordgubbar 2v
Midsommar är verkligen en overload med jordgubbar…och inte mig emot. I år åt vi jordgubbssalsa, jordgubbstårta, jordgubbar med glass&grädde och jordgubbsmarinerat kött! De enda jordgubbar jag missade var de som jag skulle ha ätit till min morgongröt…och som istället tok-möglade på ett dygn.
Elsa 3v
Helt klart charmigast i midsommar - och mest bestämd.
”The Family Way” - bok av Tony Parsons Ny
Parsons bok om tre systrar, deras föräldrar, män och pojkvänner och (framförallt) deras längtan efter barn, är helt klart hans bästa sedan ”Man and Boy”. Precis som Parsons tidigare böcker är den dock lite lätt förutsägbar (även om delar av slutet känns oväntat - och lätt overkligt) och den här boken har också lite väl många personer för Parson att hålla reda på och göra intressanta.
Bloggar 3v
Hur bra som helst att ha en blog i år där jag kunde stoppa in motiveringarna till alla låtarna på midsommarskivan…och så kämpar jag vidare med min
engelska blog – en låt om dagen är ganska tufft har jag märkt.
Morgonpromenader 9v
I’m still going strong. Även om jag önskat jag hoppat över det på midsommarafton så här med facit i hand.
”Shoreline EP” – cover-EP med Anna Ternheim 2v
Annas version av Eurythmics ”When Tomorrow Comes” är fortfarande vackrast i min iPod – men nånstans känns musiken mera höst än sommar och får stå tillbaka lite orättvist för låtar som Luca & Deejay Jay's "Bachi Bachi" och Rachel Stevens "So Good" på morgonpromenaderna.
”24” (säsong 4) – TV-serie 3v
Är inne på de avslutande timmarna av säsong fyra och det är tyvärr ljusår från den intensitet som fanns i motsvarande avsnitt säsong 3… Därmed inte sagt att det är dåligt för historien håller ihop bättre än nånsin och de har dessutom kastat in Dennis Haysbert såhär på sluttampen.

Tveksamma Saker Just Nu:

Sill&Potatis
Fantastiskt gott på midsommarbordet och dessutom ganska nyttigt. Men jag kommer på mig själv med att tröttna fort när jag äter för mycket. Dumt. Speciellt nu när det är så billigt.

Dåliga Saker Just Nu:

Stulen Mobiltelefon
Jag. Fullständigt. Kokar. Av. Ilska!!!
Jag levde genom min lilla randiga SonyEricsson-mobbe och nu får jag aldrig se den mer.
Borta är även alla mobilnummer till folk man känner, alla bilder man tagit med den – och alla mina rekord på mobilspelen som hjälpte mig genom trista spårvagnsresor. Det gör ont bara att tänka på det och jag är helt lost utan att kunna messa mina polare eller ringa när jag behöver. Ge tillbaka den!! Nu!!!
Dagar med Svackor
Måndagen var bara ett svart hål. Massa trista saker som bara lagrades på varandra tills det blev för mycket. Usch. Och det kommer säkert flera…
Söndriga Avlopp
Ett fuktskadat golv och en slambil senare så kunde jag äntligen diska igen…

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: