10 september 2007

Läget Just Nu - Vecka 37




"The Bourne Ultimatum" – Film av Paul Greengrass Ny
Jag gillar Bournefilmerna, jag gillar popcorn (nähä..) och jag älskar att se film på Filmstaden Bergakungen. Kombinationen av dessa tre är alltså fullt tillräckliga för att placera det här högt på listan. Vad jag mer detaljerat tyckte om själva filmen kan ni snart läsa i en blogg nära er. Typ här.
Göteborgshelg v36 Ny
Bara en sådan sak som att solen sken så ivrigt över Götet att jag handlade mina fukostar i shorts (medan övriga Sverige rapporterade regn) hör ju till ovanligheterna. Addera sedan en fredag där jag, Dubbel-E och FF plockade med en hel säck med muffins och några flaskor rosévin och stövlade hem till E med familj för att köra vår AW där när vi inte kunde komma på någon bra bar. Många skratt senare ramlade vi in på Bitter (how retro) och drack deras fortfarande lika fantastiskt goda drinkar tills spårvagnarna slutat gå (ungefär). Trevligt!
Dagen efter (efter slappande, tränande och räkmacka till Pantertanter hemma hos FF) skulle det planeras NYC-resa…även om det kanske blev mera Sex and the City-spel och alkohol än planering. Men jag tror vi är överrens om att vi ska åka SatC-turen (gemensam besatthet och varje resa måste ha en turistfällegrej), undvika området kring Times Square denna gången (vi bodde där sist), klubba minst tre kvällar på roliga ställen, äta på i första hand snygga restauranter (maten kommer i andra hand) och åka till en outlet någon dag. Resten får liksom komma spontant.
En suverän helg avslutades sedan med timslånga söndagspromenader i solen, pizza och bio. Oslagbart. Jag har redan hemlängtan.
"Skins"- UngdomsTV på Kanal5 Ny
Ännu ett genialt köp av kanalen som förmodligen har Sveriges klart bästa inköpsavdelning, och denna gången visar de dessutom att de har ögonen öppna för pärlor utanför de amerikanska succéserierna också. Gillade ni första delen av den här ungdomsserien kommer ni älska den mer poetiska andra delen om Cassie och hennes ätstörningar. TV-höstens första måste.
Facebook 2v
Efter en vecka med Facebook känner jag mig mera stressad (vad är meningen med att få veta allt alla gör hela tiden egentligen) och mera förvirrad över vad jag ska ha det till (okej, ett virtuellt akvarium, folk skickar tatueringar, jag kan rangordna vilka av mina polare som är mina "favoritkompisar" etcetera) än någonsin… Vilket inte hindrar att jag är inloggad varenda uppkopplad minut och glatt hoppar omkring bland andra männiksors kompisar för att konstatera vem som känner vem.
Munkebäcks Frukt & Grönt Ny
Det var så länge sedan jag hyllade min lokala frukt, cashewnöt och grönsaksaffär i Göteborg nu så det var verkligen dags att göra det igen. Handla här om ni har möjlighet. Måste dessutom i samma andetag slå ett slag för Kålltorps andra stolthet: Sunes bageri. Det ser ut som det inte ändrats sedan 1920 (vilket det kanske inte har) och priserna verkar ha stannat där också. Två kronor för en fralla och femton för en hel nybakad limpa är helt enkelt mer än okej.
"Fabricator" – CD med BWO 3v
We Should Be Dancing! Gomenazai! Give Me the Night! BWO regerar min iPod (och jag BWO-regregerar och slänger in Living in a Fantasy på samma spellista för att bygga det ultimata BWO-albumet) och snart vet ni också vad jag snackar om. Läs mera här.
TV4 Komedi 2v
När man börjar rätta sina rutiner efter Pantertanter så vet man att man kanske gått ett litet steg för långt med sin TV4 Komedi-besatthet.
"Good Morning Baltimore" + "Hairspray" – Film av John Waters Ny
De som kollar min lista på fredagarna har knappast undgått att jag blivit smått besatt av öppningsnumret (med Nikki Blonsky) från kommande musikalfilmen Hairspray. För att stilla mitt begär efter den filmen lite, såg jag i veckan dessutom om originalet, som fortfarande är en söt film om dans och integrationspolitik. Kanske inte John Waters bästa, men helt klart den numera mest kända och absolut en av de bättre. Ska bli kul att se hur de gamla Grease-skådisarna Travolta och Pfeiffer matchar Divine, Rikki Lake och Debbie Harry från originalet när musikalvarianten drabbar svenska biografer i slutet av oktober.
"Night Falls Over Kortedala" – CD m Jens Lekman Ny
Jag hade hört en hel del på Friday Night at the Drive-In Bingo innan jag hörde denna skivan (alla låtar som rimmar bingo med Zingo är värda flera lyssningar) men var nog ändå inte beredd på att det skulle vara så mycket Weeping Willows/Broken Promised Landish korsat med James Bondstråkar och små mysiga berättande texter. Kanske inte höstens partyplatta, men absolut en av de bästa för att mysa inomhus när regnet smattrar mot rutan.
"Johnny Crash Does Texas" - Mobiltelefonspel 5v
Jagmåsteladdanedettnyttmobilspel. Jagmåsteladdanedettnyttmobilspel. Jagmåsteladdanedettnyttmobilspel. Jagmåsteladdanedettnyttmobilspel.





"Chemistry" – Singel m Velvet
Absolut inget mästerverk (och Velvet kan ha en av Sveriges mest anonyma röster, endast matchad av September) men ett klart steg i rätt riktning i en låt som låter mera Drömhus-Therese än DaBuzz.
Idol 2007 (Såhärlångt)
Det finns mycket som är bättre i år. Trion Carolina&Carina (inga favoriter var för sig men en succé ihop) och Jidhes röst funkar utmärkt, juryn är SÅ mycket bättre utan Clabbe, polis-Björns snygga armar… Och visst har både Stockholm och Norrland (jag ignorerar verkligen Göteborg i år – pinsamt) skakat fram några vinnarkandidater redan. MEN! Bara Skellefteåprogrammet kändes som ett fullödigt Idoluttagningsprogram. Där var äntligen en lagom blandning av sketcher, jurysågningar, triumfer och pinsamheter. Tidigare i veckan var det alldeles, alldeles för mycket blåbär för min smak.




Stopp i Avloppet
Att rota bort gegg i duschen är väl knappast någons favoritsyssla. Att göra det när man vet att det till stor del är någon annans gegg för att man bor i andra hand (och bara gjort det i två månader) är ännu tråkigare.
Kebabmage
En sådan mage man får efter att ha festat en hel kväll och precis innan man ska sova trycker i sig en kebab med massa vitlökssås…och sen somnar utan att dricka något vatten. Ehhh. Dumt. Aj.
Svenska Biotider
Om filmen ska börja 20.45 så fattar jag inte grejen med attstarta det femton minuter långa reklamsjoket 20.48. Ge oss ordentliga direktiv på när reklam+trailers respektive filmen börjar som de gör utomlands!
"Sex med Viktor" – SVT sexar till sig
Tyvärr verkar det vara killen på filmen som skrivit brevet.
Omotiverad Stress
Jag skulle kunna ställa upp i Jeopardy i det ämnet
Hälla Ut en Burk Vitlöksdressing på Tåget
Att sitta i den där jobbiga kupéliknande grejen i X2000s förstaklassvagn är det värsta jag vet. Trodde jag. Att göra det plus att hälla ut en burk dressing över sig själv, mittgången och sina medpassagerare var faktiskt ännu tråkigare.

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: