28 oktober 2006

Stora Lördagsbloggen

Ännu en tågresa…
…men vad gör man när man vill gå på fest?
Kan bli sista kvällen någonsin för Oswald, Glenn, Rondo och E-man ikväll.

…fick förövrigt en sådan sjuk "tycka synd om"-kommentar igår av F5 (som helt klart bara ville väl) att jag får sluta berätta om hur ensam jag känner mig i den här huvudstaden för folk och bara fokusera mera på att vara socialglada Göteborgs-Oswald trots att partyfolket inte direkt flockas för att släppa ut en i nattlivet i Stockholm…

Luktar som en prostituerad igen dessutom. Jag har blivit smått besatt för att få tag i den perfekta höstdoften innan vi drar till London (bara 1½ vecka nu!!) och just nu har jag Burberry London, DKNY Red och GUESS på olika delar av kroppen för att se hur de reagerar med mig. Just nu reagerar alla hur bra som helst kan meddelas…vilket inte gör mig klokare eller närmare ett beslut. Det kan bli dyrt det här.

Nu har FF fått vara bloggexklusiv (bland de bloggare jag har koll på) med en bild på Blossa06 ett dygn – då får jag också lägga in en bild va? Det är ju trots allt jag som är besatt av glögg i sällskapet. (Glögg och semlor…fast inte samtidigt…det är Oswalds stora svagheter) Jag kommer hamstra Blossa06 nästa måndag!! Så snygg flaska och smaken verkar ju gjuten.

Konstigt förresten att en samlingsskiva med Sugababes (där jag har alla låtarna innan) plötsligt kan lägga dem högt på min iTuneslyssningslista igen. Men man glömmer hur bra Freak Like Me och Overload är mellan varven.

Vädret är fantastiskt idag. Som hämtat ur den där drömmen om att gå hand i hand med någon i snygg polotröja och sparka i vackra lövhögar drickandes take away-latte. Tur att man sitter inne i ett tåg då.

Har just bekräftat att jag har bokat mig en lokal till min födelsedagsfest i februari, så nu blir det alkohol och buffé på lokal istället för schlagerparty hemma som brukligt. Skönt att slippa städa… Så alla ni som vet med er att ni brukar ha en stående inbjudan till mina kalas – boka 9e februari i Göteborg! Schlagercirkusen är i stan (dagen efter ska jag&FF sitta på rad 26 och hejja på lämplig kandidat i Scandinavium) och Bexton – som fyller år samma dag – kommer få vara med och bli hyllad åxå efter att han dissekerat melodifestivalgenrepet åt QX.

Var på Sveriges nyaste och största H&M idag. Ligger på Drottninggatan i vad som ska bli H&Ms huvudkontor...men just nu är ett stort bygge med en surrealistiskt insprängd jättebutik i. Såg ute som överallt...men jag spontanköpte en halsduk för jag blev kär i färgerna.

Den allmänna reaktionen på (som vanligt värdelösa) Idol2006 igår verkar vara chock över Kishtis hårda ord och att Linda åkte ut…inget förvånar mig det minsta. Har folk inte sett programmet innan? De som inte har någon form av speciellt publikstöd (för att de är antingen bra eller söta eller lesbiska eller så-kassa-att-vi-tycker-synd-om-dem) åker ut. Tidigt. Så har det ju alltid varit…typ Cornelia i säsong ett. Vad Kisti anbelangar så har hon ju rätt…de harvar på i samma sorts låtar vecka efter vecka och inget händer (speciellt Felicia) och en del av dem sjunger riktigt surt (Johan). Så ska det inte behöva vara när det är sju personer kvar av flera, flera tusen. Det duger inte.
Och så en sak till: HUR många av de som gnäller i bloggar, krönikor och i kvällstidningsinsändare om att fel person åkte ut ringde verkligen in och röstade själva?? Ett marginellt antal skulle jag kunna tro…samma personer som gnäller här och på Melodifestivalresutatet är förmodligen de som röstar blankt i riksdagsvalet och sedan sitter och gnäller för att andra röstade fel!

Avslutar dagen med en video som jag först hittade i utmärkta Catchy Tunes of Sweden-bloggen (grabbarna där är inne i ett stim av bra alternativt kul grejer just nu) och som kanske kan vara kul att se. Marie Serneholt verkar inte slå igenom stenhårt någonstans…men fortsätter släppa videos där hon nästan ser övernaturligt snygg ut hela tiden. Hur lönar det sig?



Ha en trevlig helg!
Glöm inte ställa tillbaka klockan i natt!
Nästa Katrineholm…

3 kommentarer:

Fredrik sa...

Nä nä, jag är minst lika glöggtokig som du.... har tom sparat flera årgångar av Blossas årgångsglögg, (men andra sidan smakar kryddorna säkert mindre nu...:-()

Oswald sa...

hehehe
Jag har också sparat - såklart!
Lagrad glögg är godare ju!!
Men den från 2003 är nog tyvärr öppen tror jag och hm...inte drickbar...och kanske är det bara något år som är rekommendabelt för lagring.

Fast vad gäller årgångsglöggen är det mest flaskorna jag är kär i.

Aronson sa...

Jag tycker inte Kishti var för hård. Tvärtom höll jag med henne i det mesta hon sa. Killarna sitter ju bara och är mesiga i sin analys. Men försöker vara hårda i ord, vilket är en dålig kombination...