30 oktober 2006

Läget Just Nu - Vecka 44

Bra Saker Just Nu:

Avskedsfest för F2 Ny
Beslutet att sticka till Göteborg för F2s åka-till-Kina-partaj visade sig vara helt rätt. Mycket alkohol, god mat, hela jobbjärngänget samlat och en första träff med Rondos underbart söta lilla dotter. Trist bara att anledningen till partyt innebär att det lär dröja innan samma gäng är samlat igen – men Peking får ju fantastisk förstärkning och F2 lär rocka som chef.
"Heroes" Säsong 1 – TV-serie på NBC Ny
Årets bästa nya idé visade sig tillslut bli årets bästa nya TV-serie också. Serietidningsestetiken känns fräsch och Heroes har gått från en tveksam start till att bli en av mina absoluta favoritserier på TV alla kategorier. Det finns få andra serier som jag fullkomligt kastar mig över så fort de dyker upp som jag gör med Heroes. Min favorit i serien är Milo Ventimiglias Peter Petrelli, som nu verkar ha flera egenskaper än vad han först trodde. Vilken svensk kanal gör årets bästa inköp?
"Dexter" Säsong 1 – TV-serie på Showtime Ny
Michael C. Hall är så briljant i TV-varianten av Jeff Lindsays bok om seriemördaren/CSI-polisen Dexter Morgan att det inte finns en enda ursäkt att missa denna fantastiska TV-serien. Dessutom har han blivit riktigt snygg!
"Cabaret" - Musikal med Peter Jöback Ny
En klassisk musikal som blir en enmansshow trots den hyfsat stora ensemblen. Sally Bowles har nog aldrig spelat så mycket andrafiol i någon uppsättning. Biljetterna till Rondo försvinner tydligen som smör i solsken, så Peter Jöback lär få fortsätta glänsa inför många Göteborgare hela våren.
"Rudebox" - CD av Robbie Williams 3v
En skiva som är svår att släppa taget om…
"Babel" - Film av Alejandro González Iñárritu 2v
…och en film som också sitter kvar.
"Lead Balloon" – TV-serie på BBCFour Ny
Oväntat rolig brittisk komediserie om komikern Rick och hans förmåga att strula till sin vardag, lite i samma stil som The Office – men mindre pinsamt. Den ryska hushållerskan Magda är fantastisk och stjäl varje scen hon är med i.
Lunch med Favvo-P Ny
Kista Food Court är oftast sjukt fullt och bullrigt…men maten är oftast så god och luncherna med P ett så suveränt avbräck i mina sjukt tråkiga arbetsdagar att jag knappt märker det. Avslutas alltid med en najs Latte i tornet.
Sterainljus Ny
Inte bara väldigt mysigt när hösten nu har kommit på riktigt…utan också ett utmärkt sätt att få värme när elementen i lägenheten inte fungerar som de ska.

Tveksamma Saker Just Nu:

"Wind It Up" – Singel med Gwen Stefani
Jag kan inte bestämma mig för om det är bra eller om det är förfärligt
"Torchwood" – TV-serie på BBCThree
Jag kan inte bestämma mig för om det är bra eller om det är förfärligt här heller. Men av någon anledning är det jäkligt beroendeframkallande.

Blossa 06
Flaskan är supersnygg och lingon/enbär låter supergott. Kan de inte bara få ut den på Systemet nu också så jag kan få bekräfta det?

Dåliga Saker Just Nu

"Gilmore Girls" Säsong 7 – TV-serie på CW
En av mina tidigare favoritserier har - efter att dess skapare hoppat av och lämnat manusansvaret till andra – blivit en hel meningslös smörja. Skådespelarna sliter och sliter…men de kan inte dölja det faktum att all charm är borta.
Höstförkylning
Man blir ju aldrig av med den...men så länge jag inte får halsfluss så är jag ändå vid gott mod.
Idol 2006
Sövande tråkigt
Hissbygge
Det har knappt börjat men redan känner man katastrofen ligga i luften. Det här kommer inte bli roligt.

Ungefär så just nu.

5 kommentarer:

Oswald sa...

Mera fester är alltid välkommet - men det blir nog lite tuffare att göra en sådan där spontanfestresa som jag gjorde i helgen till Kina... ;)

Vad gäller GG så var ju serien (liksom West Wing) på topp tills dess skapare slutade...då bara dog det. Men så länge folk fortsätter titta så bryr sig nog inte TV-bolagen speciellt mycket om det är sämre kvalité verkar det som. :(

Anonym sa...

Ja, men vad ÄÄÄÄR det med Idol i år!? Det är verkligen inte vad det varit förr om åren... Då satt hela familjen och tittade och hade sina favoriter, nu är det jag ensam framför TV:n och enda behållningen är Snygg-Erik. Ha ha!
Vad roligt att Cabaret är på din innelista...bådar gott inför fredag. :-)
6 november kommer glöggen ut på Systemet... Men det visste du kanske redan.

Oswald sa...

I know!
Skittrist.
...och jag gillar inte ens Snygg-Erik så förstå vad jag lider...
Vad hände med all talang?

Cabaret är absolut sevärd för MrJöbacks skull! Ska du käka eller har du barplats?

Japp. Har stenkoll på glöggen! :D

Anonym sa...

Alla talanger kanske redan har varit med 2004 och 2005? Eller så är det för att de sjunger så trista låtar. Eller så är vi helt enkelt less på hela Idol-konceptet. Och så var det ju jättemånga bra som åkte ut i kvalomgången och innan dess (Ville Ville Ville).
Vi ska äta på Tyrol, jag, mamma och pappa. :-) Här hade jag gått omkring och funderat på hur sjutton jag skulle ha råd att se Cabaret denna hösten...och så kommer de och säger att vi ska till Stockholm hela familjen och jag behöver liksom inte betala ett öre. ;-)
Har du sett detta? http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,918713,00.html
Fy tusan alltså. Och lite konstigt att Basshunter får pris på samma gala som Andreas Johnson och Alexander Bard/Anders Hansson... Hm.

Oswald sa...

Mycket är det nog låtarna...de är skittrista och samma vecka ut och vecka in. OlidligT!

Gratis är bäst! Hoppas du får sitta bra då. Har du värsta turen så kan du hamna mitt i smeten.

...och Basshunter. Vad ska man säga? Priset var väl inte så konstigt för det var musikföläggarna och han har ju förmodligen dragit in sjukt mycket pengar...men att ha en sådan idiotlåt i festivalen är ju bara hemskt.
Hoppas han inte hamnar i Göteborg då bara...och att folk inte röstar om det är liknande skit som det han gjort tidigare.