26 oktober 2006

Oswald Snackar TV

En av mina absoluta favoritmanusförfattare när det gäller TV är Russell T. Davies. Självklart startade det med Queer as Folk, som fortfarande (av en mängd olika anledningar) är en av mina absoluta favoritserier, men också för den underskattade Bob&Rose som är ett litet mästerverk i könsöverskridande kärlek…fast tvärt om. Jag har även hans The Second Coming (om en kille som får veta att han är Guds son) på DVD, och den är inte dum den heller…även om den inte håller samma klass som de andra två. Nåväl. Jag såg faktiskt inget av hans Dr Who, men däremot har jag nu hoppat på hans nya spin-off serie på just Dr Who som heter Torchwood (ett anagram på Doctor Who!)…och tja…efter två avsnitt är jag lite kluven. Minst sagt.

(Upplägget är i stort sett samma som Men in Black: Torchwood är en avdelning som tar hand om problem på jorden orsakade av utomjordingar…fast de är verksamma i Cardiff! Polisen Suzie råkar under ett mord bevittna gruppen i aktion och blir upptäckt av dess karismatiska ledare Captain Jack Harkness…och blir sedermera en av fem medlemmar i gruppen).

Visst, jag är inte mycket för Science Fiction…och speciellt inte för sådan här brittisk lite B-artad SF…och jag har aldrig sett Dr Who…det visste jag ju innan - men jag ville ju ge det en chans för att det var Russell…och det finns något där som gör att jag nog kommer fortsätta kolla ett tag till. Faktum är nämligen att trots att skådespeleriet är styltigt, effekterna fåniga och inget nytt finns någonstans i storyn/upplägget så kunde jag inte sluta titta… Kanske är det så enkelt att det är för att alla verkar kunna hångla och ligga med alla (de bisexuella tendenserna är grava) eller kanske så behöver jag helt enkelt bara lite dålig brittisk SciFi i min tablå…

Lost (som igår sände sitt fjärde avsnitt för säsongen i USA och var riktigt bra igen) kommer efter ytterligare två avsnitt göra uppehåll – ända till den sjunde februari! Tre månaders paus alltså! Därefter kommer alla återstående avsnitt av säsong tre köras utan uppehåll varje onsdag. Allt för att de numera DVD-vana tittarna ska få bättre kontinuitet. USAs gamla system med "två nya å sen en repris" håller tydligen på att tappa sitt grepp.

Bättre på alla nivåer är då det lika brittiska Lead Balloon, som jag hittat efter ett tips i alltid lika heltäckande Weird Science (hur hinner människan?) En komediserie utan burkade skratt eller publik där brittisk The Office-humor möter amerikansk Curb Your Enthusiasm-dito - och resultatet är strålande. Säsongens nya glädjepiller!

Sprak och fest och färg! Nu är det bestämt – HBOs gamla dockserie om Fragglarna ska bli film! Snart får vi alltså se Doozarna, Moki, Gobo, den allvetande skräphögen Matilda och Gorgerna på en biograf nära oss, sjungandes i Fraggelberget under resande farbror Mac’s affär. Nu undrar jag bara när långfilmen med A.L.F dyker upp?

Grey’s Anatomy-skvallret från igår om att Isaiah Washington ska dö i en bilolycka i serien dementeras nu av seriens skapare Shonda Rhimes. Isaiah har dock fått krypa till korset och gå ut och be om ursäkt offentligt...och vi får väl se hur hans karaktär lyckas hålla ordning på ratten i Seattle framöver.

En säsong jag annars ser fram emot med spänning är den sjätte av 24. Med stort självförtroende efter Emmy-vinsten kommer Jack & Co tillbaka med fyra avsnitt på två dagar i januari och en trailer för det hela kan numera ses på den här sidan!

Nu är det bestämt vem som ersätter William Petersen/Gil Grissom när han tar en paus från CSI (moderskeppet) i januari. Det blir Everything is Illuminated-regissören Liev Schreiber som får ta över ledareskapet för gänget i Las Vegas.

Dagens mest meningslösa skvaller: Project Runways elakaste domare (iallafall enligt tävlingsdeltagarna själva) Nina Garcia är gravid. Kanske inspirerad av Heidi Klum som varit gravid två säsonger av tre möjliga i serien...

Heroes blir bara bättre och bättre kan jag meddela…och det går bara bättre och bättre tittarmässigt också. De har dock inte nått topp tio ännu, för den ser ut så här den här veckan:
.


3 kommentarer:

H sa...

"kommer efter ytterligare två avsnitt göra uppehåll – ända till den sjunde februari! Tre månaders paus alltså!"

NEEEJ!.hur ska jag klara mig?!?!. Samma sak med Prison Break, fast de slutar efter 3-4 avsnitter.

Anonym sa...

Vips var min fraggelfavorit!

H sa...

Jag vet vad jag ska göra efter när de två serierna har tagit paus.
Ska börja ladda ner "Heroes"

Vilken serie skulle du rekommendera till lilla mig?