26 oktober 2006

Dagens Lunchvideo(s)

Idag var det bara meningen att det bara skulle bli en lunchvideo, men eftersom den video jag valt hade filmanknytning så spann min hjärna vidare och hamnade ytterligare en gång på en artist/video/låt som har sitt ursprung hos grabbarna i Pet Shop Boys.

När The Crying Game kom så hade man vetat i månader att den innehöll en "hemlighet", eftersom den amerikanska premiären varit långt innan – men faktum är att alla medier hade hållit denna hemlighet (det fanns ju inget Internet då där vem som helst kunde skvallra) ganska bra och jag höll mig ganska ovetande länge…i alla fall tills Oscarsnomineringarna kom och jag såg att filmens "kvinnliga" stjärna Jay Davidson nominerats till Bästa Manliga Biroll…
Nåväl…vi börjar lunchen med Pet Shop Boys ledmotiv som de skrev åt Boy George.



Över till min "huvudvideo" då.
När jag hälsade på min kompis D första gången efter att han flyttat till Linköping för att börja plugga så skulle vi ta en bärs och en bio. Han tyckte det kvittade vad vi såg, så jag fick bestämma. Jag hade hört om en film som fått oväntat många Oscarsnomineringar (den fick tyvärr inga Oscars alls sedermera…ofattbart) och som hade nyskriven musik av Bono - och eftersom jag är ett gravt U2-fan och gillar Oscars så var valet gjutet.

Än idag är det en av de största filmupplevelser jag haft och fortfarande en av de bästa filmer jag sett, den heter "In the Name of the Father", har ungefär allt en film ska ha (makalöst skådespeleri, fantastisk musik och en story som jag använt som grund till flera av de åsikter jag har vad gäller brott och straff idag) och den har då dessutom en makalös sång (okej...den har flera...men bara en) som sjungs av Sinead O'Connor och som heter (You Made Me the) Thief of Your Heart.



Imorgon är det Grand Finale på veckotemat. En av de coolaste artisterna har skrivit en av de bästa/bögigaste låtarna till en av mina absoluta favoriter.

Inga kommentarer: