25 oktober 2006

Dagens Lunchvideo(s)

Idag tuffar vi vidare med lunchvideotemat "Bra låtar gjorda av en favoritartist till en annan artist" med en lite annorlunda approach och tar det hela ytterligare ett snäpp.
En favorit som skrev en låt åt en annan favorit som skrev dagens video…gånger två!

Vi börjar med Jocke Berg i Kent…ett av mina absoluta favoritband som jag snart bör ha med en video med, eftersom jag har tonvis med Kent-minnen…som skrivit riktigt bra låtar till tillexempel Tityo (kolla Come Along här) och inte minst till Lisa Miskovsky (Lady Stardust låter väl mest Kent, Mary var en hit nyss och nya singeln heter Sweet Misery).

Lisa i sin tur drar troligen fortfarande in mest pengar på att hon skrev dagens första lunchvideo för ett par år sedan. Det känns konstigt att tänka sig att pojkbandseran numera är så långt borta att den förmodligen snart kommer få någon form av kultstatus…men här är i alla fall ett av dess flaggskepp: Backstreet Boys med Shape of my Heart.




Nästa videokedja börjar med Orup som just släppt en ny singel och som också bör dyka upp som lunchvideoartist inom en inte allt för avlägsen framtid med tanke på hans backlogg hos mig. Orup är numera såklart mest känd för att ha skrivit Lena Philipssons två senaste skivor och framförallt hennes stora come back Det Gör Ont – en video jag först tänkte visa här den här veckan, men som jag sedan bestämde mig för att spara till när mina bästa melodifestivalstunder ska upp på dagordningen…då lär Philipsson nämligen ligga högt. Mycket högt.

Istället hoppar vi ännu ett snäpp till en av de melodifestivallåtar som Lena Ph skrivit helt själv. Det är inte Arvingarnas Det Svär Jag På (där Caspers mick inte fungerade så de fick göra om hela numret), utan Pernilla Wahlgrens bidrag Tvillingsjäl från 1991.

Wahlgren var sjuk med halsproblem och söp bort en jättesöt låt (som jag har på singel) i festivalens coolaste kläder och med dess mulligaste tvillingkör. Varsågod och njut!


1 kommentar:

Anonym sa...

Haha, vilket härligt klipp! Särskilt när Lena sitter och viftar med en vattenpistol! ;D
Ruskigt vad förkyld Pernilla var!