14 augusti 2006

Läget Just Nu - Vecka 33

Bra Saker Just Nu:

FFs Hemlagade Fisksoppa Ny
Mums! Försöker att inte lägga mina kompisar på listan, men soppan får både ligga här för sin egen skull (som tillsammans med en flaska iskallt vitt vin (vem jag nu fick det av på schlagerfesten så TACK…det var jättegott) och Melodifestivalen 1984 utgjorde en grym lördag) och för FF himself som fått höra mig ömka mig själv över mina lägenhetsproblem hela helgen. Jag är glad att du finns, mannen!
"Project Runway" Säsong 3 – TV-serie på Bravo 2v
När såg man en realityshow senast där man verkligen längtade efter nästa avsnitt? Det här är en sådan! Jag hoppas verkligen att de får sin Emmy!
Bentolåda på Haket med Gänget 2v *åter*
Vecka 22 låg den här lådan på listan förra gången och då önskade jag mig att få käka en sådan här på Haket tillsammans med mina vänner lite oftare...det tog elva veckor…men nu ligger de här japanska läckerheterna som grillad lax, sushi, sushimi och så vidare nästan i topp igen. Undras om den kan komma tillbaka innan vecka 44?
Hemgjord Sorbet Ny
Fantastiskt gott och lätt att göra.
Susanna Kallur Ny
Man är ju lite mätt på segrar från Klüft och Ohlsson, så Susanna Kallur får stå som symbol för en lyckad svensk insats under hemma EM. Det är lätt att vara lite besviken på höjdhopparna…men samtidigt kan man ju då glädjas över hur vi höjt ribban (get it!?) vad gäller friidrottsmedaljer från den tiden då en fjärdeplats från Sven Nylander var ett mästerskaps största framgång.
Arne Dahl 3v
"De Största Vatten" var ytterligare en grymt bra kriminal/polisroman och nu väntar "En Midsommarnatts Dröm". Kan också meddela att jag fått ett insidertips på att de första böckerna om A-gruppen (som är i stort sett omöjliga att få tag i idag) snart kommer ges ut igen – och med nya strålande omslag! Årets julklappstips till deckarläsande släktingar?
"Weeds" Säsong 2 – TV-serie på Showtime Ny
Jag är bara så lycklig över att en sådan här liten, välspelad och sjukt välskriven TV-serie får finnas kvar. Celia rockar som vanligt. Välkommen tillbaka!
"Populära Sibirien" – Kvarterskrog 2v
Jag och F1. Öl och pasta. Och Kristian Luuk och Robinson-Emma. Ett bra recept på en helt vanlig torsdag. Gud vad jag kommer sakna att ha den här restaurangen precis runt hörnet när jag nu tvingas flytta!
"House, MD" Säsong 2 – TV-serie (vanligen) på FOX 6v
Det faktum att det faktiskt inte finns flera avsnitt för mig att se innan säsong tre drar igång i höst har nog inte riktigt nått fram ännu känner jag… Hur ska jag nu odla min hypokondri?
Balkong Ny
Jag älskar ju "min" balkong! Blir tungt att lämna den. Mina sista två semesterdagar liggandes där i solen med laptopen och en bok (och ett glas vin) kommer gå till historien som sådana där idylliska, klassiska sommardagar.

Tveksamma Saker Just Nu:

Gossip/Lollipop - Hak med Bögkänning
Blev oerhört fårvånad över att Gossip inte bara hade svinbillig öl - utan också en hel massa folk. Dessutom hade jag väldigt trevligt där. Och blev fyllebjuden på 35årsfest i höst. Helt klart en hit. Men musiken... Visst. En och annan schlager. Kylie. Bögstandard. Det kan jag såklart ta. Men Boten Anna?? På fullt allvar? Och Macarena? Nä, då hamnar man aldrig på den "gröna delen" av listan här...
"Paris" – CD med Paris Hilton
Finns det någon musikstil som inte finns med på den här skivan? Galet. Å andra sidan så passar det ju perfekt in på konceptet "jag-har-massa-pengar-och-vill-spela-in-en-skiva-ge-mig-lite-låtar-det-kvittar-vilka". Förvånande nog är resultatet inte helt oävet efter en första lyssning…fast den där Rod Stewart-covern hade vi kanske gärna varit utan?

Dåliga Saker Just Nu

Lägenhetsletande
Jo, det löser sig säkert…men jag vill så gärna bo kvar i området där jag bor. I en tvåa. Med balkong. Och själva letandet (och flyttandet) tar så mycket kraft och tid. Suck.
Jobba
Det är väl inga större fel på själva jobbet…men i jämförelse med att ha semester. Ganska lätt val.
EM-kaos
Tävlingarna var säkert ett rejält uppsving för turistnäringen – men helt olidligt för oss som försökte bo i Göteborg samtidigt.
Regn
Okej, jag erkänner att jag var ganska trött på värmen….men det hade väl inte behövt börja regna konstant bara för att temperaturen skulle börja krypa under 20.

Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Fredrik sa...

... denna gången har faktiskt soppan sin givna plats.... det tycker kocken också... men f*n, jag kommer inte ihåg hur jag gjorde den!