13 augusti 2006

Torsdagen den 13 Augusti 1992

Innan ni läser det här gamla dagboksinlägget från min tågluff 1992 så måste ni läsa det här blogginlägget om ni inte gjort det tidigare!

Sov så länge att jag missade frukosten (det gjorde inte M) vilket ledde till att den första anhalten på dagens stadsvandring blev McDonalds.
Vandrade vidare och fick för första gången använda våra regnkappor, på väg till Notre Dame.
Väl där blev det en in-och-ut sightseeing och se'n bar det vidare till Louvren.
Stod en stund i kö, dels till entrén och dels till biljetter. Vandrade sedan runt bland de MÄNGDER av konstverk som finns där. Såg bla Venus från Milo, Napoleons kröning och så Mona Lisa förståss. Imponerad. M måttligt entusiastisk….
Ringde till Tina, [Kommentar: Tina var en tjej som jag sommarjobbat med hela sommaren innan och som pluggade i Paris. Har aldrig sett henne varken förr eller senare] men hon skulle komma till Paris da'n därpå….
När vi var klara på Louvren shoppade vi lite och växlade in vår sista resecheck.
Se'n var det dags för Eiffeltornet. Vägen dit gick genom Place des Invalides, i vars park vi åt vår medhavda frukt. Stod ca 20 minuter i kö och betalade 51 Franc innan vi tog hissen till toppen (M hann även med att skrämma slag på en 40 årig svenska…) Utsikten var MÄKTIG. Fotade lite. Stannade en dryg timme på de olika våningarna i tornet och hann bla med en kortfilm på Eiffelbiografen.
När vi kom ned fann vi efter många turer en Metro som gick "hem".
Snabbt klädbyte på hotellet och se'n ut till en närliggande pizzeria (VRÅLHUNGRIGA). Fattade inte mycket av menyns innehåll, men beställde ändå av en kypare som jättegärna ville lära sig säga "tack" & "varsågod" på svenska… När vi fick in pizzan innehöll den tomat, svamp i massor, köttfärs och ett stort ägg i mitten….. Gött ändå!
Drog sedan vidare till en närliggande pub och klämde ett par öl innan vi gick hem och somnade då det inte var något bra på tv:n.

Inga kommentarer: