14 november 2011

Läget Just Nu - Vecka 1146
Patrick Wolf på Debaser Ny
Efter att ha sett Patrick Wolf live för första gången på Way Out West för några år sedan (och blivit helt golvad av hur bra han var live) var beslutet lätt att åka och se honom på Debaser i Stockholm. Med sin gladaste platta i bagaget, och med en något större budget än senast (älskade merch-ståndet med kökshanddukar och de söta husen på scen) kunde dessutom inte förutsättningarna vara bättre. Och han är bra igen. Riktigt, riktigt bra. Möjligen kan min egen pepp från den där soliga, ölberusande förmiddagen i tältet i Slottsskogen för två år sedan inte toppas (och på ett fullpackat Debaser hamnar farbror Oswald gärna en bit bak – tyvärr bredvid ställets absolut mest berusade hardcore-fan, men det är en annan historia) för jag blir inte riktigt lika golvad nu som då, men det förändrar inte att av de artister jag älskar mest just nu är Mr Wolf förmodligen den som är absolut bäst live. Att han dessutom flankeras av ett grymt band där ingredienserna är instrument som harpa och klarinett (och två skitsnygga brudar som spelar dessa) gör inte saken sämre. Ni missade något!
Melodifestivaljuryn 2012 Ny
Det här är ju året där den här listan för första gången stått över två veckor. Den första var på grund av råttorna i våras. Den andra var på grund av att jag var instängd i SVTs mörka lokaler i sex dagar med 15 andra personer lyssnandes till 30000 inskickade Melodifestivalbidrag, som vi sedan gallrade ned till 16. En fantastisk och lärorik upplevelse – precis som ifjol – där gruppdynamik möter musiksmak möter olika tankesätt möter en jäkla massa skratt och besvikelse. Tack för att jag fick uppleva detta igen Christer & Co!
Olle Ny
Min stackars systerson har fått förkylningsastma och morbrors hjärta blöder när lillkillen hostar tills han kräks och sedan somnar helt utmattad. När han däremot är pigg och får gå loss i en leksaksavdelning på Pub (och överraskar genom att numera prata i hela meningar och räkna till tio) smälter jag som en ost i mikron.
"Give Me All Your Love" – Läckt Madonna-demo Ny
Åsikterna har gått väldigt isär över den här låten på Twitter och i bloggar och till och med hos mina vänner. Nu vet vi ju inte om det här är en tidig demo, om det ens är den singel som ska släppas etc etc, men för min del är det en solklar tumme upp för den här Martin Solveig-popdängan som lägger sig bekvämt till rätta mellan Cher Lloyds och Nicola Roberts senaste skivor på min Spotify-lista – och bättre betyg kan nästan inte en låt få hösten 2011 i min bok. Jag hoppas Madonna styrt helt in på poptåget igen och är återigen lite nyfiken på vad popmormor har att erbjuda världen nästa gång (något jag trodde skulle vara omöjligt efter Timbaland-skräpet och den där askassa konserten).
ABBA-omröstning Ny
Ännu en omröstningskväll avgjord – den här gången med ABBA-tema – och det var som vanligt en fantastisk blandning av folk, musik och alkohol. Jag verkligen älskar det faktum att jag har ett umgänge som tar sådana här sake rpå så stort allvar och har så trevligt när de gör det! Vad som vann? Den här!Mörsjö Deli Tunnbrödschips 2v
Fortfarande en aspirant till titeln årets godaste när det här åre ska sammanfattas.
"Ripa Starkvinsglögg Peppar & Chili" 2v
Nä, nu har jag nog bestämt mig för att det här är årets godaste glögg.
Laleh Ny
Artisten jag älskat att hata tidigare (hon har ju skrivit några fantastiska låtar – och samtidigt spelat in några av de värsta jag vet) har visat sig stå för höstens stora genombrott i Så Mycket Bättre, och har just nu tre låtar överst på iTunes försäljningslista. Helt galet. Fortsätter hon imponera i samma stil lär det dessutom bli fler. Längtar redan efter att få veta vilken Lena Ph-låt hon tänker ta sig an.
"Fruit Ninja Puss in Boots" – iPhone-spel 2v
Favoritspelet FruitNinja har fått ett litet sponsrat syskon som innehåller tillräckligt med många nya varianter för att ha lyckats bli en mindre besatthet på bussen till jobbet på morgonen.
"The Good Wife" – Säsong 3 2v
Veckans absoluta TV-måste (tillsammans med X-Factor, Misfits, Work of Art, Homeland och Parks and Recreation). Allt annat är bara utfyllnad.

"Allt för Sverige" – SVT-serie
Jag stör mig något så otroligt på att ett program som är så varmt och intressant och roligt måste förstöras av en flåshurtig Anders Lundin som med stort Robinson-komplex måste förvandla varje avsnitt till en dokusåpa a' la' 2022 mot slutet av varje program. Utan utröstningsmomentet hade det här varit så mycket bättre…
De brittiska X-Factor-röstarna
Allvarligt? Misha B hänger löst igen? Medan Craig och Janet ryktas vara storfavoriterna? Det här är snart inte roligt längre.
Wordfeuds nya ordlista
OK. Jag kan ta att genetiv-s inte är allas kopp med te, och självklart är det bra med SAOL som ordlista, men när man plötsligt inte tillåter en enda böjning av ord så blir ju spelet otroligt torrt och begränsat helt i onödan.
Tjock i London
Jag har aldrig misslyckats så kapitalt med mitt viktmål till Londonhöstresan som i år. Riktigt, riktigt sorgligt. Två kilo från den vikten som krävs för de kläder jag vill köpa är INTE okej. Hur mycket förkyld man än varit. Bah.
Förkyld - igen
Men allvarligt?

Ungefär så just nu.

4 kommentarer:

Anonym sa...

hur kan du vara i juryn? du har noll smak på musik....lika torr och dålig smak som alla andra svenska "vi vet bäst" folk....Janet är bäst i X faktor iår. resten är skit! sämsta året på väldigt länge i UK.

Anonym sa...

Håller helt med om Allt för Sverige,,, JAG vill INTE ha utröstningsmomentet,, jag vill veta släkthistorian om alla som är med. Hade blivit så mycket bättre då. // Jonas

Lotta sa...

Jag håller också med om kommentaren angående Allt för Sverige.

Fröken Harrysson sa...

Jag tillhör inte skaran som jublar över Mello men "noll smak på musik" kan vi inte beskylla vår gode Oswald för.