31 oktober 2011

Läget Just Nu - Vecka 1144

"Schlagerprofilernahelg" Ny
Inga helger är så bra som dem när Ronny kommer ned till Göteborg och vi skriver schlagerquiz, dricker massa vin och drinkar och får äta Fredriks utmärkta mat (den där lasangen…), kollar Idol och X-Factor och hänger runt på stan i allmänhet och hemma i Kålltorp i synnerhet. Mera sådant! Fast först lite Stockholm…
"Så Mycket Bättre" – Ny säsong av succén Ny
Förra årets största nya svenska TV-succé är tillbaka med ännu en säsong och ännu en stark laguppställning. Aftonbladetläsarnas sura reaktioner om att "det var SÅ mycket bättre ifjol" visar bara att folk tror det var en Mikrofon-kåt varje vecka första hösten (och att svenska folket fortfarande inte har nån koll). Självklart börjar man med Tomas Ledin som har en helt uppsjö av hits att ösa ur (Laleh-veckan lär bli som att höra sex nya låtar) och det laleh gjord med tråkschlagervinnaren Just Nu förtjänar faktiskt någon form av pris. Lysande! Annars hoppas jag E-Type och Lena Ph fortsätter på den inslagna vägen i första programmet. Ingen av dem lyckades klockrent, men uppsåtet var helt klart i min smak. I vilket fall: Timmen innan X-Factor varje lördag är ännu en gång bokad i TV-soffan.
"Contagion" – Film av Steven Soderbergh Ny
Om ni förväntar er något nytt av bacillkatastrof-genren så får ni inte det av Steven Soderberghs nya film. Det är det vanliga: Nån hostar. Nån dör. Snart dör folk som flugor överallt, och samhället förfaller, medan några tappra försöker skapa ett vaccin. Ni får däremot en massa bra skådespelare (Gwyneth hostar och dör bara några minuter in i filmen, Matt Damon är hennes man som förtvivlat försöker skydda sin dotter ifrån att stryka med också medan samhället förfaller och Kate Winslet är någon form av bakterieagent som jagar smittkällor), ni får några snygga frågeställningar (Kommer storföretagen försöka tjäna pengar även om värden håller på att gå under? Hur reagerar man om ens kära dör…och man i samma andetag får veta hon varit otrogen? Hur bildas en blandning av gris och fladdermus-gener?) och ni kommer förmodligen aldrig att se ett dörrhantag igen utan att tänka på döden… Sex popcorn av tio möjliga.
"The Good Wife" – Säsong 3 Ny
Jag har haft den här serien alldeles, alldeles för lite på listan om man ser till hur bra den är varje vecka – och detta trots att den är inne på sin tredje säsong. Kombinationen spännande fall, såpig röd tråd och fantastiska skådespelare in i minsta biroll (nu senast Houses avhoppade Lisa Edelstein i en stor biroll) har visat sig vara precis det hållbara koncept som man hoppades, och det här är en av veckans absolut bästa TV-stunder utanför musiktävlings och reality-genren.
"The Graham Norton Show" Ny
Min absoluta favorit-talkshow är tillbaka på BBC, och favoritgästen hittills i höst måste ju vara Kate Winslet som visade upp precis en sådan fräck och avslappnad attityd som man förväntar sig av henne. Hennes historia om hur hon räddade sin mormor ut ett brinnande hus var fantastisk. Dessutom har vi fått musik både från Noah and the Whale och Arctic Monkeys. Ett TV-måste varje vecka
Frukost på "…and the Bakery" Åt
Fortfarande Göteborgs pärla bland frukostbufféerna – och fortfarande behagligt oupptäckt av den stora massan. För typ 80 kronor får ni stans godaste bröd, en uppsjö av pålägg, kaffe, juice och yoggi med olika flingsorter (de där med choklad i är ju to die for). Ett absolut måste om ni råkar vakna upp i Vasastan i Göteborg (eller orkar ta en spårvagn dit innan frukost).
"Work of Art" – Säsong 2 av favoritrealityn 2v
Precis som med Project Runway så håller jag aldrig med domarna om vad som ska vinna eller förlora…men då konst på det hela taget känns långt mycket mera subjektivt än mode (och mat etc) och så känns den här såpan roligare då man lättare kan förfasa sig över märkliga val, männsikor och uttryck och ändå på nåt sätt känna att man har rätt. Äsch. Jag kan inte förklara vad det är, men jag älskar't.
Kelda Exotic sauces Ny
Jag är ju flitig användare av halvfabrikat, och jag är en besatt provare av nya produkter, och den senaste produktfamiljen jag använder att få tillökning är Keldas såser. Till sina pastasåser har de adderat den här serien med Tikka masala och röd och grn curry. Den sistnämnda är den jag prövat hittills och den var klart godkänd. Jag lär helt klart testa de andra två också."Project Accessory" – Ny Bravo-såpa Ny
Någonting säger mig att ni bara behöver läsa namnet på programmet för att förstå vad det här rö sig om. Ett Project Runway, fast med asseccoarer såklart! Snygg inramning räddar att det inte riktigt håller ändra fram till catwalk-biten (kläder gör sig helt klart snyggare på en sådan än halsband) och jag kommer fortsätta att följa det, om än med ett halvt öga samtidigt som jag äter.
"Allt för Sverige" – Ny serie på SVTNy
Kulturkrocken är total när ett gäng amerikander kommer till Sverige för att hitta sina rötter i SVTs nya reality. Inte så mycket för att de måste äta sill till frukost, utan för att amerikanernas passion för sitt ursprung (alla i gänget kallar Sverige för sitt "homecountry" fast ingen av dem varit här innan) och deras sätt att bära känslorna på utsidan är en total krasch mot hur vi svenskar beter oss. Riktigt bra TV. Det enda smolket är att SVT valt att göra det hela till ett nytt Robinson (komplett med en skrikande Lundin och tävlingar med kistor i sand) med utröstning i varje program. SÅ 2001! Hade man bara anammt hur TV ser ut 2011 och gjort det varmare och inkluderande hade formatet känts så mycket bättre.

"Once Upon a Time" – Ny TV-serie på ABC
ABCs försök att hoppa på fantasygenren lämnar mig precis så dubbel som jag befarade. Å ena sidan är det ett behagligt nytänk från allt annat som går på Amerikansk rikstäckande TV när Snövit, Rödluvan och ett gäng andra hamnar i nutid (gangsterlikt styrda av den elake Rumpelstilskin) och Jennifer Morrison är Snövits ovetande dotter som enligt legenden skall rädda sagofigurerna från förbannelsen. Å andra sidan blir det bara märkligt, vissa stunder på gränsen till fånigt, och ännu en gång känns det som en pilot där man tänkt typ fem avsnitt framåt istället för de fyra fem år som behövs om man får till en riktig hit. Jag ger det nog nåt avsnitt till, dock.
"The A-list Dallas" –Ännu en bögreality
Mera cowboy-hattar och stora hår än i storebrorvarianten från New York, men med något naivare bögar. Har bara sett ett avsnitt, men det kan säkert ta sig. Å andra sidan är jag SÅ trött på sådana här serier just nu.

"Grimm" – Ny TV-serie på NBC
Kanske bara marginellt sämre än Once Upon a Time, men medan jag ska ge den serien flera chanser, så kommer jag aldrig mer ägna en timme åt den här "Buffy utan Joss Whedon-briljansen"-soppan.
De brittiska X-Factor-röstarna
Så fick vi slutligen vet att det brittiska folket röstar precis lika illa i X-Factor som de svenska gör i Melodifestivalen. Misha B med näst minst röster? Fullständigt ofattbart.
Magproblem
Vi behöver inte gå in närmare på det här, va?

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: