18 oktober 2011

Läget Just Nu - Vecka 1142
"Barcelona 2011" – Konferens Ny
Mitt andra besök i Kataloniens huvudstad blev minst lika partyfyllt som det förra, men nu med ännu mindre besökta turistfällor och långt mycket mera lyckad shopping. En väldigt trevlig liten tripp…men jag är fortfarande inte helt blown away av staden som så många andra.
Fredrik, Jenny & Lisa Ny
Bästa rumskompisen/sällskapet i Barcelona! Nog för att en hel del andra nya och gamla bekantskaper också gjorde resan roligare, men det här järngänget var min stomme.
Värme Ny
En av mina standardrepliker har länge varit att jag hellre fryser än att svettas. Att jag föredrar klart och kallt väder framför varmt och klibbigt. Och jag vill kanske tro det är så fortfarande… Men efter de där fantastiska ljumma nätterna i Barcelona – och med tanke på att hemma väntar oss snart fyra-fem månader med snö och bitande kyla – är jag inte helt övertygad. Fan vad skönt det var.
"Daglinser" Ny
Testar för första gången på femton år en ny sorts lins – och är supernöjd. Med tanke på att de klarat flygresor, Barcelonavärme och kopiös bakfylla så tror jag de är keepers. Men vi får se. Daglinser lär det bli i vilket fall. Sjukt skönt.
"Steps Reunion" - Ny sitcom på CBS 3v
Fortfarande veckans roligaste TV-stund.
"X-Factor/Xtra-factor" 2v
Fortfarande den överlägset bästa musiktävlingen i världen. Ja, bortsett från den där vi åker runt med på vintrarna då.
"Uppdrag Granskning: Pär Johansson" Ny
Jag kan ibland tycka att tonen i Uppdrag Granskning blir lite väl mästrande och i början av den här dokumentären så kändes det lite som att de kanske inte hade helt på fötterna…men sen tog det ju fart. Historien om Glada Huddik-teaterns grundare var en grymt intressant inblick i hur något som börjar så bra tappas bort på vägen när miljonerna börjar rulla in – och det utan att de iblandade, i det här fallet Pär Johansson, riktigt verkar förstå det själv. Finns på SVT Play. Rekommenderas.
"Happy Endings" – Säsong 2 Åt
Det som började som en midseason standard-sitcom som ingen egentligen trodde på har nu blivit en av mina guilty pleasures varje vecka. Det är inte så originellt (det är lika delar Friends och How I Met Your Mother kryddat med quirky konstigheter) men oftast småcharmigt, roligt och har man dessutom en goda smaken att stoppa in Meghan Mullally i en rolig gästroll som en av huvudpersonernas morsa så har man mig som i en liten ask.
"American Horror Story" – Ny serie på FX
Jag är fortfarande inte knockad av den här serien – men den är verkligen för märklig för att sluta följa.

Flygrädsla
Det gick ganska bra att flyga aspackad till Barcelona. Hem var värre. Men Londonresan borde bli en kakbit nu när jag gjort detta. Kan jag ju inbilla mig.
Förkylning med halsont
Nu får det fanimej vara över snart.
Storm
Blåsigt. Regnigt. Kallt.

Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Aronson sa...

Du är den förste jag sett som talat gott om Uppdrag granskning-avsnittet om Pär Johansson. Jag har inte sett det själv, men kul med någon som tycker annorlunda... =)