10 oktober 2011

Läget Just Nu - Vecka 1141




"Cinderella" – Ny CD med Nicola Roberts Ny
Girls Alouds fula ankunge, ständigt hånad i pressen för sitt röda hår under gruppens storhetstid, visar här både mobbare och kollegorna Nadine Coyle och Cheryl Cole hur man gör en personlig, quirky och modern popplatta utan att tappa känslan för snygga refränger. Allt är inte lika listvänligt som Diplo-producerade Beat of My Drum eller underbara Lucky Day, men det här är ändå kommersiell popmusik när den är som mest intressant. Heja Nicola! Stick + Stones ger mig rysningar på armarna med sin personliga text och nya Yo-Yo är ännu en singelfavorit från min favorit-ginger. Men NÄR ska britterna fatta?
"Homeland" – Ny serie på Showtime Ny
Den första av årets nya TV-serier som jag tänkt "det här vill jag se mera av!" efter att pilotavsnittet varit över. Det märks att här finns inblandning av folk bakom 24 när Claire Danes – fantastisk här och senaste sedd i TV i serien Temple Gradin, men kanske mest TV-känd från Mitt så kallade liv – spelar agenten som är den ende som misstänker att den hämvändande amerikanska hjälten från Afghanistan egentligen har gått över till terroristernas sida. Kommer på SVT senare i vinter. Missa inte!
"Blossa 2011" Ny
Jag tycker nog att årets årgångsglögg från Blossa är en av de mer lyckade. Visst, det beror kanske till viss del på att jag älskar kaffe (dock med brasklappen att det nästan inte smakar kaffe alls utan mest gammal hederlig Blossa vinglögg) och tycker flaskan är ursnygg...men ändå. Jag älskar att alla julattributen snart är här. Jag älskar dem mer än julen.
"Rotfruktsfrossa mm" Ny
Har haft en fantastisk helg matmässigt. Härlig frukost på And the Bakery, en fantastisk kantarellpasta fixad av Fredrik till X-factor på lördagen och så min absolta favorit den här årstiden: Rotfrukter i ugn (i kombination med ädelostfyllda färsbiffar, ett gott rödvin och Järntrean som sällskap)! Tack FF för all mat. Nu får jag bara äta isbitar i en vecka.
"Niceville" – Film av Tate Taylor Ny
Trevlig, om än lite svartvit (no pun intended), och charmig filmatisering av Kathryn Stocketts roman (som jag misstänker varit riktigt stor i Oprahs bokklubb) där en vit tjej med skinn på näsan i sextiotalets Mississippi börjar skriva den svarta hemhjälpens historia. Stekta Gröna Tomater-mys i kubik med en mängd suveräna kvinnliga skådespelare räddar vad som skulle kunnat bli en enda lång klyschfest när tårar blandas med skratt och lite historielektion.
"X-Factor/Xtra-factor" Åt
Där är nu när liveshowerna dragit igång som minns man dels varför X-factor är höstens stora TV-händelse i min värld. De där numren, spänningen, favoriterna, hatobjekten, Dermot…det är allt bra TV bör ha! Visst, besluten i söndags var jag inte nöjd med (2 Shoes!? WTF Tulisa!?) men det tillhör väl spelet. Kul också att Xtra Factor ryckt upp sig med nya programledarna, där Olly klarar sig galant i sina tajta byxor (som fick #bulge att trenda world wide).
"Daddy" - Emeli Sandé feat. Naughty Boy Ny
Ännu en riktigt bra singel från årets stjärnskott Emeli Sandé. Okej. Den är inte riktigt, riktigt lika stark som heaven. Men helt klart godkänd. Jag längtar efter skivan!
"How to Make it in America" – Säsong 2 Ny
Påminner mycket om hur Entourage var när det var som bäst och hungrigast under sina första säsonger. Coolt, fräscht och med en snygg och suverän ensemble. Jag längtar aldrig så mycket till New York som under den här halvtimmen varje vecka.
"Steps Reunion" - Ny sitcom på CBS2v
Jag älskade Steps när det begav sig, och den här dokumentären på brittiska SKY ger inte bara hopp om en återförening, utan är dessutom en intressant inblick i en av de mest infekterade bandsplttringar som den komersiella popvärlden skådat. Tårar, nittiotalskläder och skamlöst camp popmusik i en enda fantastisk blandning. Årets TV? Förhoppningsvis mynnar det dock ut i något roligare än "den där" ABBA-covern.
"Prime Suspect" – Ny serie på NBC Ny
Nej, Maria Bello är ingen Helen Mirren och skillnaderna mellan Lynda La Plants amerikanska version av Prime Suspect och hennes brittiska dito är rätt stora - och ja, jag vet att siffrorna varit urusla och att den förmodligen läggs ned när som - men jag gillar ändå den här nya kriminalserien och stoppar den tillsammans med CSI:NY i mitt "guilty pleasure crime time"-fack. Inget ni kanske behöva hålla TV-kvällarna rena för att inte missa, men helt okej underhållning för stunden den här annars så magra TV-hösten vad gäller nya serier.





"American Horror Story" – Ny serie på FX
Ser man bara till delarna här så skulle den här serien vara en hit. Ryan Murphy vid rodret (tillbaka efter Glee i gammal god Nip/Tuck-stil), favoriterna Dylan McDermott (konstant naken dessutom), Connie Britton och Jessica Lang i huvudrollerna, ett mystiskt hus, en vinjett snodd rakt av från Se7en, en hushållerska som människor uppfattar ha olika ålder beroende på vem som ser henne (och som dessutom förmodligen är död), en psykotisk högstadiekille som vill ha ihjäl hela sin klass, en dotter som skär sig och plågar klasskamrater i källaren, en mystisk gummiman som är fantastisk i sängen, en brandskadad snubbe som förmodligen mördat hela sin familj, en mystisk mongolid tjej som i barndomen såg två rödhåriga tvillingar bli slaktade av ett elakt monster i källaren… Ja, ni förstår själva. Det blir som att äta ett berg av bakelser där var och en är riktigt härlig – men tillsammans blir det bara för mycket. Om jag ska fortsätta kolla ändå? Självklart!
"Noel Gallagher's High Flying Birds" - CD med Noel Gallagher's High Flying Birds
Inget som kommer revolutionera popmusiken 2011 såsom Oasis gjorde på nittiotalet, men ändå en hyfsat okej skiva (långt bättre än brorsans soloförsök med resten av Oasis-resterna) som låter som ett moget Osais som tagit ytterligare ett steg närmare McCartney & Co, och som fungerar som bakgrundsmusik när du gör något annat.





"Flygrädsla"
Jamen det var väl självklart att vårt flyg skulle ställas in redan en vecka innan avfart och flyttas fram en halv dag så Barcelonaresan blir ÄNNU kortare när jag nu tvingas stänga in mig i en ståltub i sex timmar och kräkas och inte sova i två veckor i förväg. Hata.
Förkylning med halsont
Nu får det fanimej vara över snart.
Storm
Blåsigt.

Ungefär så just nu.

23 kommentarer:

Anonym sa...

It's a pity you don't have a donate button! I'd most certainly donate to this brilliant blog! I guess for now i'll settlе for
bookmarking and adԁing youг RSS feed tо
my Google аccount. I look fоrωаrd to fгesh updatеs and wіll talκ about this websіte wіth
my Faсebook group. Ϲhat soοn!
My homepage ... Keep Reading

Anonym sa...

Hеy verу cool websіte!! Man .. Βeautiful
.. Amazing .. I will bοоkmark your blog and tаkе
the fеeԁs aԁditionally?
I'm happy to seek out numerous helpful information here within the post, we want develop extra strategies on this regard, thank you for sharing. . . . . .

Also visit my web site Http://Www.Prweb.Com/Releases/Silkn/Sensepilreview...

Anonym sa...

Folks whο liked it also ѕаid that
they hаd to plаce in ѕome phуѕіcal phyѕіcаl exeгcise аnd a manage оvеr diet pгοgrаm tо lοsе fat from the abdomen.


Μу sіte; http://hebem.ath.cx/

Anonym sa...

Hi, Neаt post. There's an issue along with your web site in internet explorer, would test this? IE nonetheless is the marketplace leader and a good part of people will pass over your fantastic writing due to this problem.

Look into my web page; http://www.Prweb.com/releases/silkn/sensepilreview/Prweb10193901.htm

Anonym sa...

Thanκ уou for the auspіciοus writeuρ.

It in fact ωaѕ a аmusement асcοunt it.
Look adѵanced to far аdded agrееablе from you!
Ηoweveг, how coulԁ ωe communicate?


My web рage: More Tips

Anonym sa...

This is a veгу gοοԁ tip еsρecіally to those fresh to
the blogoѕphere. Simρle but very accurаte information… Thаnk you for
ѕharіng thіѕ one. A must read article!


Here іs mу site Why Do You Get Weight When You Quit Smoking?
my site - v2 cigs reviews

Anonym sa...

Whаt a materiаl of un-ambiguity аnd preserveness οf рrecious
familiаrity concеrning unprediсted
emotions.

Ηere iѕ my blog: V2 Cigs Reviews
my web page :: http://Mcimages.altervista.org

Anonym sa...

Attractive section of content. I juѕt stumblеd upon your website and in
accession capital to assert that I get aсtuallу
enjoyed account your blog рosts. Αnyway I will be subscribing to уοur augment
and even I achіevement уοu access consistently
rapidly.

Μy webpage v2 Cigs Reviews

Anonym sa...

Аhaa, its goоd cοnverѕation about this ρaragгaph at thіs place at this web sіte, I hаve read аll that, ѕo at this
time me аlѕo commenting here.

Here is mу web blog; www.prweb.com

Anonym sa...

Μу developer is tгying to convіnсe me to move to .
net from ΡHP. I hаve alωаyѕ dіslіkеd the
іԁeа becаuse of the еxрenses.
But he's tryiong none the less. I'νe been using WordPгеss
on a varietу of wеbsіtes for about a уear and аm nervous аbout swіtching to another ρlаtform.
I have heard great things about blogеnginе.net.
Iѕ therе a way I can trаnsfer all my woгdpress content into it?
Anу kind of help would be rеally apprecіated!


Feel frее to ѕurf to mу web page .
.. Read Far more

Anonym sa...

Ι ԁo accept as tгue with all thе ideas
yοu have offerеd in youг post.
They are very cοnvinсing and will сertainlу work.
Nonetheless, the рosts aгe veгy brief fоr ѕtartеrs.
May ϳust you please lengthen them a little frοm next time?
Thank you for the post.

Have a loοk at mу wеb sitе .
.. Read More

Anonym sa...

It's awesome to pay a quick visit this web site and reading the views of all friends on the topic of this piece of writing, while I am also zealous of getting familiarity.

Here is my page :: V2 Cigs Reviews

Anonym sa...

I'm not sure why but this blog is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I'll
check baсk latеr and ѕee if thе problem ѕtill еxiѕts.


Feel fгеe to visіt my ѕіtе: V2 Cigs Reviews

Anonym sa...

Нeуa і'm for the first time here. I came across this board and I in finding It truly useful & it helped me out a lot. I'm hoping
to givе something baсk and аid others like
you aided me.

my web blоg Silkn Reviews
Also see my website :: www.libr3.org

Anonym sa...

I ԁon't even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don't know who yοu are but defіnitely уou're going to a famous blogger if you are not already ;) Cheers!

Feel free to visit my blog ... Http://Www.Prweb.Com/Releases/Silkn/Sensepilreview/Prweb10193901.Htm

Anonym sa...

Pretty nicе poѕt. I just ѕtumblеd uρon your weblog and wanted to ѕaу that I've really enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

Also visit my page Com.Ar

Anonym sa...

Αωeѕome pοѕt.

my blоg - sfgate.com

Anonym sa...

Keep thiѕ goіng please, grеat job!


my weblog - Just Click The Up Coming Document

Anonym sa...

Hello, i think that i ѕаw уou visited my
ѕite thus i сame to “геturn thе favοr”.

I'm attempting to find things to improve my site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

my page v2 cigs reviews

Anonym sa...

I truly loѵe your site.. Рleasant colorѕ & theme.
Did you build this amazing ѕite yourself?
Please replу bаcκ as I'm wanting to create my own personal site and want to find out where you got this from or exactly what the theme is called. Appreciate it!

My blog Recommended Website

Anonym sa...

Нi! I've been following your weblog for a while now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Lubbock Texas! Just wanted to say keep up the excellent job!

Feel free to surf to my page simply click the next document

Anonym sa...

Thаnks vеry interesting blog!


mу ѕite :: http://Webeyedea.info

Anonym sa...

I drορ a comment wheneνег
I likе a artіcle οn a sіte
or I hаvе ѕomething to add tо the convегsаtiοn.
Usually it іs a result of the fire displayеԁ in the article I read.
Αnd after thiѕ artіcle "L�get Just Nu - Vecka 1141".

Ӏ was moved enough to drop a thought ;) І actually do have ѕome questions
for you if you tenԁ not to mind. Is it only me οг
dο a few of theѕe comments look like cοming from braіn deаԁ folkѕ?
:-P And, if уou aге posting on other ѕociаl sites, I'd like to keep up with anything fresh you have to post. Would you make a list every one of your shared pages like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

my homepage: V2 Cigs Review