04 oktober 2011

Läget Just Nu - Vecka 1139-1140

Under "råttincidenten" tidigare i år var jag som bekant tvungen att slå ihop två listor för första gången i historien. Well, nu, av helt andra anledningar, så händer samma sak igen… Inte mycket att göra, men något säger mig att 2012 kommer vi har månadslistor istället för veckolistor här i bloggen. Men mer om det då. Nu kör vi.




"Voyage" – Ny CD med The Sound of Arrows Ny
Jag har längtat efter den här skivan i nästan tre år (i januari 2009 dök M.A.G.I.C (som sedemera blev Magic och fick 2011 års bästa video) så nu när jag äntligen fått lyssna på den och inser att den är allting som jag väntat på, så kan jag ju bara inte hålla mig ifrån att placera den etta här på listan. Ni kan läsa en komplett recension i senaste numret av QX, kolla här, men jag kan ju bara nämna att öppningskvartetten med låtar är något av det bästa jag varit med om i år och det här bandet aspirerar nog på att vara det absolut bästa elektroniska popband som någonsin kommit från det här landet. Ja. Precis så fantastiskt är det. Albumet finns ute 1 november. Har ni inte börjat innan så ska ni börja längta nu!



Ninas 30-årsfest Ny
Världens bästa Nina fyllde 30 och firade det med en generös fest i en av Hötorgsskraporna – full av mat, trevliga vänner, kul musik och mängder…floder…av bubbel. Tja, det är väl typ det jag minns.
"Girlgrouppalooza" – Ännu en omröstningskväll Ny
Jag verkligen ÄLSKAR våra omröstningskvällar i Stockholm. Nördigt? Javisst! Men gänget är så fantastiskt och de tar det med precis den perfekta blandningen av en klackspark och extrem seriositet som jag tycker krävs för det ska funka. Tjejgruppsvarianten tror jag faktiskt var vår bästa hittills – både beroende på gänget och på den sjukt roliga blandningen på låtar. Vinnare? Den här! Jag längtar redan till nästa gång.



"Steps Reunion" - Ny sitcom på CBSNy
Jag älskade Steps när det begav sig, och den här dokumentären på brittiska SKY ger inte bara hopp om en återförening, utan är dessutom en intressant inblick i en av de mest infekterade bandsplttringar som den komersiella popvärlden skådat. Tårar, nittiotalskläder och skamlöst camp popmusik i en enda fantastisk blandning. Årets TV? Första delen finns ute på YouTube och här har ni första delen av den:


Resten hittar ni här, här och här!

"Tomas Ledin Showtime" – Krogshow på Rondo Ny
Jag lyssnade faktiskt en del på Tomas Ledin fram till runt 1990. Därefter har min inställning till honom varit lika avig som de flesta andras som jag känner. Men ingen kan förneka att innan dess gjorde snubben ett helt knippe riktigt okej låtar - och lyckligtvis är fokus i den här hyllade krogshowen - regisserad av min gode vän Edward af Sillén - på dessa. I en snygg minimusikal får vi se hela Ledins liv fram till genombrottet, mot slutet serveras vi en Du ska veta att jag saknar dig till symfonimusik på den största LED-skärm jag sett, och däremellan är det mängder av hits som får publiken på det genrep jag såg att gå fullständigt bananas. Gillar ni Ledin? Då får ni absolut inte missa detta. Avskyr ni honom, men av någon anledning har chans att gå och se detta ändå genom jobbet eller dylikt, så tveka inte. Ni kommer, precis som jag, sitta där och sjunga med mot slutet.
"Downton Abbey" – Säsong 2 på ITV 3v
Det här brittiska kostymdramat fortsätter att imponera. Välspelad såpa med små blinkningar till brittisk nutid och historia i lagom doser. Ett måste.
"Nya amerikanska serier" Ny
Jag får be att återkomma om några veckor med vilka serier som kan tänkas få egna placeringar här på listan (jag har inte hunnit se allt ännu heller) men här är några: Revenge verkar vara allt det där som CWs Ringer inte lyckades vara: En klassisk hämnd-såpa (kvinna återvänder till Hamptons där en familj satte dit hennes oskyldige far för att förstöra deras liv) med bra skådespelare/kända ansikten där karaktärerna må vara onda och goda men samtidigt inte så sjukt förutsägbara och åtminstone spännande att följa några avsnitt efter piloten. Men vi får väl se hur länge det håller. Som format känns det ju faktiskt något begränsat.
2 Broke Girls är egentligen inget nytt - och det här med burkade skratt inför live-publik börjar kännas så sjukt mossigt - men Kat Dennings i huvudrollen som pank barservitris är iallafall ett av höstens genombrott och gör därför serien värd att hålla ett litet öga på.
Terra Nova kändes väldigt påkostat och hade ett klart godkänt upplägg med en mängd intressanta karaktärer och lagom med trådar för att hålla igång serien ett bra tag. Möjligen var det lite ofokuserat och småfånigt stundtals, men jag kommer absolut att fortsätta kolla. Fortsättning (och flera) följer.
"With Ur Love" – Ny singel med Cher Lloyd Ny
En riktigt bra ny singel från den brittiska X-Factor-stjärnan som kanske stilmässigt ligger en bit ifrån hiten Swagger Jagger, men som ändå känns som helt rätt steg för X-Factor-fyran från ifjol.



"Säsongsstarter" Ny
Får stå som samlingsrubrik för att Parks & Recreation, Grey's Anatomy, The Good Wife, CSI, Desperate Housewives, Modern Family, How to Make it in America och allt det där andra som jag gillar att se på TV är tillbaka. Om de sköter sig kanske det blir egna listplaceringar framöver.
Big Brother’s Bit on the Side 7v
Okej. Jag tittar fortfarande när jag hinner. Alltså inte på huvudprogrammet. Men på det underbara efterprogrammet. Men inte varje dag. Och jag missade hela veckan med Amy Childs i BBBotS. Skandal. Jag tror jag håller på att tappa mina brittiska vänner i BB-huset...





Keso Hallon
Å ena sidan smakar det tyvärr lika lite hallon som alla saker som ska smaka hallon gör. Syntetiskt, liksom. Å andra sidan stödjer du bröstcancerinsamlingen om du köper den OCH jag är smålycklig för varje ny fruktsmak som kan pigga upp min morgongröt.
"Glee" - Säsong 3
En del av mig älskar att den här serien är tillbaka. En annan kan inte blunda för att den blivit riktigt, riktigt usel numera. Allvarligt? Vad ÄR det för manus och plotlines de får ur sig? Och det i säsongspremiären?? Nä, det är mycket möjligt att jag tappar Glee den här säsongen.





"Bloggförsumning"
Jag vet. Det händer inte mycket här. Men jag har både ont om tid och ont om lust och skrivglädje. Sorry. Jag ska försöka uppbåda lite krafter nu när vi närmar oss årssammanfattningar och så vidare.
"The Office"
Jag har inte roligt längre. I alla fall inte alls som innan. Med Steve Carell försvann tydligen allt självförtroende hos manusförfattarna också…
Förkylning med halsont
Det kommer som ett brev på posten varje år. Sommaren tar slut, man ska börja träna bort semesterkilona, BAM!, halsont, småfebrig, inte kunna träna, misär. Hata.
Sömnbrist & Semesterfetma
Alltså, HUR länge ska den posten ligga kvar här? Den blir inte bättre av posten innan desutom. Bah.

Ungefär så just nu.

9 kommentarer:

Mick sa...

Jag kommer definitivt att köpa The sound of arrows albumet, tack för infon att den släpps i början av november.

Det är bara tre serie premiärer som verkligen har fångat mitt hela intresse och en av den är Revenge som du nämner, jag tycker att den är jättebra! De två andra är Homeland och Prime Suspect.

Flera andra är ok och jag kommer att forstätta att titta på dem med, men det är bara tre som är Wow!
Och precis som du sagt så är Ringer helt hopplöst dålig.

Jag tyckte att Terra Nova var ok, klart sevärd men hypen har varit för stor och då blir man alltid lite besviken, men jag kommer helt klart att fortsätta att titta.

Så glad att du är tillbaka! :)

Blev lite orolig när det blev ett uppehåll på hela 12 dagar!

Uppskattar din blogg något enormt! :)

Mick sa...

Hoppas att du får tillbaka lusten att blogga, tiden är det naturligtvis värre med.

Anonym sa...

Hoppas du får tillbaka schwunget att blogga igen.

Men du har helt rätt v.g. Glee. Vilken fruktansvärd debut på säsongen. Har alla skivbolag vägrat rättigheterna till sina hits, eller vad händer?

Är detta verkligen allt manus-författarna orkade med? En förlängning och utsträckt gäspning på tidigare säsonger?

Glee var ett tag med om att få upp 5-6 låtar i top-10 på iTunes varje gång en episod sändes... nåt har hänt iår.

Jag kan fortfarande rekommendera "The Only Way Is Essex", helt sanslös (tillrättalagd) såpa, som övergår allt förstånd. Love, love, love.

X-Factor dog lite för mig då Jade åkte ut, och den australiska varianten är helt tandlös och bedrövlig. De verkar ha kammat klart talangen där.

USA-versionen är fortfarande ok, tycker jag nog, men de riktiga talangerna verkar utebli hittills. Det kräver kanske en säsong innan de attraherar Minnesotas utkanter på den där otroliga vokalisten som nyss fyllt 15. Eller nåt. Med nära 400,000,000 invånare har de lite mer att ta av än vad Jidhe et al körde i (allt för många säsonger) TV4...

Men det sägs att årets Idol är bättre än nånsin, men jag är inte så lockad. Dags för nåt nytt nu, tycker jag.

Det som sänds nu känns såååå 2010..

/Pedro

Alexander Johansson sa...

"Steps Reunion" - Ny sitcom på CBS

Sitcom? CBS? ;-)

Anonym sa...

Hey! This is my 1st commеnt herе ѕo ӏ just wanted to
give a quick shout out and say I really enjοy reading your posts.
Can you ѕuggeѕt any other blogs/webѕites/forums that
deal with the same tοpiсs? Τhank yοu so
much!
Also visit my page V2 Cigs Reviews

Anonym sa...

A motivating discuѕsion is definitely worth commеnt.

I believе that you shoulԁ writе more about thiѕ subject mаttеr, it might not be a tаboo
matter but usually people ԁon't discuss these issues. To the next! Cheers!!

Also visit my website; Www.Prweb.Com
My webpage - Suggested Website

Anonym sa...

Pleaѕe let me knoω if you're looking for a article author for your blog. You have some really great articles and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd love to wrіte some artiсles for уouг blog in exchange for a link back
to mine. Pleaѕe blаѕt me an e-mail if interested.
Cheerѕ!

Chеck out mу web site - infini.fr
Also see my webpage > wiki.Main.de

Anonym sa...

Do yοu have a spam pгoblеm οn thiѕ blog;
I also аm a blogger, аnd I was wоndering уouг situation; many of uѕ have сreated
some nicе mеthods and we are looking to swаρ
ѕtrategieѕ with othеr folks, ρleaѕe shoot me an e-mail іf intеrested.


Review mу blog poѕt ... v2 cigs coupon code 2012

Anonym sa...

If some one desires to be uρԁated with most up-to-date technologiеs afterwaгd he must be
νisit this wеb site anԁ be up tο date everуday.


Here is my webpage ... http://www.finsframework.org/mediawiki/index.php?title=User:Oewtommy