15 augusti 2011

Läget Just Nu - Vecka 1133
Way Out West 2011 Ny
Bilden till höger är från min fantastiska fotograf Carl Björklund och som vanligt är det hans bilder som är den stora behållningen när ni läser DEN HÄR artikeln jag skrev om förra helgens fantastiska festival. För fantastiskt var det. Sällskapet (ni vet vilka ni var), konserterna (några nämns nedan andra i artikeln), vädret, miljön (jag verkligen älskar, älskar att bara glida runt i Slotsskogen och ta en öl och se på alla snygga hipsters) och lördagsefterfesten med Måns & Sarah. En av årets bästa helger. Sveriges bästa festival. Jag längtar redan ihjäl mig efter nästa år.
"Fear and Loathing" – Ny låt med Marina and the Diamonds Ny
Jag älskar Marina. Jag skulle kunna sträcka mig så långt som att säga att hon är min absoluta favoritartist i världen precis just nu, och har varit så i ett drygt år. Jag älskade ju hennes förra skiva (ni vet den som fick en Oswald Award för att vara förra årets bästa skiva) och när hon nu kommer tillbaka med ett nytt ”projekt” (inga artrister som vill vara 2011 släpper väl album längre) så är jag superlycklig över att hon utvecklats, låter lika fantastiskt men ändå gått i en liten annan riktning. Den här veckan förväntas vi få höra hennes ”stora singel”, men förra veckan spelade jag bara det här ”albumspåret-men-ändå-inte” om-och-om-igen.The Tallest Man on Earth på Way Out West Ny
Flera personer har hajpat Kristian Matssons-enmansprojekt innan jag nu äntligen fick se honom – och tur var väl det. Jag var så nära att stanna i soffan, men tog mig i kragen, och fick se den bästa ensamkillemedgitarr-konsert jag någonsin sett. Vilka låtar! Vilken kille! Och den där avslutande duetten med flickvännen Hajen-Amanda var bland det hetaste jag sett sångmässigt. My god. Går på repeat på Spotify just nu."The Cockettes" – Film av Bill Weber & David Weissman Ny
Skön dokumentär från 2002 om ett gäng ständigt höga hippies i San Fransisco som blev ett kultfenomen under det tidiga sjuttiotalet genom att uppträda i studenspexliknande dragshower. En väldigt intressant inblick i en kultur där sexualiteten var helt underordnad (både kvinnor och straighta män var med i dragshow-gruppen) och drogerna och det bekymmersfria livet var allt. Den ger också en bild av de kulturella skillnaderna mellan den amerikanska västkustens sjuttiotal och Andy Warholes dito New York. Flerfaldigt prisbelönad på olika festivaler. Rekommenderas.
Prince på Way Out West Ny
Jag är verkligen inget stort Prince-fan, men jag har varit på tillräckligt många konserter (och well, växte ju upp på åttiotalet så det är ju inte direkt så att jag inte har koll på hans hits) för att veta när man ser någonting riktigt legendariskt och mäktigt…och konserten på WOW2011 var precis en sådan. Vi var på The Empire of the Sun mitt i, vi var på väg hem efteråt, men vi sögs in i partystämningen och stod tillslut och dansade som tre fån. En musikupplevelse jag kommer bära med mig länge."Sagan Om Ringen-triologin i Extended Versioner på BluRay" Ny
Rubriken säger det mesta. Nu finns världens bästa filmtriologi (ja, Gudfadern var faktiskt bara en bra duett med filmer) i sina förlängda versioner restaurerade i kristallklar BluRay och jag är helt betagen och har inte kunnat slita mig från min TV de senaste dagarna. Fortfarande lika bra – men nu långt mycket snyggare. Och de var rätt fina från början som ni kanske minns…
Noah and the Whale på Way Out West 3v
Ett litet klipp med dåligt ljud säger mer än en massa ord."What Makes You Beautiful" – Singel med One Direction Ny
Oväntat snygg Glee-inspirerad Cheiron-skriven/producerad pojkbandspop framfört av X-factor-pojkarna i Simon Cowells nya kasso-ko One Direction. This will be huge i tween-land.
Måns Zelmerlöw 2v
Får en vecka till på listan för att ha varit orsaken till att jag fick skaka hand med kanye West. Och för att han fortfarande är en av de trevligaste svenska kändisar jag träffat.
"The Hour" – Brittisk TV-serie Åt
Okej, helt klart värd en lite bättre placering än sin mellanläsk-position på förra veckans lista.

"Kanye West på Way Out West"
Jag har svårt att dissa någon som har med sig en tsunami av dansare på scen och som startar sin show högt uppskjuten på en gigantisk hiss ute i publikhavet. Det är också svårt att förneka storheten i låtar som Stronger. Däremot var Kanye Wests hiphopcirkus lite väl svulstig och lång i min smak…och sådär mycket autotune behöver inte ens Cher.

Västtrafik
Det är inte mycket som fungerar om amn vill åka mellan centrala Göteborg och Kålltorp nu för tiden, eller hur?
Slut på semestern
Jag har inga problem med själva jobbandet – jag skulle bara så mycket hellre vara ledig hela tiden!
Sömnbrist & Semesterfetma
Två saker som bara känns så sjukt onödiga just nu och som får mig att känna mig så galet obekväm.

Ungefär så just nu.

2 kommentarer:

Anonym sa...

NÄR släpps Marinalåten på itunes?? // Jonas

Erik sa...

Det är lite störande att både du och Måns verkar närmast tacksamma över att ha blivit bortkörda och förnedrade av det där uppblåsta svinet. Bara för att han skakade hand med er.