09 augusti 2011

Läget Just Nu - Vecka 1132
Semester 2011 4v
Tredje veckan var fantastisk och grusades bara något av att en trist förkylning la ett litet lock på min annars så intensiva sommarentusiasm. Allt från de där flaskorna rosé med FF & Johan på Bee på måndagen via Allsång på Skansen och 80-talsomröstningen (som ni kan läsa om nedan) till den gigantiska kärleksurladdning som det är att åka med i prideparaden. Sommaren 2011 var fantastisk. Jag gissar jag är redo för höst. Eller borde vara i alla fall.
Olle 3v
Det blev bara ett snabbt möte under Stockholmsveckan, men de där minuterna vi fick kittlas lite och leka lite och kramas lite räcker sjutusenfalt i energi efteråt.
Prideparaden 2011 Ny
Jag skrev ju mina åsikter om varför jag åker på Pride innan jag drog dit (läs här) och de förstärktes bara under detta märkliga år med fnissande ungdomsgäng som drev omkring i ett Vattenfestivallikt Kungsträdgården. Men om pride Park var ett misslyckande så var Prideparaden en gigantisk succé. Inte minns för oss på QX-flaket längst bak, ett flak som jag, R och FF stått och pyntat i fyra timmar natten innan. Men det var det värt. Kärleken bakom vagnen, runt vagnen och framförallt på vagnen (där i stort sett alla våra vänner var med + fantastiska Le Kid och Love Generation) är så sjukt stark att man blir helt tårögd även så här några dagar efteråt när man tänker på det. TACK alla inblandade – och speciellt till R som gjorde det möjligt! Bilden i topp på veckans lista visar hur det såg ut bakom vår vagn...galet!
Fotografiska – Museum Ny
Läget och lokalen (som väl var tänkt för det där ABBA-museet om jag inte minns fel, men som föll igenom? Hm, varför startar inget ett svenskt popkulturellt museeum i Stockholm? Tänk Bergman möter ABBA möter Lisbeth Salander möter Cardigans möter Nyfiken Gul!?) är fantastiska (panoramafönstrena ut mot vattnet i caféet är minst lika mäktiga som de på Tate Modern) och adderar snyggt mervärde till de intressanta utställningar som fanns på Stockholms senaste museum vid mitt premiärbesök där. Robert Mapplethorpe var såklart mitt huvudmål, och visst var det fantastiska bilder där gigantiska penisar (kallade rätt och slätt ”cock” allihop) varvades med betagande porträttbilder av både kändisar och kändisars barn (otäckt intressanta), stilleben och – framförallt – de berömda svarta kropparna i olika geometrier. Väldigt, väldigt sevärt. Samtidigt går det inte heller att värja sig från det både så publikfriande och så politiska i Liu Bolins Invisible Man-utställning. Bilderna där han ”blir onsynlig” framför en polis sitter kvar länge. Rakt igenom ett av de bästa svenska museumsbesök jag haft på år och dag.
Åttiotalsomröstning med gänget Ny
Jag har ett sånt sjukt skönt gäng som så ofta vi kan samlas och röstar – enligt strikt melodifestivalmodell – på musik som valts ut enligt något strikt tema. Det har varit åttiotalseurovision, SAW-hits och nu i veckan var det dags för svenska åttiotalshits mellan 85-89. En otroligt skön kväll som (lite förutsägbart) vanns av Roxettes It Must Have been Love, men som hade roliga finalbidrag både från Agnetha Fältskog, Jakob Hellman och Lili&Susie. Längtar redan till nästa!
"Lucky Day" – Ny singel med Nicola Roberts Ny
Skivbolaget söp bort allt momentum med Beat of My Drum, men förhoppningsvis har de lärt sig något när den utmärkta – och ganska så olika – uppföljaren släpps i september. Nicolas kommande skiva har snabbt hoppat upp på listan över album jag ser fram emot mest just nu. PS: Låtenförsvann ganska snabbt från YouTube när den läckte, men så fort jag hittar en hyfsad version så dyker den såklart upp här!
Måns Zelmerlöw Ny
Gjorde mitt första besök på Allsång på Skansen förra veckan. På Skansen överhuvudtaget faktiskt. Allsången var ungefär precis som jag tänkt mig. Det är inte riktigt min grej… Men det är ju inte Måns fel, den killen är verkligen hela behållningen. Fan vilket bra jobb han gör! Han är dessutom så makalöst trevlig och ödmjuk privat att man bara vill klappa på honom och säga att allt blir bra nu när halva Sverige pådrivet av kvällstidningarna vill frossa i hans kraschade förhållande (btw, Marie är världens gulligaste också). Usch. Här blir det listplats, dock. Hoppas han får fortsätta nästa sommar.
"FangYuan Shi Wu" – Sveriges bästa dumplingsställe? Åt
Fortfarande ett måste om ni har vägarna förbi Söder och Stockholm.
"Alcazar på Pride" Ny
Jag har sett det här sköna gänget galet många gånger under deras karriär, men så här taggade och bra som de var på sin avskedskonsert är det fanimej frågan om jag sett dem förut. Jag tycker det är smart att sluta medan man har som roligast – men visst kommer jag sakna dem!
"Project Runway" – Säsong 9 2v
Favoritrealityn nummer ett. Så är det bara. När kommer greatest hits-säsongen och accessoar-säsongen?

”The Hour” – Brittisk TV-serie
Jag har bara sett piloten, vilket gör att jag inte är helt övertygad om den här nya brittiska seriens förträfflighet. Visst, femtiotalet är snyggt, historien om TVs utveckling borde passa mig som handen i handsken och adderandet av lite ond bråd död piggar alltid upp en TV-serie…men samtidigt så hittar jag ingen riktig charm eller finess i första avsnittet (som dessutom är hyfsat svårt att förstå trots ganska hyfsade engelskakunskaper) som gör att jag känner en längtan efter del två och hela säsongen. Kommer nog ändå ge det en chans i några avsnitt. Återkommer om resultatet.

Pride Kungsträgården
Nope, jag är ledsen. Jag är inte en av dem som sätter likamed-tecken mellan ”öppet för alla” och ”gratis” (alla har väl alltid fått köpa biljett till Pride?) och jag är av den bestämda åsikten att det inte är vår uppgift som homos att lära straighta människor att acceptera oss. De får ta hand om sina fobier och fördomar själva. Däremot tycker jag pride är ett utmärkt tillfälle att försöka ta bort fördomarna INOM HBTQ-subkulturen och stärka självförtroendet hos dem som tror de måste rätta sig efter vad heteros tycker om dem för att kunna leva…och det kände jag inte att jag kunde i Pride-parken i år. Backstage var det dock en helt annan femma. Fan vad fint vi hade det där!
PS. Bilden har egentligen inget med detta att göra - det är jag och R på väg till paraden - men jag ville ha med bilden nånstans...
Slut på semestern
Jag har inga problem med själva jobbandet – jag skulle bara så mycket hellre vara ledig hela tiden!
Förkylning med halsont
Så onödigt på sommaren, på semestern och under Pride!


Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Anonym sa...

buy facebook likes
get facebook likes

http://www.arrastheme.com/forums/topic5912-how-to-remove-no-comments-and-leave-a-reply-from-aboutcontact-pages.html http://islandora.ca/using_islandora_demo
buy facebook likes buy facebook likes 1000 facebook likes
is this a virus attack. what should i do now?

facebook likes buy facebook likes [url=http://1000fbfans.info]facebook likes [/url] buy facebook likes