01 augusti 2011

Läget Just Nu - Vecka 1131
Semester 2011 3v
Andra veckan blev grym. Tillbringad på hemmaplan, men med dagsutflykt till Ullared (se nedan), en dag på stranden med massa bad (se nedan), nya möbler (gissa vart ni ska se för mer info), god mat hos Johan (skaldjur i mängder), på Haket (Andreas panerade ost), T&A (se...) och så - som vanligt...jag är bortskämd - massa gott från FF (som en grym stenugnsbakad pizza med chorizoröra och hembakade bagles) och så ett fantastiskt väder (och ett gäng glas med vin) på det. Kan inte bli bättre.
"Source Code" – Film av Duncan Jones Ny
För alla oss som har längtat efter en äkta science fiction-film - alltså en utan rymdskepp och galaxer långt, långt härifrån - så kommer här en alldeles utmärkt sådan i regi av David Bowies son. Historien om en militär (spelad av Jake Gyllenhaal) som med mystisk teknik om och om igen sänds iväg till de sista åtta minuterna innan ett tåg sprängs för att lista ut vem bombmanenn är är både smart, spännande, smårolig och välspelad. En Måndag Hela Veckan som möter De Tolv Apornas Armé, men ändå är något helt eget. Visst, den är inte perfekt, slutet är lite over the top, men allt är tillräckligt eget och överraskande för att jag ska tycka om den väldigt, väldigt mycket. Åtta popcorn av tio möjliga.
"Project Runway" – Säsong 9 Ny
Min absoluta favorit-reality är tillbaka, och efter första avsnittet där deltagarna var tvugna att sy något av det de sov i första natten så känns det som det är upplagt för ännu en bra säsong med en schyst blandning av katastrofer, genier och hysteriska divor. Jag håller alla tummar för att Nina & Michael inte gör flera katastrof-tabbar som i finalavsnittet ifjol (och som jurygrupperna i Project Runway Australia och Platinum Hit gjort varje vecka den senaste säsongen) utan att det här blir en höjdarsäsong rakt igenom med bara roliga utmaningar och rättvisa beslut.
"Flamingo" - Bar Ny
Trevlig sommarbar som har de två viktigaste ingredienserna för en trevlig sommarbar: Snygg och trevlig personal och supergoda drinkar. Och rosa plastflamingos. Allt annat är faktiskt sekundärt.
Olle 2v
Jag har inte träffat min favorit-tvååring den här veckan - men däremot har jag för första gången i mitt (och hans) liv pratat med honom i telefon. Alltså innan har han lyssnat på min röst och typ upprepat saker hans mamma sagt han ska säga...men nu pratade vi med varandra på riktigt. Så trivialt - och ändå så fantastiskt. Jag hoppas vi kommer prata mycket, mycket framöver.
"The A-List" – Säsong 2 Ny
Säsong två kastar oss ännu en gång tillbaka rakt in i New York-bögarnas hysteriska D-listeliv. Samma gäng är tillbaka (med produktionen har adderat en svart, hysterisk, heterosexuell brud till mixen) och efter första avsnittet verkar detta bli ännu en skön skräp guilty pleasure-säsong. Kommentaren om Reichens "uniball" i premiären var veckans roligaste kommentar. Ett måste.
Brunch hos T&A Ny
Stafettpinnen är upplockad och på premiären hos T&A bjöds gänget på den vanlöiga oövertröffade mixen av massa god mat och trevligt sällskap. Tack!
"Bada på Näset" Ny
Tjugo år i Göteborg och NU hittar jag en badplats som jag också kan bada på (jag vägrar hoppa från klippor ned i manetfyllda, bråddjupa mängder av saltvatten). Lördagen i sanden var en av sommarens bästa för mig. Tack ni som släpade med mig!
"The Big C" – Säsong 2 Ny
Första säsongen gick ju mest ut på att Laura Linneys karaktär skulle dölja för alla att hon hade canser, och även om det var småputtrigt så blev det aldrig suveränt i mina ögon, men i andra säsongen är allt mycket, mycket bättre. It's out in the open, de andra karaktärernas förhållande till sjukdomen blir intressant och lägger upp för roliga plottwistar och adderandet av Alan Alda och Sex and the Citys Cynthia Nixon i rollistan är suveränt. Rekommenderas.
"Nya möbler" Ny
Nattduksbordet fick jag i födelsedagspresent av FF, men först nu blev det ihopskruvat och står så snyggt bredvid sängen. Dessutom hittade jag tillslut en TV-bänk som kunde matcha nya TVn (och hemforslandet av den i Arnes bil är redan en legendarisk historia) och nu vill jag inte lämna vardagsrummet. Nice.

Ullared
Mitt första besök i den här svenska klassikern var helt klart en suverän dagsutflykt. Det är helt enkelt trevligt att låna en bil och köra ut på den svenska landsbygden - vad man än har för mål. Eftersom kvittot sa 1200kronor så kan jag ju knappast skylla på att jag inte hittade något där heller (leksaker och flugor (japp, jag MF-laddar redan) var apbilligt) men i stort var det hela en besvikelse. Det är ju bara ett trängre ÖverskottsBolaget med några lägre lockpriser? BlueRay-filmer var ju tillexempel svindyrt och mycket kostade kanske tio spänn mindre än annars, men nog kan man köpa toapapper tjugospänn dyrare för att slippa slåss med hjorder av whitetrash med kundvagn? Jag kommer säkert åka dit igen (leksaker kommer ju behöva köpas ett tag framöver nu) men jag rekommenderar det inte till nån.

Västtrafik
Under en månad gräver de upp all spårvagnsräls som går utt till Kålltorp där jag bor. Kul. Tror ni de ersätter dessa vagnar med varsin buss bara? Nädå. Istället krånglar de till allt så mycket de kan och störningarna den här första perioden har varit absurda. Tur man lämnar stan en vecka nu...
Tokvärme när man ska sova
Varmt är skönt. Om man är ute och solar. Inte om man är inne och sover.

Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Anonym sa...

Yay för Project Runway.

Och lite extra kul för oss svenskar som möjligtvis ser Anthony Ryan Auld som en gay replica/clone av Erik Segerstedt... :)

/Pedro