12 juli 2011

Läget Just Nu - Vecka 1128
SAW Night 2011 Ny
Jag & min vapendragare Ronny brukar ju ordna succéartade schlagerquizar en gång om året, och de senaste har dessutom innehållit en skojig röstningsomgång av gamla ESC-låtar från olika årtionden, där deltagarna helt enkelt fått plocka med sig sina favoriter och sedan har vi röstat fram en segrare. Den här gången tog vi just den biten ett steg längre när vi samlade järngänget (plus 2/5 av Le Kid) för att rösta fram den bästa låten producerad av Stock, Aitken & Waterman. Här ser ni hela startfältet (och resultatet) och kvällen var – i alla fall i mina ögon och öron – en kanonsuccé. Jag hade verkligen sjukt trevligt och jag hoppas, hoppas det blir fler sådana här kvällar i höst? Vad kör vi nästa gång? Jag älskar mitt Stockholmsgäng!
Olle Åt
För exakt två år sedan föddes min systerson Olle (samma dag som jag flyttade hem alla mina saker från Stockholmsboende i 3,5 år) och sedan dess har det blivit en långhårig, ständigt pratande motorcykelfantast av det där lilla knyttet vars kropp inte riktigt ville starta de där första veckorna. Morbror lyckades rätt bra med presenterna om han får säga det själv (kombinera Lego med favoritobjektet ”sopbil” och addera något som har en knapp och som blinkar och du har en succé) även om mammas&pappas elmotorcykel förmodligen var favoriten. Nästa vecka ses vi igen. Jag längtar redan.
"FangYuan Shi Wu" – Sveriges bästa dumplingsställe? Ny
Jag älskar dumplings (tvingar mina vänner att göra det till mig så ofta som jag får välja mat och flera besök på Ping-Pong under en Londonvistelse är obligatioriska) och det här lilla stället på Söder i Stockholm - efter ett tips av den alltid lika fantastiska Åsiktorpeden – är från och med nu ett obligatoriskt resmål för mig. Dels var det fantastiskt gott, men framförallt kostade det dessutom bara 65 kronor för 17(!) styckens dumplings (av olika sort). 17! Det är vad typ fyra kostar i London… Att uppleva det dagen efter ett besök på Mälarpaviljongen (se nedan) var som att verkligen vara i Kina på riktigt. Billigt, gott – och galet trevlig och härligt personlig service. Det ser inte mycket ut för världen, men ojojoj vad det är värt ett besök. Nu avundas jag alla som bor i huvudstaden ännumera.
"Virtue" – Skiva med Emmy the Great Ny
Förra veckan var som ni förstår av listans förstaplats fylld av nostalgisk lättviktspop i mina öron, men som av en slump ramlade det dessutom in ett gäng skivtips som fick funka alldeles utmärkt som motvikt till detta. En av dessa var den här sköna singersongwriter-tjejen med sitt oemotligt snygga folk-indie (är det ens en genre?) sound. Vem kan motstå en låt som heter Dinosaur Sex, liksom? Sprött, eget, och vackert – men inte på något sätt konstigt eller överpretto. Musik som är som gjord för att ligga småslumrande på en pollenfylld sommaräng till. Rekommenderas varmt. Lyssna själva!
Sony KDL55NX810 3D 2v
Hade en halvdag ledigt. Var jag ute i solen? Städade och tvättade jag? Läste jag en bok? Nope. Jag låg framför min nya 55”s älskling och zappade mellan mina 90 kanaler såklart! Jag är helt besatt av den där prylen. Mitt bästa köp på väldigt, väldigt länge. Jag kommer inte gå ut på hela sommaren…
"Ulrik Munther" – Skiva med Ulrik Munther Ny
Jag har ännu inte fått ur mig ett enda ord till den QX-recension som mitt lyssnande på den här skivan kommer mynna ut i så småningom den här veckan, men jag kan skvallra om att den kommer grunda sig på övertygelsen att man absolut inte ska räkna bort unge Ulrik bara för han vunnit Lilla Melodifestivalen och ser ut som en sötare Justin Bieber innan puberteten. Tänk snarare Jocke Berg. Men mer om det senare.
"Spontan-öl & Andreas mat på Haket" Ny
Så har jag äntligen ätit litet av Andreas mat på Haket – och det var precis lika gott som man hoppades. Alltid plus när man får lite uteserveringstid i solen med grabbarna grus dessutom.
"Greetings & Salutations" – Skiva med Intergalactic Lovers Ny
Mera hipstermusik galore! Belgiens senaste musikhopp leverar alldeles utmärkt gitarrpopvisa på sitt sprillans nya debutalbum. Här nedan är ett litet smakprov. Hela skivan hittar ni här. Väl värd att kolla upp."Plants vs. Zombies" – Förra årets bästa spel 4v
Jag. Kan. Inte. Sluta. Spela. Detta. Varvet. Heller. Just nu är jag besatt av de nya minispelen. Helt sjukt kul.
"QI" – TV-program på BBC Entertainment Ny
Stephen Fry. Alan Davies. En panel med komiker. Världens mest omöjliga quizfrågor. Där har ni fyra saker som bildar stommen i programmet QI på BBC Entertainment, och som jag numera inte kan gå och lägga mig utan att ha sett ett avsnitt av.

Mälarpaviljongen
Alltså jag tror ärligt att den här uteserveringen med gayflagga strax bredvid Rålambshovsparken i Stockholm kan ha en av världens, japp världens, finaste utsikter (från en bar) sommartid. Mitt ute i strömmen med broar och båtar och Söder i fonden så tar utsikten en solig eftermiddag helt andan ur en. Att dricka ett glas rose där är helt underbart – och vansinnigt dyrt. Alltså hysteriskt vansinnigt. Jag är inte snål. Jag har råd. Jag kan fatta att man smäller på 200, 300 kronor på en flaska vin. Men 400? FYRAHUNDRA? Att pröjsa 425 spänn för 75cl rosévin är helt enkelt inte rimligt. Maten däremot är helt normalt prissatt (husets burgare för under tvåhundringen) men vinet får mig att besatt mumla om det i dagar. Galet.

Dåliga cashewnötter
Oswalds sommartradition: att unna sig 100 gram cashewnötter till varje nytt avsnitt av Morden i Midsomer. Fatt då grejen när de där 100 grammen består av lite för gamla, seeeega nötter som är helt oätliga – och man inte har tid att springa ut att köpa nya för då missar man kanske ett mord. Buuu!
Värme när man ska sova
Att vakna i en sjö av svett ska ha en långt mycket roligare anledning än att man bara råkat lägga sig i ett alldeles för varmt rum en dag i juli.
SJ
…och den här posten ska då alltså relatera till de förseningar jag drabbades av vecka 27. Inte den tvåtimmars megafuckup som drabbade mig på grund av samma urusla företag innan jag klämde dit den här sista delen på listan vecka 28…

Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Anonym sa...

Betr.Värme när man ska sova.

Köp en fläkt, ställ den så att den blåser mot fötterna när du ska sova(!)och du slipper garanterat svettningarna.

Mike
Brazil
(som ibland gillar att svettas);o)