13 juni 2011

Läget Just Nu - Vecka 1124
Sommar-lördag Ny
Om man startar med en lång fika utomhus på ett fika hemma i Kålltorp med en hel massa ESC-snack med en bekant från den världen och sedan går vidare till flera timmars rosévinsdrickande (och MrC’s fantastiska pasta) på A&As balkong med YouTube-surfande och strawberry daiquiris som uppföljning, för att avsluta det hela på BeeBar med en massa bekanta (inklusive en massa dansande och skitsnack med Poplight-Anna) så har ni en perfekt sommarlördag. Baksidan är väl kanske att söndagen blir något kortare än planerat…
Ljusa Sommarnätter Ny
Det är dags att de får en egen plats här på listan; de där magiska ljusa nätterna vi har här i landet så här års som är en av anledningarna till att man klarar de långa, tokmörka vintrarna. Att gå hem klockan halv fyra på morgonen i fullt dagsljus är (kanske galet slarvigt men) fantastiskt och jag vägrar tänka på att vi faktiskt går mot mörkare tider igen om bara några veckor. Nej, här ska njutas. Nu. Sova får vi göra i vinter.
"Set Fire To The Rain (Moto Blanco Radio Edit) " – Singelmix med Adele Ny
Att Adele har gjort en av årets bästa och mest säljande skivor är väl ingen hemlighet, men att dessa pärlor med rätt mix kan förvandlas till ljuvliga små discoexplosioner som skulel göra Donna Summer och Gloria Gaynor gröna av avundsjuka var nytt för mig tills jag hörde den här underbara mixen av senaste singeln. Obligatorisk uppkollning!"Injustice" – Ny kriminalserie på ITV Ny
Riktigt bra kriminalserie i fem delar (där ITV sände alla delar under vardagarna förra veckan) där James Purefoy spelar försvarsadvokaten med ett mörkt förflutet som tar sig an en gammal polare som blivit anklagad för mord trots att han lovat att aldrig göra det igen. Här finns drag av både amerikanska serier som Dexter och självklart brittiska deckarserier (inte minst när Inspector Lynley (Nathaniel Parker) spelar den anklagade) när flera olika trådar visar sig hänga ihop och överrraskning efter överraskning rullas upp för oss TV-tittare. Klart sevärt!
“Put Your Hearts in the Air” – Ny Singel med Eric Saade Ny
Oväntat okej schlagervinnare-uppföljare från vår ESC-hjälte tillika dagisbarnens posterboy. Trenden med tvivelaktig nittiotalsrap plockar han med sig från flera bidrag i Düsseldorf, men en bra refräng räddar det mesta.
"Teen Wolf" - Ny dramaserie på MTV Ny
Oväntat snygg upplockning och från-film-till-TV-överförning av den gamla Michael J Fox-filmen där en ung kille blir biten något främmande i skogen och som tvingas hantera tonårsdating och amerikanskt highschool-liv med ett liv som varulv. Snygga, unga skådisar, cool musik (Teddybears i piloten btw) och ett manus som lägger tonen precis rätt för Twilight/CW-generationen gör det här sevärt, om än lite guilty pleasure-artat, även för en farbror på 38."The Graham Norton Show S08E03" – Klassiker Ny
Graham är fortfarande rolig varje vecka, och Adele-avsnittet från för några månader sedan är fortfarande årets bästa, men riktigt så bra som han var under början av 00-talet har han nog bara varit på BBC1 i det här fruktansvärt roliga avsnittet med Joan Rivers. Varför inte se hela avsnittet här och nu? HÄR, HÄR och HÄR kan ni kolla. Underbart!
"Call Your Gilfriend" – Video med Robyn Ny
Låten är grym. Det visste vi ju innan. Men ni har väl sett videon? Genial! År 2011 när videos aldrig handlar om budget utan bara om idé, coolhet och möjlighet att bli viral är den här är etta i sin klass."Angry Boys" – Komediserie av Chris Lilley Ny
Inte helt gjuten, men stundtals riktigt rolig, mockumentär-komediserie från australien, där Chris Lilley spelar ett gäng olika karaktärer som återkommer i varje avsnitt. Roligast och vassast är den japanska mamman som tvingar sin skateboardåkande superstar till tonårsson att säga att han är gay så hon kan kränga mera merchandise och bygga upp en hel industri kring honom. Kolla upp.
Grillkvällar Ny
Sommarens bäst spenderade kvällar är oftast vid någon form av glödbädd – gärna med hamburgare eller små goda korvar på och ett stort glas rosé eller iskall öl ackompanjerandes. Men det visste ni såklart redan.

"Covert Affairs" – Andra säsongen av spinodramat
En av förra sommarens mest positiva nyheter är tillbaka med sin andra säsong, och även om Piper Perabo fortsätter vara TV-världens bästa substitut för alla oss som fortfarande hoppas Jennifer Garner ska ta på sig Sydney Bristow-kläderna igen så kändes första avsnittet ovanligt tungrott, billigt och upprepande för att jag ska vara alldeles till mig i trosorna över att det är tillbaka. Jag hoppas de får bättre fart framöver, för jag behöver mitt lågbudget-Alias.

"Paul" - Film av Greg Mottola
Två scifi-nördar åker på Comicon och får av misstag med sig en rymdvarelse som resesällskap. Regissören till Adventureland och Superbad har fått ett alldeles för humorlöst manus av huvudrollsinnehavarna Nick Frost och Simon Pegg för att den här filmen ska lyfta och det kan inte en drös vanligen bra och roliga namn i birollerna (Jane Lynch, Seth Rogen, Jason Bateman och Kristen Wiig) rädd. Det hela blir för tok för ocharmigt och brötigt för att motivera ett biobesök…eller kanske ens en DVD-kväll.
Rockstjärneliv när man är en 38-årig ingenjör
Bara en utgång denna veckan, tack och lov, men det kändes nästan förmycket bara det. Nu väntar en långt mycket lugnare tid ett tag framöver och det var verkligen på tiden. Det har inte sett bra ut de senaste veckorna…

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: