07 juni 2011

Läget Just Nu - Vecka 1123




Göteborgs HBTQ-festival Ny
För två år sedan hade jag knappt en aning om att den fanns, ifjol blev jag imponerad och berörd av de 3000 som tågade i en parad genom ett iskallt Göteborg – och i år får den här förstaplatsen stå som övergripande rubrik för fem fantastiska dagar bland bögar och flator i Göteborg. Visst berodde mycket på det överfantastiska vädret, men jag måste ändå flika in alla de 7000 som gick i paraden och den lyckade regnbågsgalan på Liseberg samt (inte minst) alla flaggor som vajat så snyggt i två veckor här i Götet utöver de poster som följer här nedan. Tack alla inblandade - ingen nämnd och ingen glömd. Eller OK. Arne måste nämnas för jag snodde bilderna här från honom!
BeeBar Åt
Ligger alldeles för sällan på den här listan med tanke på att om jag går ut så går jag alltid dit…men det finns ju ingen anledning att gå någonannanstans när vi har – och här snor jag Jon Voss ord i gårdagens QX.se-krönika – nordens bästa HBT-uteställe här i Göteborg. Jobbet Marcus och alla de andra gör och gjort där är bortom alla ord. Jag älskar det. Och jag älskar alla våra kvällar vi haft där sista veckan.
"Haket-tältet" Ny
För att det var där vi startade alla kvällar, där vi drack våra liter av öl-i-plastmugg, där vi åt Andreas trollkorvar, där vi lyssnade till Johans musik och där vi hängde med Jenny Silver i VIP-tältet. Dessutom fick jag ungefär all min solbränna där så jag fortfarande kan konkurrera med kollegorna trots jag i stort sett sovit igenom alla dagar under den här långledigheten…
"Beat of My Drum" – Ny singel med Nicola Roberts Ny
Jag tror inte jag kan säga det tillräckligt många gånger: Det här är fantastiskt i mina öron. Snygg låt med cool brud (som fick alldeles för lite utrymme i Girls Aloud) och en fantastisk Diplo-produktion. Killen har ju gjort underverk med M.I.A och nu är det dags han blir ännu mera kramad för sitt jobb med Nicola. Musik behöver inte låta RedOne för att vara fantastisk idag. Den kan lika gärna låta (och se ut – HUR snygg är inte videon) så här:



"Melancholia" – Film av Lars von Trier Ny
Jag kan absolut inte säga att jag är en enorm Lars von Trier-fan (jag hade väldigt svårt för de där filmerna där allting var ritat med krita) men Melancholia placerar jag lätt i i topp, eller kanske i alla fall jämsides med Breaking the Waves. Det handlar om ångest och oro på två olika sätt genom två systrar i två olika delar – men samtidigt om jordens undergång på grund av en krock med jätteplaneten Melancholia. Första delen är en gyllengul bröllopsdel där en lysande Kirstin Dunst har trist på sitt storslagna bröllop. Snyggt, välspelat (Charlotte Rampling och Alexander Skarsgård är utropstecknen) och en nödvändig del för det som ska komma, men jag får erkänna att den lösa strukturen gör att jag mot slutet mest satt och fröjdades åt de vackra scenerna från Tjolöholms Slott. Den andra delen däremot… Där glimrar nämnda Dunst, Kiefer Sutherland och Charlotte Gainsbourg i den starkaste och vackraste undergång man sett och jag blir helt tagen, berörd och besatt. En av de bästa filmer jag sett hittills i år.



"Lead Balloon" - Ny säsong av den brittiska komediserien Ny
Eftersom säsongerna 1-3 gick mellan 2006-2008 så trodde jag nog att Jack Dee lagt ned sin komediserie Lead Balloon, men istället dyker nu plötsligt en strålande säsong fyra upp. Oj, vad jag har saknat seriens bästa karaktärer (städerskan Magda och barkillen Michael) och den småtorra, brittiska Curb Your-humorn. Hurra!



Le Kid Åt
Körde en liten Le Kid-bash häromdagen på twitter (som i och för sig bara de som följer både mig och bandet (ca sex personer?) kunde följa) som jag i och för sig tyckte var väldigt rolig då, men som bandet tyvärr bara uppfattade som elak och bitter. Ups! Inte meningen såklart. Fast vi tog ju igen det dagen efter när de först dominerade Regnbågsgalan på Liseberg och sedan dansgolvet på BeeBar. Fortfarande Sveriges bästa band. 17 augusti kommer deras 5/5-skiva. Och allvarligt. Hur snygg är inte nya gitarrkillen? 6/5.



"Smaksatta Kesellas" Ny
Vanilj-Kesella har ju alltid varit fantastiskt på jordgubbar, men nu när Arla även släppt en hallon och en rabarbervariant så blir det svårt att bestämma vad man ska ha på sina bär. Eller i smoothies. Eller i kakor. Mums!
"Platinum Hit" – Ny realityserie på Bravo Ny
Project Runway, Top Chef, Work of Art, Shear Genius…och nu alltså Platinum Hit. Ni har sett den här idén X antal gånger innan (inte minst på Bravo): Ett antal deltagare tävlar i att skapa något och så ryker den sämsta på slutet. Här gäller det att snickra ihop en hit. I första minitävlingen (ni vet motsvarande Top Chefs quick fire) gäller det att skapa hooken och sedan plockar juryn (med gäster som Donna Summer) ut de tre bästa som sedan lagmässigt skall göras till hela låtar som framförs på ”catwalken” på slutet. Resultatet är helt en helt okej realitysoppa (även om den kanske känns mera Top Design än Top Chef succémässigt) som helt klart fungerar som guilty pleasure under den TV-torka som råder just nu.



"Viskleken" – Ny bok av Arne Dahl 2v
Det blev inte så mycket läst i helgen som jag önskat – det fanns liksom inte så mycket tid över mellan ölen – men jag har åtminstone hunnit knappa 200 sidor in i historien om den ”nya A-gruppen” nu, och är givetvis lika fast som vanligt. Kanske är det lite förvånande hur mycket boken vänder sig till oss gamla fans – det spektakulära mordoffret presenteras inte i öppningen utan en bra bit in i boken när redan en lavin av karaktärer presenterats (har man inte läst om A-gruppen innan är det två laviner) – men inte mig emot. Jag njuter ju som mest när det krumbuktas i språket och meta-skämtas mellan raderna.




"Love Bites" – Ny komediserie med Becky Newton
Jag älskar ju Ugly Betty-Amanda, och premissen för den här komediserien (att följa olika karaktärer varje vecka löst knutna till Becky Newtons karaktär Annie, där varje liten historia handlar om kärlek eller sex på olika sätt) känns kanske lite ostrukturerad men samtidigt rätt intressant. Resultatet är, i alla fall efter att jag bara sett piloten, ganska ojämnt – här fick vi följa en kille som försöker ha sex med Jennifer Love Hewitt eftersom hon är hans frikort och en tjej som försöker använda ”jag är oskuld” som raggningsknep – men ändå tillräckligt okej för att jag ska ge det några chanser till. Förmodligen så många som serien kommer få…
"Every Teardrop is a Waterfall" – Ny single med Coldplay
Coldplay har väl alltid varit ett lite lamare U2, men med den här singeln är det väl fastspikat för all framtid? Samtidigt: Jag gillar ju U2. Men ändå. Lite slätstruket, va?




Rockstjärneliv när man är en 38-årig ingenjör
Ja, det gick ju bra att styra upp det där… /Komma-hem-fem-på-morgonen-fem-dagar-i-rad SKÄRPNING!
Inga nattvagnar
Det här med att behöva gå hem till Kålltorp för att det inte går några nattvagnar (och man är för snål för taxi näör det händer för ofta) är inte riktigt hållbart. Kan inte Västtrafik trycka in NÅN extra vagn när hela Sverige är lediga dagen efter?

Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Kristoffer sa...

bra lista!
regnbågsfestivalen var riktigt bra ju. kul att den får mkt uppmärksamhet. dock e jag besviken på att jag kom så sent till liseberg att jag missade le kid. och hade ingen aning om att de skulle till beebar :( måste se dem nån gång. de e ju grymma :)

och smaksatt kesella e ju grymt bra :D haha