30 maj 2011

Läget Just Nu - Vecka 1122
Maria & Svantes bröllop Ny
Jag är så otroligt glad över att få ha varit bestman till min fantastiska kompis Maria när hon gifte sig i helgen. Jag ska ärligt säga att jag hade urdålig koll på vad det innebar innan jag svarade ja (jag har varit bestman till brudgummar innan, men då ska man ju bara hålla ordning på ringen) och min nervositet inför talet jag skulle hålla var verkligen inte spelad (fråga FF – jag opratade inte om annat i en vecka innan). Men så skönt att man så här efteråt kan sammanfatta allt med att det gick lysande och att dagen var fantastisk. Stort tack också till J&K för fantastiskt sällskap vid bordet, snygg toastning och för skjutsen hem. Jag har verkligen otroligt underbara vänner!
"Viskleken" – Ny bok av Arne Dahl Ny
OK. Jag har läst typ ett kapitel så den här listplaceringen är verkligen ingen indikation på hur bra den senaste Arne Dahl-boken är… Det är istället ett lyckorusigt konstaterande att A-gruppen (nåväl, nästan) är tillbaka igen och att jag har boken på mitt nattduksbord.
”Love Love” – Ny single med Take That Ny
Låg på gula delen av listan förra veckan – vilket såklart är helt galet. Det här kan ju vara den bästa upptempolåt de här grabbarna fått ur sig på år och dar, och självklart ska de, och deras nya video, ligga på den här listans, övre gröna del."Sunday (Bassflow Remix)" – Mix med Hurts Ny
Ett rykte säger att en radiokanal inte ville spela den här mixen för att ”den lär för Bassflow”. Eh? Det är lite som att säga att man inte kan äta sin mat för att den är för god eller att man inte kan ta ett jobb för det är lite för bra betalat… Sanningen är ju att få personer i Sverige gör snyggare mixar än Peter "Bassflow" Boström, och när han slår klorna i fantastiska Hurts senaste singel blir resultatet såklart inget annat än genialt.
Noblesse Biscotti Crisp Ny
Men HUR god är inte den här nya Nobless-smaken då? Kanske det godaste någonsin. Synd att det är så småtöntigt med Nobless bara… Annars hade jag gett bort en sådan här till alla i present. Mums!
"The Girl with the Dragon Tatoo Red Band Trailer" Ny
Den första boken är ju helt okej (även om jag aldrig kommer fatta det enorma fenomen den har blivit) och den första svenska filmen var ju absolut den bästa – men det är först när jag ser den Seven/Zodiac-vibbiga trailern till David Finchers filmatisering som jag kopplar hur fantastiskt (bra och stort) det här kommer att bli i vinter. Amazing. Och jag älskar att de likt i brittiska Wallander behållt alla skyltar etc på svenska. Och hur lysande är inte dess tag lines? ”The feel bad movie of Christmas. The Girl with the Dragon Tatoo. She’s coming.”"Absolut Svea" Ny
Har ju glömt att plocka in den här nya, svenska Absolute-smaken av äpple och ingefära på listan. Den är inte en lika stor succé i min värld som den där kaffevarianten som man ännu inte kan köpa i Sverige, men den är helt okej som snaps inför stundande midsommarfirande. På ett Systembolag nära dig!
"Huddinge (Le Kid Version)" – Ny singel med Orup 2v
Jag berättade ju om den här sköna mixen från mitt favoritband för några veckor sedan, så nu när den går att lyssna på för alla som klarar att trycka på knappen här nedan så måste jag såklart stoppa in den på listan igen. På söndag står Le Kid förövrigt på Lisebergs scen. Missa inte. Här är Orup.

Huddinge (Le Kid Version) by orup

"Everybody Dance (Roma Kenga Radio Edit" Ny
Videon till den här nysläppta Gravitonassingeln borde dyka upp närsomhelst och den ser fantastisk ut det lilla jag sett. Till dess spelar jag sönder Roma Kenga-mixen av låten, vars upphackade verser lyfter låten ytterligare två tre snäpp i min värld. Kolla upp på Spotify och iTunes!
"Born this Way" – Ny skiva med Lady Gaga2v
Det är fortfarande ett sjok med låtar i mitten som jag aldrig orkar lyssna på, men samtidigt går det inte att förneka storheten i fantastiska låtar som Americano (min senaste besatthet). Leta gärna upp Jan Gradvalls recension av skivan i förra veckans Dagens Industri Weekend dessutom. En skön popkulturell guidning över likheterna och skillnaderna i våra två största popdrottningar (Madonna och Lady Gaga) och deras musikskapande.

"Bailamor" – Ny singel med Lili&Susie
Jag VET att det här är så svenneschlagrigt och så dansbandsmossigt att varje människa med någon form av creddrädsla borde kasta den så långt ned på den röda delen av den här listan som det bara går…men jag kan inte göra det. Mitt lilla svennehjärta klappar ju nånstans för mina barndomsidoler och jag måste ju bara älska att de snott ett ”bip bip ahh”-från Army of Lovers My Army of Lovers…då kvittar det att det här är så långt från Oh Mama som man kan komma. Undrar dessutom om det här är en MF reject? Känner på nåt sätt att jag om någon borde veta det, men faktum är att när tidsfristen för min jurytystnad går ut på onsdag har jag effektivt glömt bort ungefär allting som hade med det arbetet att göra. Jag vet alltså i praktiken lika lite som nån annan om svaret på den frågan. Alzheimers galore.

Burger King
Jag är verkligen inte säker på varför människor fortsätter att gå hit? McDonalds är vad det är och man vet vad man får, och Max har fortfarande de godaste bröden och de roligaste alternativen. Men Burger King? De har typ en hamburgare (eller alla smakar åtminstone samma), fruktansvärt äckliga pommes, Chicken McNuggets (som såklart heter nåt annat, men ni fattar) som smakar förfärligt och alltid, alltid de längsta köerna och den långsammaste personelan. Nä, det är dags ni också slutar gå dit. Som jag gjort.
Rockstjärneliv när man är en 38-årig ingenjör
Det var ju ett bra initiativ av mig att bestämam mig för att försöka att bara dricka alkhol en dag i veckan ett tag nu. Tyvärr så försvinner kanske lite idén med det om det tillfället är ett bröllop med fri bar… Nä. Nu måste det bli lite renlevnadsliv på den här killen. Eller kanske en kurs i att dricka måttligt (den genen saknar jag helt).
Höstväder i maj
Regn, snålblåst och kyla? Vad fan är det för sätt? Nu får det fanimej bli sommar igen. Jag längtar tillbaka till Düsseldorf!

Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Anonym sa...

Faktiskt så har Lili & Sussie snott tillbaka sitt 'bip bip ah' eftersom det var de som sjöng den från början, först i Barbie-låten "Barbie goes around the world" och sedan i AoL-låten "My army of lovers". Tror de fick kredd som "Yxi & Kaxi" då.