17 maj 2011

Läget Just Nu - Vecka 1119-1120

Tio dagar i Düsseldorf gjorde att ni härmed serveras årets andra dubbellista. Hm. Inte så bra. Men den här bloggen får helt enkelt lida när schlagerbloggen frodas. Så är det bara. Nåväl. Här har ni en tvåveckorslista...självklart färgad av tio fantastiska dagar i Tyskland.
"KRANK" - Mitt Eurovisiongäng i Düsseldorf
Ny

Ettan den här veckan var solklar. Ronny, Nina & Kris - mina ständiga kumpaner och lägenhetsdelare den här veckan har varit den främsta anledningen till varför det här har varit en av de roligaste veckorna på ungefär hurlängesomhelst. Tack för att ni stod ut med mig, för alla sjuka skämt och för att alltid vara redo för cocktail hour! Love ya.
"Popular" - Eurovisionbronsare med Eric Saade Åt
Långt innan de flesta av er visste att det fanns en låt som hette Popular satt jag och hojtade "Eurovisionvinnare!" om den. Det är iofs inget jag kan bevisa, men jag kommer alltid ha med mig i skallen att jag faktiskt hörde direkt att det här var den låten som kunde vinna en delfinal i ESC (helt jäkla magiskt) och sopa hem en pallplats – med häng på silver och guld – i hela megatjottaballongen. Och även om jag älskar låten (och jublar åt att Fredrik Kempe äntligen fick upprättelse för alla idiotiska kommentarer av kända och anonyma näthatare) så kommer nyckeln dock alltid vara Mr Saade, en specialeffekt i sig själv när han ler som i semifinalen som är långt större än en krossad glasruta. Grattis alla svenska MF-röstare – det här gjorde ni bra!Düsseldorf Ny
Jag trodde nog att Düsseldorf låg i Ruhrområdet (det gör det inte) och att det såg ut som alla de värsta fördomar man har om typ gamla polska industristäder med kolkraftverk a' la' kärnkraftverket i Simpsons. Eller nåt. Kunde inte vara mera fel. Düsseldorf är grönt som bara den, grönare än de flesta städer jag sett, och består av en låg bebyggelse med en fantastisk gammal stadskärna belamrad med barer och restauranger. Addera cool ny arkitektur runt det femtiotals-space-lika TV-tornet och ni har den perfekta ESC-staden. Jag har svårt att tro att någon annan stad i tyskland hade kunnat ta hand om oss bättre.
"Cocktail Hour!" Ny
En timme som man alltid borde ha varje dag även om man inte är på semester! Dessutom borde alla drinkar innehålla massa kokosmjölk och bara kosta typ trettio kronor! Jag älskade Ronnys och mina stunder i solen på någon uteservering i Tyskland. Så underbart.
Mexikansk mat Ny
Vanligen när det är MF/ESC-resor så brukar det bli en väldig massa McDonalds eller annan skräpmat. I Oslo förra året hade man ju tex bara råd till deras små minipizzor köpta på nån lokal 7Eleven-variant och under norrlandsresorna i MF blir det ju otaliga kebabs eftersom det verkar vara det de äter där. Men så var inte Düsseldorf. Där käkade vi Quesedilas, Burritos, Fajitas och annat mexikanskt mums ungefär hela tiden. Dels på vårt favorithak med den trevliga grekiska servitrisen, men även när vi bara spontant skulle ta något gott så var det typ alltid mexikanskt. Vet inte varför, men ett tips om ni ska dit.
"Vera" - Ny kriminalserie på ITV1 Ny
En liten schlagerpaus för en otroligt lovande brittisk deckare med en lysande Brenda Blethyn i huvudrollen som sliten, Wallandersk-kommisarie som löser mordgåtor. Första avsnittet som handlade om barnamord i fågelskådarvärlden (!?) gav en väldig mersmak och David leon (som spelar Veras sidekick) är ju inte helt fel att vila ögonen på heller. Rekommenderas. Förmodligen på svensk TV i sommar.
"Taken by a Stranger" – Årets snyggaste ESC-bidrag Ny
En av årets absolut bästa ESC-låtar fick ett av årets absolut snyggaste ESC-framträdanden. Sjukt snyggt! Värt en långt högre placering än 10:a."Tyska & Ryska ESC-festerna" Ny
De roligaste festerna under ESC brukar vara de som arrangeras av de olika delegationerna (nope alla licensbetalare – SVT har ingen fest under ESC) och i år var det Tyskland (som endast bjöd in representanter för de länder som gav Lena 12p ifjol) och Ryssland (som körde "all in" med fri bar, absurd artistpropaganda (The ActoR! The Dancer! The Skater! The Stuntman!) och en speedad artist med gäster som sjöng i fem timmar). Många av årets roligaste festminnen kommer komma härifrån.
"Chokolat Mint Latte Machiato Ny
Gör en vanlig latte. Tryck ned en After Eight, lite chokladmintsås och rör om. Mums.
"Someone Like You" - Låt med Adele Ny
Livet är såklart inte bara schlagers. Jag kan vara den siste i västvärlden att upptäcka Adele, men det behövdes tydligen att jag såg hur sjukt rolig tjejen var hos Graham Norton för att jag skulle ta tag i lyssnandet på 21 (som jag av någon anledning bara skjutit framför mig) och japp... Det stämde det som alla säger; Det är en fantastisk skiva och Someone Like You är en av årets absolut vackraste låtar. Dessutom alltså inspelad av en av de roligaste och charmigaste tjugoettåringar som suttit i Nortons soffa.
"Lipstick" – ESC-succé med Jedward Ny
Att träffa de här två X-Factorfavoriterna (och att träffa deras mentor, tillika X-factor domaren Louis Walsh) var årets höjdpunkt för mig. Så roliga killar, precis likadana i verkligheten som de verkar i rutan. Love them. Och älskar låten."Marabou Sensation Bluberry & Milk"- Ny chokladsmak Ny
Inte riktigt lika god som deras havssalt&mandel-variant, men klart bättre än cookies&cream-fiaskot. Flytande blåbärssylt kombineras med vit mjölkchoklad innuti den vanliga mjölkchokladen. Mums!
"Que me quiten lo bailao" – Spanskt Eurovisionbidrag med Lucia Perez Ny
Klart vi visste den skulle floppa i samma ögonblick som vi hörde den första gången… Men om den var en liten, liten guilty pleasure innan Düsseldorf och EuroClub, så växte den till en tsunamiliknande sådan under de där tio dagarna. Den hade ju EN DANS! Allt som har en dans går såklart hem, och det är en liten, liten sorg att vi nog aldrig kommer få dansa den igen allihop som var där…Sommarväder Ny
Att komma hem från ett sommarvarmt, nästan för varmt stundtals, Düsseldorf till ett regnigt höstvädrigt Göteborg var nästan en lika stor chock som att bli av med allt det andra jag nämnt ovan.

"Running Scared" – Eurovisionvinnare
Jo, det var ju en av mina favoriter hela tiden, faktiskt redan från första gången jag hörde den, och det är en radiohit. Men nog hade jag hellre sett att vi vunnit i lördags. Trots allt svenskinblandning. Jag vill ju inte till Baku nästa år..."Madness of Love" – Italiensk skitlåt med Raphael Gualazzi
SLAGNA MED EN JÄVLA POÄNG!? AV DEN HÄR JÄKLA SKITLÅTEN!? Skjut mig.Flygning
Det går faktiskt bättre och bättre. Det ska sägas. Men jag tycker fortfarande att det är bland det vidrigaste man kan göra.

Ungefär så just nu.

2 kommentarer:

Jocke sa...

Eric & Molly var på mitt jobb idag och handlade en tre meters skjutdörrsgarderob. Eric såg lite skygg ut och hade keps och luvtröja i beredskap... Jag vågade dock inte säga ens "grattis", dåligt av mig!

Anonym sa...

Adele påminner lite om Sarah Dawn Finer,, SÅ, låt nu nån (eller Sarah då) skriva en låt som Rolling in the deep och vi har en eurovisionsvinnare nästa år!! :) // Jonas