11 april 2011

Läget Just Nu - Vecka 1115




London April 2011 Ny
De allra finaste detaljerna från årets första Londonresa kan ni läsa om på resten av listan, men den här förstaplatsen får representera allt det som inte fick plats på resten av listan: Mina tre fantastiska reskamrater Fredrik, Andreas & Arne, Kylie-muffins på Cox, träffa underbara Tobbe Ek en snabbis i city, tvingas flytta från ett bord i solen på gbk för att "det var för varmt" i april, alla shoppingfynd jag inte nämner nedan (men som fyllde tre väskor) och allt jag har glömt bort för att så många fantastiska intryck inte fastnar när de kommer så frekvent under samma helg.
"Kylie Aphrodite Les Folies 2011 Tour"Ny
GreatestHits-konserten i Danmark med Kylie för några år sedan är fortfarande min största konsert-upplevelse i livet - men då stod vi väldigt långt fram också - men det här klockar in på topp fem. Vilken helt makalös show som Kylie bjöd på i O2 arena i helgen! Jag fattar inte hur ett sådant scenbygge (med tjugo(!) riktiga fontäner, en bassäng där dansarna sänks ned, gigantiska pelare a la Pantenon, en gigantisk gyllene pegasus, etc etc) ens går att transportera, och det hela påminde mycket mer om hur jag inbillar mig att en Las Vegas-show ser ut. Extra allt! På det en taggad Kylie som var på sitt bästa humör och så den här helt suveräna låtlistan på det: Aphrodite, The One, Wow, Illusion, I Believe in You, Cupid Boy, Spinning Around, Get Outta My Way, What Do I Have to Do (jag dog nästan - min höjdpunkt), Everything is Beautiful, Slow, Confide in Me, Can't Get You Out of My Head, In My Arms, Looking for an Angel, Closer (flygande på ryggen av en ängel över publikhavet), There Must Be an Angel (Playing with My Heart) (en grym cover), Love for the First Time, If You Don'T Love Me, Better the Devil You Know (sicket jäkla party), Put Your Hand on Your Heart (önskemål från publiken), Better Than Today, On a Night Like This och All the Lovers. Helt underbart och jag längtar, längtar tills jag kan få köpa konserten på BlueRay-DVD.
David Jörgensen - Ny kompis Ny
David och jag blev bekanta genom att vi läste varandras schlagerbloggar (han driver bloggen Schlagerfiasko från London), genom att vi sprang på varandra väldigt snabbt under Stockholmsveckan under årets MF (David har dock en galet kul beskrivning av hur nonchalant jag betedde mig då) och - kanske mest - genom att vi twittrat en hel del till varandra. När jag nu besäkte hans hemstad så tyckte vi det vore skoj att ses över en kaffe...men det blev inte riktigt så. Det första han fick göra var att slussa fyra gravt kissnädiga svenskar till M&S...och sen blev det en öl utanför en pub i solen i Soho...som hux flux blev typ tio öl, snabbt ombyte på hotell rum, drinkar och middag på Ping-Pong och sedan utgång på G-A-Y Bar, hemgång vid ett-tiden och en av de bästa dagar jag haft i London. Otroligt trevligt och jag och mina tre vänner fick en ny BFF. Hurra!
Sommarvärme Ny
Det var 22 grader i London i helgen! Läs den meningen en gång till... 22 grader! Folk gick i shorts och man kunde bara ha jeans och skjorta hela dagarna/kvällarna och stå utanför diverse pubar och dricka öl eller sippa rosévin. Lördagen i solen utanför den där puben på Old Compton känns redan legendarisk. Det borde alltid vara typ 22 grader. Jag behöver inte varmare och jag avskyr att komma hem till kallare. Sommar snarast, tack!
"Westfield Shopping Centre" Ny
Eftersom vi hade lite mindre tid i London den här gången mot vad vi brukar (jag brukar alltid ge shoppingen tre hela dagar - nu hade jag knappt en och en halv) så bestämde vi oss snabbt för att satsa på Europas största shoppingcentre innan Kylie på fredagen - något som visade sig vara en lyckträff. Jag har ju älskat Westfield sedan det slog upp portarna för några år sedan, men nu bevisade jag slutligen för mig själv att alla butiker jag vill besöka faktiskt finns under det där fantastiska taket och det går bra att spendera hela sin budget på saker man vill ha under en enda dryg förmiddag. Amazing.
"America" - Ny singel med Le Kid Ny
Helt allvarligt så tycker jag vi pratar alldeles förlite om Le Kid i den här bloggen numera. Alldeles för lite! Det ska bli ändring på det nu när vi närmar oss deras efterlängtade albumsläpp - jag lovar! Och först ut är ett snabbt konstaterande av att de snart kommer släppa en av sina absolut bästa låtar någonsin som nästa singel: Midtemposmockan America - en superskön sak som lånar influenser både från Pet Shop Boys och Army of Lovers Obsession. Har ni inte fallit för kvintetten innan så lär ni göra det nu. det här är bra bit från Oh My God och Mercy Mercy och det Le Kid jag först blev förälskad i. Singelomslaget är dessutom legendariskt. Längta!
Uniqlo, Ben Sherman, Bench, SuperDry & River Island Ny
Visst, Top Shop på Oxford Street är grymt nu när det har två våningar med herrkläder, men om jag bara fick välja fem olika kedjor jag fick besöka under ett Londonbesök så skulle det utan tvekan bli de fem i rubriken just nu. Uniqlo är kanske mest fantastiskt just nu. Där köpte jag min underbara dunjacka i vintras (och de har fortfarande världens bästa underställ) och nu blev det tre (!) vindjackor för blott £9.99 styck! Ben Sherman håller fortfarande stilen på Carnaby Street och jag måste alltid köpa minst ett svindyrt plagg när jag är där. Bench har jenas jag gillar, SuperDry har de rutiga skjortor jag alltid använder när jag ska ut och klubba numera och River Island har sedan jag gick ned 23 kilo i början på 00-talet varit huvudleverantörer av den stil jag kallar min och jag hittar fortfarande massa saker jag älskar (och som andra inte alls fattar vad jag ser charmen i) när jag är där. Så även den här gången.
"The Killing" – Ny serie på AMC Ny
Jag vet att det här är den andra amerikanska nyinspelningen av en utländsk hyllad TV-serie som jag tokhyllar i år (den första är Shameless om ni missat det), och visst skäms jag lite för att jag missat danska Brottet som blivit en succé i så många länder, men det kan inte hjälpas: den här snyggt filmade och galet välspelade (Mireille Enos är grym i huvudrollen, Joel Kinnaman är såklart hur kul som helst att se galant klara av en sådan här stor roll och Michelle Forbes är härlig att se slippa spela över som hon var tvungen till mot slutet i True Blood) Tv-serien om ett mord, dess utredande och (framförallt) dess konsekvenser är galet, otäckt Se7en-filmad och väldigt fängslande. I en TV-värld där det dör 3-4 stycken i varje CSI-avsnitt utan att någon bryr sig nämnvärt, är det otroligt intressant att bara se ett mord i flera avsnitt och få följa vilka konsekvenser ett mord faktiskt har på den omgivning det händer i. En modern Twin Peaks utan kufar?
Wahaca & Ping-Pong & Carluccio's Ny
Jag har ju berättat efter tidigare Londonresor här på listan att min största matsvaghet i London egentligen är att sätta sig på en bra pbu, beställa in en pint London Pride och en klassisk "bangers & mash", dvs potatismos, brunsås, gröna ärtor och några av britternas fantastiska korvar...och det är det fortfarande! Fast på kvällarna vill man kanske samlas kring lite modernare mat på ett ställe där de har fantastiska drinkar - och då är den mexikanska maten (och drinken Mayan Gold!) på Wahaca i Soho helt gudomlig. Dumplings på Ping-Pong är inte heller långt efter - och inte deras drinkar heller. Ett måste vid varje Londonbesök, precis som en lunch mitt i shoppingen på någon av Carluccio's underbara italienska restauranger.
"Anklagad" – Ny serie på SVT 2v
Nu har jag sett alla sex avsnitten och den här serien aspirerar verkligen på att bli en av årets bästa (eller okej, förra årets egentligen). Jag har svårt att välja en favorit av de sex, eftersom alla var så otroligt starka på sitt sätt, så mitt bästa tips är att inte missa ett enda av dem…men historien om Helen vars barn dött är otroligt stark och den om Liam så obehaglig och jobbig att jag knappt orkade se den.






O2 Arena
Det har varit en dröm för mig i snart tio år att få åka till (det som tidigare hette) Millennium Dome och att få se Kylie där var såklart en dröm. Arenan visade sig vara mycket mindre än jag trodde - den är ju byggd innuti Millennium Dome, och utanför den...men fortfarande inne i "domen"...ligger affärs och bargator, en biograf, en utställningshall med mera med mera - och påminde lite om Malmö Arena, men den var riktigt schyst och perfekt för en konsert. Jag hoppas verkligen jag får tillfälle att åka ut dit fler gånger. Så varför på gula delen av listan? Well. Att lägga arenan på en halvö med bara en enda tunnelbanestation (med en enda linje) som efter en konsert med tusen och åter tusentals människor ska slussa i väg precis ALLA som varit där blir lätt klaustrofobiskt... Minst sagt.
"Camelot" – Ny serie på Starz
Just nu längtar man ju bara efter HBOs fantasyserie Game of Thrones, och då blir ju en sådan här lite mera lågbudgetfantasy a' la' Xena lite svår att ta på riktigt allvar, trots bra skådisar som Joseph Fiennes och Eva Green och trots att det produceras av Michael Hirst (som skrev Elizabeth-filmerna). Det är helt okej, det är en helt ny variant på Arthur-legenden, men jag är nog inte rätt person för den. Kanske som bakfyllereserv.
Imperial Hotel Russel Square
Ska ni åka till London rekommenderar jag verkligen det här budgethotellet vid Russel Square. Fräscht och hyfsat centralt för 500 spänn natten och person i ett dubbelrum. Så varför gult? Tja, att ha toaletten på ena sidan hallen och handfatet/duschen på andra är väldigt opraktiskt (när vi delat ett rum på tre har standarden varit mycket bättre) hur fräscht det än är - och att lägga en brandövning precis när vi anlänt - och jag håller på att ta en snabbdusch - ger INTE bonuspoäng i den här bloggen.





Flygning & flygrädsla
Precis när min mage börjt hämta sig från stresen att ha råttor i lägenheten som ingen vet vart de kommer ifrån är det dags att stänga in sig i en smal ståltub 10000 meter upp i luften. Rysligt.
Vara utan spärrar när man shoppar
Jag borde nog söka för det där...men när jag är i London är det bara antalet kilon jag ska orka bära hem som begränsar.
Taskiga matvanor
Det är svårt att försöka tappa kilo när man är på semester... men till Dusseldorf SKA jag tappa typ tre kilo. Så är det bara. Idag börjar en nyttigare period igen!
Svettas
Den enda baksidan med sommarvärmen. Jag har lite svettfobi. Alltså inte på riktigt som min flygfobi såklart...men jag avskyr att svettas och känna mig allmänt ofräsch. Och mycket tunnelbaneåkande, 22 grader, en jäkla massa påsar och flygning är inte det bästa då.

Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Schlagerfiasko sa...

Du glömde fröken Four-Poster i Imperial :)