30 mars 2011

Ett glatt återseende: Mikropopcorn!

Första juli i år var förra gången...allvarligt? varför fortsätter ni läsa här när jag är så slapp? Nåväl. När man minst anar det: Här är en dos micropopcorn!

Vi börjar med nyutkomna QX som pryds av den nästan lika nyutkomne (och jobbigt heta för att bara vara tjugo) Anton Hysén. Inne i tidningen hittar ni min kollega Larssons traditionsenliga sammanfattning av vårt schlageräventyr 2011 och tre skivrecensioner från undertecknad (ska försöka få upp dem i bloggen under veckan också). Dessutom en sprillans ny Speldosa – också av undertecknad som vanligt såklart – som är ovanligt lyckad den här månaden om jag får säga det själ. Här kan ni ladda ned sprillans nya QX här! Gör det NU!!

Vet inte om ni missade Expressens scoop häromdagen, men ryktesvis skulle den fjärde Millennium-boken fokusera på Lisbeth Salanders syster Camilla, plus att Lisbeth skulle ägna en hel del tid i Kanada och på Grönland. Arbetstiteln var Guds hämnd.

Suveräna Sara Silverman ska gästspela i ett avsnitt (nummer 2.22 närmare bestämt) av suveräna The Good Wife (kanske det bästa man kan se på amerikansk icke-kabelTV just nu). Kan aldrig bli dåligt.

Min favoritroman av författaren Jonathan Safran Foer, Extremely Loud and Incredibly Close, håller just nu på att filmas i regi av Stephen Daldry (ni vet han som gjorde Billy Elliot, Timmarna och The Reader) och med filmmanus av Eric Roth (som adapterade Forrest Gump/Benjamin Button/München mfl). Huvudrollen som Oscar görs av vinnaren i amerikanska Barn-Jeopardy 2010 Thomas Horn, och i övrigt i rollistan ser vi namn som Tom Hanks, Sandra Bullock (bilden) och John Goodman.

Jag ÄLSKAR Jonathan Safran Foer och MÅSTE försöka hitta hans Tree of Codes när jag drar till London om en vecka.Här är affischen till The Hangover Part II.

En ny Monsters Inc-film är på gång hos Pixar, men det är ingen uppföljare utan snarare en "prequel" (har vi ett svenskt ord för det?) som handlar om hur monstren Sully och Mike (fortfarande med röster från John Goodman och Billy Crystal som i originalet) träffade varandra på Monster College. Premiär blir det i slutet av nästa år.

Vill ni ha ett hett Emmy-tips redan nu? Kate Winslet är lysande som ensamstående mamma i depressionens USA på trettiotalet i HBOs nya miniserie Mildred Pierce. Kolla upp om ni har möjlighet!

Här har ni senaste Harry Potter-affischen.Lite salt bland allt det lättsmälta: Jag kan inte sluta fascineras av naturkrafterna bakom, så här är en av de otaliga, hemska tsunamivideos som filmades under jordbävningen i Japan för snart en månad sedan, och kanske en av de som bäst visar hur otroligt mycket vatten det handlade om. Här försvinner hamnstaden Kesennuma totalt i vattenmassorna. Helt galet.


Enrique Iglesias har hoppat av turnén han skulle göra tillsammans med Britney Spears ungefär exakt samtidigt som det meddelades att de skulle turnéra ihop. Rykten gör gällande att han fått ett mer lukrativt erbjudande, nämligen det som programledare i amerikanska X-factor – serien som beräknas bli världens största TV-program i höst.

Här är förresten första bilden från Britneys video till Till the World Ends.I september släpper bloggaren Perez Hilton sin första barnbok. Titel? The Boy with the Pink Hair

Vad sägs om lite "Paris-porr" för amerikaner och almänna frankofiler i trailern för Woody Allens kommande film Midnight in Paris?Här har ni Robyn på omslaget till Elle.

Jennifer Garner ska spela Miss Marple(!) i en ny Disneysatsning där den vanligen så ålderstigna privatdeckaren ska placeras i en mer kontemporär miljö på bioduken. Spännande!

Lite schlager: Så här låter finalversionen av Dana International/Israels låt Ding Dong. That's no Diva. Men produktionen är onekligen uppiffad sedan den nationella finalen.

Är det här årets läckraste filmaffisch? Filmen heter The Tree of Life och är regisserad av ingen mindre än Terrence Malick. Huvudrollerna görs av Brad Pitt och Sean Penn. Trycker dessutom in två lite mindre roliga, men ganska snygga, affischer också.

Gravitonas remixtävling (där fans fått skicka in mixar på gruppens låtar) är avslutad och avgjord. Inom kort kommer vinnarna att avslöjas och i maj släpps The Fanworks EP till försäljning. Parallellt kan jag inte sluta lyssna på deras kommande singel Everybody Dance (etta på månadens Speldosa i QX) som de gör tillsammans med ryssen Roma Kenga. Här kan ni tjuvlyssna på fyra versioner av den.

Årets hittills bästa TV-serie, den amerikanska nyinspelningen av brittiska Shameless, avslutade sin första säsong med en bang i söndags. Kanalen Showtime fick sina bästa tittarsiffrorna sedan de sände Queer as Folk 2001, då 1,51 miljoner amerikaner valde att se Emmy Rossum, William H. Macy, Justin Chatwin och de andra, vilket är 18% fler än vad som såg säsongens premiäravsnitt. Serien har redan fått grönt ljus för en säsong två, och jag längtar redan! Ersättare för serien på söndag blir förresten 1400-talspåvedramat The Borgias med Jeremy Irons i huvudrollen. Mumma för oss som älskade The Tudors!Avslutningsvis: HUR mycket längtar vi till True Bloods fjärde säsong? Svar: Mycket! Och här är första livstecknet därifårn. Den första promoaffischen!

1 kommentar:

FF sa...

Hurra för popcornen!