08 februari 2011

Läget Just Nu - Vecka 1106




Schlagerprofilerna
Ny

Jag har lite dåligt samvete för att den här bloggen blir lämnad så vind för våg dom den blir under de här schlagerveckrona, men jag hoppas att de flesta av er ändå kikar över till "nya" Schlagerprofilerna då och då för att få en daglig dos av undertecknad i vilket fall (om inte så lär ni bli duschade av schlager bara genom att läsa den här listan strax). Faktum är att jag är sjukt stolt över det jobbet som jag och R gör där, och att vi lyckades dubbla vårat antal läsare från finalveckan ifjol redan första veckan känns så otroligt häftigt. Men när väl finalen är över…då lovar jag att jag ska bli duktigare här igen! Till dess rekommenderar jag min kompis Johans blogg, Being Blogged. Han har sten koll på all bra musik som släpps utanför schlagern de här veckorna! Bara ni lovar komma tillbaka sen…
"Oh My God" – MF-bidrag med Le Kid Ny
Jag vet egentligen inte vad jag ska säga mer om den här gruppen eller den här låten som jag inte redan har sagt tidigare här i bloggen. Jag älskar de där fem personerna och deras musik så sjukt mycket – och jag har aldrig, aldrig blivit så besviken över ett MF-resultat (eller tagit det så personligt) som när de kom femma i lördags. Det var fruktansvär! Å andra sidan är de ute i den "riktiga" världen nu och ligger etta på iTunes, vilket betyder att de fått sin första rejäla hit. Och egentligen var det ju det både de och jag ville! Men ändå. Kolla bara klippet här nedanför en gång till och förklara varför inte ett så här sjukt kul nummer skulle få plats i Globen?



Olle Åt
En av helgens bästa stunder var att få två timmar över på Stockholms Central så jag hann träffa syrran och Olle. Numera har han åtminstone ett ljud för mitt namn och dessutom fortfarande världens mest galna energi. Supermysigt att få titta på tåg och äta chokladboll. Om en vecka syns vi igen. Hurra!
"Try Again" – MF-bidrag med Dilba Ny
Jag har längtat sedan i oktober att få köra den här låten, som jag fortfarande tycker är den bästa danslåt som någonsin varit med i Melodifestivalen, på högt ljud i min stereo och i mina iPod-lurar och när det nu är möjligt är det precis så bra som jag hoppats. FAN vad bra den här låten är! Tyvärr kändes Dilba inte alls lika pepp på låten som undertecknad, vilket syns alldeles för tydligt i numret…men om man bara lyssnar: Världsklass!



"In the Club" - MF-bidrag med Danny Ny
Sluta muttra om att texten är tjatig – sedan NÄR började det ha betydelse för musik? Älskade vi inte sönder Womanizer nyss? Det är bara sådana där Jan-Olov Andersson-människor som på allvar kan skriva att han hatar en låt så mycket att artisten ska vara rädd för att möta honom i en mörk gränd (att hota med våld för att man inte gillar en låt är för övrigt det töntigaste jag varit med om – Aftonbladet borde kicka den gubben omedelbart) när Melodifestivalen äntligen visar upp en kontemporär sida och ett nummer som skulle stå sig väl både på MTV-galan och den amerikanska Grammy-galan. Se HÄR och njut (innan SVT stänger ned det). Danny är SÅ värd sin Globen-biljett.
"Karma Karma" – Låt med Same Difference & Alcazar Åt
Jag skrev om den för några veckor sedan, men nu kan ni köpa den på iTunes också. Gör det! För det här är verkligen galet glad kitchpop när det är som allra mest fantastiskt!



"Something in Your Eyes" - MF-bidrag Jenny Silver Ny
Jag brukar verkligen inte gå igång så här hårt på gamma Skaraschlager med ABBA-vibb, men Jenny är så snygg och låten är så löjligt catchy att det HÄR köper jag rakt av.
"Apflickorna" – Film av Lisa Aschan Ny
Verkligen en film som stannar kvar i skallen ett bra tag efteråt, och sjukt kul att den vann miljonvinsten på Göteborgs filmfestival. Hela recensionen hittar ni HÄR!
"Me & My Drum" – MF-låt med SwingflyNy
Med tanke på hur ledsen jag var över Le Kids AC-förlust så kanske man kunde tro att jag tyckte det var tråkigt att Swingfly gick direkt till Globen? Inte alls. Jag älskar att ha Me & My Drum där. Och det är fortfarande en fantastisk partylåt som till och med skulle kunna få vinna för min del! Kolla HÄR hur det såg ut i lördags.
"Social Butterfly" – MF-låt med Rasmus Viberg Ny
Rasmus Viberg är världens gulligaste snubbe, han sjunger skönt och jag är faktiskt väldigt svag för låten. Jag misstänker vi kommer höra massor av Rasmus framöver.







"Idiot" – Ny singel med Lena Philipsson
Fortfarande inte övertygad. Alls. Men nu finns den ju ute så ni kan avgöra själva!







"Luleå som schlagerstad"

Den sämsta staden ever på att arra en Melodifestival. Hands down. Arenan var kalas och allt sådant där, men stämningen fanns inte nånstans. Inte på festerna, inte i arenan och inte på stan. Snälla SVT – aldrig mera Luleå!
"Tamara Drewe" – Film av Stephen Frears
Så meningslös att jag inte ens tänker länka er till min recension av den här fjantiga buskisfilmen. Nåt för nån gubbsjuk a' la Jan-Olov Andersson. Ingen annan.
Förskylning, magproblem och andra krämpor
Alltså lägg ned det där nu. Det ska dyka upp typ femte schlagerveckan. Inte första.

Ungefär så just nu.

1 kommentar:

Jocke sa...

Jag är ledsen, jag ville tycka om Le Kid, men låten fastnade inte... Bara "oh oh oh...", ripoffet från Tove Styrke satte sig något. Roliga att se på men dom höll inte måttet! Ljusår ifrån "Mercy Mercy"...