29 november 2010

Läget Just Nu – Vecka 1048
Julpynt & Adventsmys
Ny

Jag förstår inte människor som inte gillar julen och som varje år måste pusta, sucka och stöna över att det är dags att plocka fram advents-ljusstakarna (i år verkar det i och för sig varit lite lättare för folk att acceptera då det är snö överallt, men ändå). Själv vältrar jag mig nämligen i jul! Jag plockade med glädje fram stakar och stjärnor i helgen och passade dessutom på – självklart till tonerna av Phil Spectors klassiska julskiva och med några glas glögg i kroppen - att klä mina två plastgranar som nu lyser upp årets mörkaste tid i min lägenhet. Ljuvligt.
"Joan Rivers: A Piece of Work" – Film av Ricki Stern & Anne Sundberg Ny
Joan Rivers kan vara en av världens roligaste personer. Hennes senaste besök hos Graham Norton var till exempel ett av de roligaste stycke TV jag sett i år (jag skrattade så jag grät) och självklart kastade jag mig över DVDn med den dokumentär om henne som hon var hos Graham för att lansera, så fort jag kom till London. Dokumentären följer henne under tiden innan hennes ”comeback” med vinsten i Celebrity Apprentice härom året och är en ganska avsminkad (i dubbel bemärkelse) skildring av några månader i en hårt arbetande komikers liv. Bäst är klippen från Joans föreställningar, men bara att få ”hänga lite” med det här fenomenet i 90 minuter är rätt häftigt. Rekommenderas!
Marina & The Diamonds-konsert Ny
Konserten på Pustervik var inte lika helgjuten som den på Way Out West i somras (konstigt nog, eftersom jag lyssnat så mycket mera på skivan nu och med tanke på att alla de dryga 300 som var där den här gången bara hade betalat för Marina och inget annat). Marina sjöng lika fantastiskt, men den värdelösa lokalen (den minsta hon spelat i den här turnén) gjorde att det inte fanns utrymme att ta ut svängarna lika mycket som sist och själv var jag helt slut efter Londonresan och retade mig på att jag (som två äpplen hög) inte såg så mycket och det var varmt och trångt. Lyckligtvis gjorde Marinas små mellansnack, hennes bjussande på en ny låt som lovar gott för framtiden och självklart alla hitsen från vad som är en av årets bästa plattor att det blev en bra kväll ändå - lyft ännu ett snäpp av ett par öl med grabbarna grus innan. Mera sådana här tisdagar, tack! Och tre frasiga popcorn till Marina.
"Loréal Hydra Energetic Eye Roll-On" Ny
Jag är verkligen ingen expert på hudvårdsprodukter och spenderar otroligt lite på mystiska krämer och annat, men den här schysta ”pennan” som man rullar under ögonen för att få bort sina svart påsar fungerar alldeles ypperligt på mig som typ alltid sover för lite och därför brukar gå runt med två ryggsäckar under glasögonen. Gilla!
"Arnes Gulaschsoppa" Ny
Nu är det bevisat. Alla mina polare kan laga hur god mat som helst. Själv äter jag bara överallt…men får bidra med annat istället antar jag. Helgens upptäckt var Arnes mumsiga soppa som värde finfint med ett gott rödvin en iskall lördagskväll.
Kvibille Glöggädel Ny
Helt suverän mögelost med milda smaker av de klassiska glöggingredienserna som passar helt perfekt på pepparkakorna till adventsmyset.
Veckans bästa TV Ny
Det finns så sjukt många program just nu som jag längtar efter varje vecka, så jag får klumpa ihop dem under en enda post för att inte de ska ta upp hela listan: På Spåret (jag älskar att sitta och gissa ”vart vi är på väg” och programledarbytet kan ha varit ett av de bästa i SVTs historia), The Fashion Show (talangen är inte i Project Runway-klass, men tävlingsidén är skoj och Iman är ace), The Graham Norton Show (hands down min favorittalkshow, alltid lika roligt), The Walking Dead (årets bästa nya amerikanska TV-serie, förra veckan regisserat av Stakka Bo, fortsätter vara fantastiskt varje vecka), Glee (alltså det där Bruno Mars-tyngda bröllopsavsnittet…jag grät som ett spädbarn), The Good Wife (blir bara bättre och bättre skrivet) och såklart TV4s Så Mycket Bättre där Lill-Babs och September var veckans drottningar."Karma, Karma" – Låt med Alcazar & Same Difference Ny
Ännu ett bevis på att jag inte förstår hur den jury som tog ut bidragen till 2010 års Melodifestival tänkte. Py Bäckmans Magisk Stjärna kom med…men den här Bollywood-stänkaren som Alcazar ville följa upp sin succé med Stay the Night med ratades (vilket i förlängningen ledde till att de gjorde den mycket svagare Headlines och gjorde fiasko). Mycket märkligt. Nu har den istället blivit en duett (heter det så när fem människor är inblandade) med brittiska X-Factorbarnpopparna Same Difference och är redo att välta gaydiscogolv runt världen oberoende av någon musiktävling. Hurra!
"X-Factor" 13v
Denna veckan sjönga alla två låtar, temat var rock…och jag var inte superimponerad av några förutom Matt och Cher. Rebecca sjöng äntligen lite upptempo (men borde styrt in på Motownspåret långt tidigare) Mary körde en av U2s bästa låtar och One Direction var stabila…men det var ändå ont om halleluhja-moment. Resultatet var dock det absolut bästa som kunde hända! Nu kan det bara bli bra artister i finalen (även om Matt och One Direction känns som de ligger en liten bit före alla de andra). Här är några av helgens nummer...resten får ni googla fram denna veckan.

"The Beginning" – Ny skiva med Black Eyed Peas Ny
Jag kan vara den enda jag känner som verkligen gillar Black Eyed Peas nya megahit Time of My Life (Dirty Bits), och det är väl ett av de största problemen jag har med deras nya skiva också: Att jag inte har ett umgänge som är 10 år yngre och som är lite mera klyschhetero i sin musiksmak så jag har chans att hamna på en hemmafest där den här mixen av hårda dansbeats, schysta refränger och rappade verser spelas hela kvällen… Nu får jag nöja mig med att peppa igång mig med den på morgonpromenaderna och det får väl fungera också. Allt är inte helgjutet, men att jag har 3-4 låtar som jag verkligen gillar på en BEP-skiva känns otroligt oväntat bara det. Helt klart värt en genomlyssning – eller åtta – på Spotify. Tre popcorn.

"Despicable Me" – Film av Pierre Coffin & Chris Renaud
Att den här filmen är USAs sjätte mest sedda i år säger nog mera om USA ön om filmen. Nu såg jag den i och för sig inte i 3D – och jag kan tänka mig att det här är en film som lyfter av den tekniken – men storymässigt är den här historien om en superskurk som ska plocka ned månen…men som av en slump får tre barn på halsen och inser att det kanske är roligare att vara en bra pappa än ond och bråkig, inget speciellt märkvärdig om man är över tio år gammal. Smårolig, mycket action och gulliga småklumpar i birollerna gör detta sevärt, men inte till något måste. Två popcorn av fem möjliga.
"Född i November" – Ny skiva med Orup
Den här skivan har fått märkligt bra kritik kan jag tycka. Visst, det är ett gäng helt okej låtar med hyfsade texter från Johan Kinde – men produktionen är så feg och tråkig att klockorna stannar. Hade det inte varit bättre att producera skivan som country istället för att vänta tills nästa skiva (som Orup muttrat om i intervjuer kring detta släppet) då texterna ju är perfekt countrypersonliga? Eller gå fullt ut på den Motownfeeling som finns i ett spår eller på den The Killers/PetShopBoys-vibb som fanns i förstasingeln (och skivans bästa låt) Tiden Bara Gick? Istället har man valt att använda nån form av trist pubcoverband-arr där jag verkligen hatar, hatar de torra trummorna genomgående, och jag kommer om och om igen på mig att längta tillbaka till Orups Glenmarks-skivor som fortfarande är de bästa han gjort. Okej. Men inte mer. Två popcorn.
EspressoHouse Tomtelatte
Den förlorar på att den inte är Starbucks Gingerbread-latte och att den inte har ett fantastiskt Eggnog-latte syskon…men som svenskt alternativ så är E-house tomtelatte med vispgrädde ett klart godkänt alternativ. Testa gärna deras saffransbiscotti och pepparkakscookie också om ni har några extra kronor kvar på ert kort.

Snö

Jag brukade älska snö. Jag var så lycklig ifjol när vi hade en vit jul… Men det var innan den evighetslånga vintern kom som var så fruktansvärd genom hela schlagerturnén och som aldrig, aldrig ville släppa taget, utan gjorde att det låg snödrivor kvar ända in i maj ifjol. Jag var så sjukt trött på all is som gjorde morgonpromenaderna omöjliga och på att alltid, alltid frysa om någon kroppsdel. Å nu är det alltså tillbaka…och just nu ser vi ingen slut på det…och jag tycker bara det är fruktansvärt alltihopa.
Pustervik
Jag säger som Marina: Nästa gång jag kommer dit så är det för lunchen… För för konserter med en artist av Marina & The Diamonds storlek är det nämligen totalt jävla värdelöst. Storan, kom tillbaka! Göteborg måste, måste ha en scen i den storleken om vi ska kunna fortsätta som musikstad.
X-Factor-Wagner
Jag orkar inte. Men låt honom vinna nu era jävla dumma britter så slipper ni ju ett av världens bästa musiktävlingsprogram nästa år.
Min ekonomi efter London
Lönen kom och försvann då Eurocardräkningen lämnat hål djupare än Grand Canyon i plånboken.

Ungefär så just nu.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fast karma karma ... det är ju typ alcazars motsvarighet till en nanne grönwall låt ... som tex pissenisse... inte värdig dem alls!!

:-)

Anonym sa...

Glöm inte tipsa om Julradio.se från och med den 1 dec varje år!! =)

Anonym sa...

Glöm inte tipsa om Julradio.se från och med den 1 dec varje år!! =)

Anonym sa...

Och Cher Lloyd viasar än en gång att hon är bäst i X factor iår! sjukt bra!

Anonym sa...

Vad är felet på Black eyed peas ? försöker dom slå igenom i Japan elleR? alla låtar innehåller ju Massa japanskaljud/meningar och ord...och bilden på albumet nått Japnsk lego? hmm detta albumet var riktigt uselt jämnfört med vad dom brukar göra!