04 oktober 2010

Läget Just Nu – Vecka 1040
Maten, helgen vecka 39 Ny
Vilken galen helg matmässigt: Jag lagade inte ett mål mat själv på hela helgen, köpte inget ute och blev ändå fullproppad som en varg i ett modernt hönshus. Först fantastiska hamburgare på fredagen, sedan en helt magisk lunch hemma hos en kollega med familj som bullat upp en indisk buffé värdig ett bröllop i Bombay och så en lördagskväll med en av MrCs allra godaste pastarätter följd av ost och kex in mass. Toppa sedan det med en höstgryta hemma hos FF en blåsig oktobersöndag och ni förstår varför min bantning går vidare vääldigt sakta...
"Lover" - Ny singel med Lisa Miskovsky Ny
Glömde den här låten förra veckan, men fick åtminstone med den på månadens speldosa i QX. Visst är det bland det roligaste som finns när man hör en låt man tycker är riktigt bra, kollar upp vem som gör den - och inser det är en artist man känner till men som inte alls låter som den brukar (eller åtminstone "som man tror den brukar låta")? Jag har haft några sådana "aha-upplevelser" på senare tid, och det här är en av dem. Egentligen ligger det väl inte superlångt ifrån vad Lisa brukade göra innan, men jag gillar den kraftiga basgången, suggestiviteten och den vaga gospelkänslan och tycker det lyfter Lover ett snäpp över vad man hört från henne på ett tag.
"Hämnden" – Film av Susanne Bier Ny
Susanne Bier är en av mina absoluta favoritregissörer. Alla kategoriter. Hennes Bröder, Efter Bröllopet och Älskar dig för evigt hör till några av de bästa filmer jag sett, så självklart var jag super-pepp på att se hennes senaste film som överösts av bra betyg i Sverige senaste veckan. Och den är bra. Mycket bra. Men det är en stabil fyra. Och i mina ögon inte alls i samma klass som de tre jag nämnde. Vilket inte betyder att det på något sätt inte är en tankeväckande film med snyggt foto, fantastiskt skådespeleri och en snygg (om än lite konstruerad) historia om våld, hämd, vända andra kinden till och död. En längre recension kommer förmodligen längre fram i veckan.
Marabou Vinter 2010 Ny
Jag var kanske den ende som verkligen älskade, älskade Marabous förra vinterchoklad; ni vet den som smakade en massa besynnerliga kryddor. SÅ god. Årets variant är snarare tvärt om. Den smakar bara vanilj, så mycket vanilj att man nästan glömmer det är choklad, men lyckas samtidigt vara ljus choklad som inte bara smakar socker. Och bara det får väl vara värt gröna delen här på listan.
"Blue Bloods" – Ny serie på CBS Ny
En riktigt bra skådespelartrupp (Tom Selleck, Donnie Wahlberg, Bridget Moynahan) utgör kärnan i den här nya polisserien som är en blandning av Brothers & Sisters och NYPD Blue sprinklad med mängder av snygga New York-bilder. Gamle Magnum är pappan i familjen där de tre vuxna barnen (liksom farfarn) alla är poliser eller advokater i NYC, och kriminalfall blandas med moraliska diskussioner kring söndagsmiddagsbordet. En riktigt snygg idé faktiskt, och de kryddar det dessutom med ett lite underliggande mysterium som involverar en fjärde bror (också polis, men omkommen i tjänsten). Mycket lovande."Where there is Love (I'll Be There)" – Singel med Numb3rs & Freddy Wexler Ny
Ännu en låt jag egentligen hittade för ett tag sedan men som jag glömde plocka med här på listan. Skandal! För Freddy är en supersnygg amerikan (inte helt olika Entourages Adrian Grenier) som snart släpper skiva i Sverige och av det lilla, lilla jag hört så verkar det väldigt spännande. Den här låten är en variant på den gamla Jackson 5-dängan tillsammans med Numb3rs, den har en snygg video (gjord av gänget som gör Le Kids videos) och den är etta på Speldosan i QX nu i oktober.
"CSI:NY" – Säsongsstart Ny
CSI:NY har länge, länge varit en guilty pleasure, och eftersom CSI:Moderskeppet och CSI:Miami är är otittbara numera är det den enda delen av franchisen som jag fortfarande följer - och inne på sjunde året fortfarande med glädje. Sela Ward är ett riktigt bra nytt tillskott till gänget, NYC-bilderna fortfarande lika lockande och självklart är det Taylor & Co som först tvingas lösa ett mord som begåtts på chatroulette. Kärlek.
"Project Runway" Åt
Jag har sagt det innan och jag säger det igen – jag älskar Project Runway den här säsongen! Persongalleriet är toppen (jag gillar så gott som alla som är kvar av olika anledningar – om det så bara är för att jag stör mig på dem) och veckans avsnitt innehöll så stora känslor och en så värdig vinnare (förmodligen av hela säsongen – jag kan inte se något annat just nu) att tårarna nästan rann ned för mina kinder. Tillspetsat för TV? Hell yeah! Men oj vad bra!
"X-Factor" 5v
Vi glömmer Australien den här veckan (jag får erkänna att jag tappat det mesta av intresset där helt plötsligt) och koncentrerar oss på UK...de har ju äntligen valt ut sina tolv finalister! Så. Vad säger man? Man säger såklart bara Matt Cardle! Gud vad kär jag är i honom. Varje gång han kramar Dermot är det hotness overload för mig. Så Matt, Matt, Matt kommer min höst att handla om…men även Tesco-Mary (såklart) och underbara Rebecca (som smugit sig fram som en favorit). Att Simon slarvade bort The Reason kommer jag kanske aldrig att förlåta av rent estetiska skäl (but let's face it - vilken tonårstjej vill ha farbröder på väggen), men jag tror de två konstruerade grupperna kan bli riktigt, riktigt bra - och även om mit tjejgruppshjärta hejar på Belle Amie så lär småkillarna i 1 Direction (håll i hatten, F6 ;-)) bli livsfarliga om de sköter sig (kanske årets vinnare). Cheryls Gamu-diss kommer däremot svida länge, länge…om nu inte hon är ett av de ryktade wild carden nästa helg. I vilket fall: I love this!

"Rasing Hope" – Ny serie på Fox Ny
Den enda nya sitcomen som är rolig på riktigt. För den som älskade My Name is Earl är detta ett måste i höst.

"Outsourced" – Ny serie på NBC
Den här nya sitcomen är egentligen rätt barnslig och innehåller knappast något finlir, utan snarare de mest förväntade skämten och fördommarna. Den gränsar dessutom hela tiden på att bli förlöjligande och smått rasistisk i sitt upplägg om en amerikan som tvingas flytta till indien för att drica sitt företags call-center. Samtidigt så kan jag inte hjälpa att jag mot min vilja har rätt kul. Indier är liksom så framgångsrika numera att man inte riktigt känner samma klump i magen över att fnissa åt fördomarna om dem, och den tyst-talande bruden samt snubben som alltid snackar och som ingen pratar med är så sjukt sköna karaktärer. Jag fortsätter nog följa i smyg. men jag kommer aldrig erkänna det öppet mer än här och nu.

Inställd Scissor Sisters-konsert
Jag kommer såklart få en trevlig (om än lite onödig) långhelg onsdag-söndag i Stockholm i slutet av oktober i vilket fall (för det är klart jag åker när tågbiljetterna är köpta) men det är aptrist för mina Göteborgskompisar som skulle hänga på upp och framförallt är det skittråkigt att efter en kraschad Hultsfredsspelning så kommer jag inte få se Scissor Sisters live alls i år när de nu ställer in sin Cirkus-spelning också. Skandal! Ska man behöva få åka till Storbritannien för att gå på bra konserter numera?
Blossa 2010

Jag älskar ju glögg. Älskar, älskar, älskar. Och jag har redan beställt tre flaskor av den här årgångsglöggen från Blossa. Tyvärr visade det sig när jag smakade på den (på QX smygläsning i tisdags) så smakade den inte alls saffran, utan mest ingenting. Eller möjligtvis "glögg". Däremot rapade man saffran ett bra tag efteråt. Och det kan aldrig vara bra.
Idol 2010
Jag har faktiskt gett det fler försök än det förtjänar nu. Nu får det räcka. Jag klarar inte alla trista rockröster, den självgoda juryn eller Jihdes fjantiga sportprogramledarskap med "Jo, vi kan väl kramas fast det är inte så manligt"-kommentarer. Nu får det räcka. Nu följer jag det via kvällstidningarna istället.

Ungefär så just nu.

2 kommentarer:

Mick sa...

Jag är riktigt nöjd med uttagningen till X Factor UK! :)

När det gäller X Factor Australia så mår jag riktigt dåligt av den tjocke jury mannen, han är nog en av de mest osympatiska människor jag någonsin sett på TV!

UK startade svagt men jag tror att det kommer att bli jättespännande och jag fick med alla jag ville.
Svårast att ta till sig är över 29 kategorin, men det var de bästa som gick vidare ur den kategorin.
Bland grupperna så var The reason snygga, men de kändes lite 90-tal, men fina att titta på ;)
De konstruerade grupperna var ju faktist bäst!

Häller så med om Matt! Han är fantastiskt!

Lördag och Söndag kom NU!
Kan knappt vänta ju! :)

FF sa...

I mitt nästa liv skall jag återfödas till koalan som kramade Matt!