30 augusti 2010

Lite om Emmygalan

I natt var det Emmy-gala i Hollywood, och förutom att jag lyckades pricka in sju av elva i huvudkategorierna och ha flest rätt i min och tre vänners vadslagning (yay!) så var det ovanligt många av mina favoriter som fick pris:

Mad Men och Modern Family tog tillexempel hem de största priserna för Drama resp. Komedi. Jane Lynch vann pris för sin Sue Sylvester i Glee liksom Eric Stonestreets Cameron i MF. Top Chef lyckades dessutom med bedriften att putta bort The Amazing Race från att ha vunnit alla Emmys för bästa Reality sedan kategorin infördes, och scen-stjälande Archie Panjabi fick rättvist pris för sin biroll i The Good Wife (även om jag såklart höll alla tummar i närheten för Christina Hendricks Joan i Mad Men). Sämst? Att Kyra Sedgwick "snodde" priset för typ femtioelfte säsongen av The Closer framför näsan på sköna brudar som Julianna Margulies, January Jones och Connie Britton.

Här hittar ni alla nominerade och alla vinnarna - och här nedan är två favoritscener från gårdagskvällens gala.Inga kommentarer: