04 juni 2010

Skivrecension: Oskar Linnros "Vilja Bli"

Oscar Linnros - Vilja Bli

När den tidigare medlemen i både Snook och Maskinen begår solodebut med något som låter mycket mera som ex-flickvännen Veronica Maggio korsat med Mauro Scocco än som något från sina tidigare band. Dock finns här ekon, knorrar och infall som doftar mera Masinen än Maggio, infall som bidrar till att göra det här till en långt mycket roligare skiva.
Favoritspåret Från och med Du är ju redan en av de hetaste kandidaterna till att bli en av den svenska sommarens 2010s största hits och roligt nog hela skivan går i samma sköna softa solstols-stil, med utropstecken för saker som fantastiska balladen Annie Hall, dansbasen i Din mamma (en personlig favotir) och pianoslingan i Debut. Däremot slipper jag gärna Eric Gadd-infall som Ballad från en loftsäng (hur behagligt korta de än är).
För oss som upplevde den svensktextade musikens storhetstid i slutet på 80/början på 90-talet är det här kanske inget nytt under solen, men allting behöver ju inte vara det (och speciellt inte under den här svettiga "låt mig bara få ligga ifred i min hängmatta med musik i öronen"-tiden på året som vi närmar oss nu) och det skulle förvåna mig om inte Oskar Linnros gjort en av de mest sönderlyssnade svenska skivorna i år när 2010 ska summeras.


Lyssna på Vilja Bli här

Inga kommentarer: