31 maj 2010

Läget Just Nu - Vecka 1022
Eurovision Oslo 2010 - Resan
Ny

Vilka fantastiska fyra dagar det blev! Det visade sig att kombinationen av att bo ihop sex personer (där två levde ackrediterade i bubblan och fyra utanför densamma) i en lånad lägenhet – tack Espen! – och samtidigt träffa alla sina andra schlagervänner på Euroclub och vid arenan förmodligen var det bästa sättet att uppleva ESC2010. Jag bugar i avund över de som orkade med tempot i över en vecka, men för mig var de här fyra dagarna alldeles lagom och några av de roligaste på jäkligt länge. Vi ses i Hamburg/Berlin or whatever!
Eurovision Oslo 2010 - Tävlingen Ny
Jag ska erkänna att jag var en av dem som muttrade över hur dåliga alla låtar var i år, men efter några dagar i bubblan och efter en helt okej final så får väl även jag erkänna att 2010 inte var ett helt dumt år alls. Visst, Sverige missade finalen för första gången (men det var ganska lätt att komma över när jag aldrig gillat låten från början) men ser man till slutresultatet fick jag mina två favoriter på topp (följt av FFs favorit, följt av Ronnys favorit) och hela resultet var en stor seger för ung, modern pop i vad som annars brukar vara musikkitchens högborg. Spanienfadäsen var såklart en riktigt allvarlig säkerhetsmiss från NRks sida, men jag har fullt förtroende för att tyskarna fixar det till nästa år…ett år då Sverige fanimej både ska vara i final och vinna!Hemgjord Smörgåstårta Ny
Jag är inte så bra på att laga mat. Okej, jag kan göra lite olika pasta, lasange, stroganoff, lax i ugn, kyckling med ärtpesto och lite sådär. Vardagsmat. Men inget som man bjuder sina matintresserade och kockstuderande vänner på. Jag tycer helt eneklt inte att matlagning är speciellt kul. Med det sagt - jag gör a hell of a mean smörgåstårta! Det var ett tag sedan nu, men när det var dags för ESC-delfinal hemma i Kålltorp plockade jag fram morsans gamla recept ur skallen, och blygsamt får jag väl säga att det blev hur bra som helst och en braksuccé. Kallskänka kanske är ett framtida yrkesalternativ?
Bus4You Ny
Mjuka skinsäten a' la flygets förstaklass på alla platser och fritt internet som fungerar 200 gånger bättre än på SJ. Dessutom klart billigare och ungefär lika bekvämt (självklart toa och kaffe etc)! Har man alltså tiden (för självklart är det faktorn man förlorar här) så är Bus4You ett utmärkt alternativ för lagom långa resor typ till Stockholm, Köpenhamn eller (i vårt fall) Oslo
"FatBooth" – iPhone applikation Ny
Fota din polares ansikte, stoppa in det i Fatbooth – voila! – världens roligaste fettisbild trillar ut. Och en otroligt påminnelse om att det inte är bra att leva på en diet av alkohol och pizza en hel helg.
Mango på morgongröten Ny
Jag har ju inte mjölk på min gröt eftersom en av mina allra största matfobier är "saker som är uppblötta i mjölk" (sjukt vidrigt) utan istället har jag haft perioder med frukt-Keso och senast frysta hallon. Numera kör jag istället på mango – frysta fyrkanter som man rör ner i gröten när den är kokhet så den svalnar och mangobitarna mjuknar. Sjukt gott och vardagslyxigt på något sätt (trots att fryst mango numera är typ billigare än frysta hallon).
Deli de Luca Ny
Norsk lyxigare variant av 7Eleven (som ju för övrigt också finns i Norge) som har ett långt mycket större och fräschare utbud av schysta bakverk och snabba, varma lunchgrejer/nattamat än sin amerikanska kollega. Vi levde i fyra dagar på deras "Calzone + Cola för 49 NOK"-meny och det är kanske det enda norska inslaget (förutom möjligen Didirik) som jag riktigt kommer sakna från Oslo.
"JetBall" – iPhonespel Ny
Jag vet inte hur detta spelet hamnade i min iPhone (låg säkert högt på nån applikationstopplista nån dag jag slösurfade) men jag är numera beroende av den här varianten av brick, där man ska rensa spelplanen med hjälp av en kula, och samtidigt fånga coola gröna uppdateringar och akta sig för röda saker som förstör. Kolla upp!
"Word with Friends" – iPhonespel Åt
Om man kollar sin telefon ungefär var femte minut när man har trist för att se om något av de fem-sex spel man har igång möjligen är redo med en ny omgång Alfapetbokstäver efter månader i telefonen…tja, då vet man att man har ett hyfsat vanebildande spel.
"Playing with Fire" – ESC-bidrag från Rumänien Ny
Jag har kanske varit lite orättvis mot det här bidraget, men det är bara att erkänna att det rumänska parets eldkastande bråkduett såhär i efterhand var en värdig tredjeplatsare i årets ESC – och givetvis har jag addat den till alla mina spellistor i iPhone, iPod och Spotify den här veckan.


"V" – Säsong 1
För mig har den här serien varit en bergochdalbana. Den har lite gått och gått och aldrig kommit fram till dörren. Castingen är bra, några scener har varit väldigt spännande – men de har dragit ut på allting på tok för länge och det var inte förrän i de typ två sista avsnitten som jag tyckte det blev bra på riktigt. Nu har jag stora förväntningar på säsong två. Men då vill jag ha krig!
Delfinal 1 i ESC 2010

Delfinal två känns som nästan som en Eurovisionklassiker i jämförelse med den här högen skräp, vars vinnare kom först på plats sex i finalen. Hade Sverige eller Kroatien varit i den här finalen hade det sett annorlunda ut i finalstartfältet (men möjligen inte så mycket i resultatlistan, så det är inget jag grämer mig över egentligen). Lyckligtvis hade vi ändå en fantastisk kväll.
GPs schlagerhat
Ja, vi vet att ni tycker det är fruktansvärt med Melodifestival och Eurovision Song Contest – men frågan är varför nöjesredaktionen fortsätter skriva hatfyllda artiklar om Christer Björkman, låtarna, arrangemangen, etc år efter år och inte bara lägger sin energi på att skriva om något annan. Nej Johan Rylander, schlagern dog inte i torsdags – och att skriva att Christer Björkman "snart måste gå tillbaka och klippa hår igen" känns bara trött homofobiskt. Man får vara kritisk - men att låta sin gegen avsky för evenemanget lysa igenom år efter år efter år i krönika efter krönika blir bara tröttsamt. Skriv inget alls istället. Våga gå emot all annan media och skriv nada om det ändå är så dåligt. Det är mitt tips.
Ramlösa Smultron
Lika fantastiskt god som nya Ramlösa Rabarber är – lika otroligt äcklig är syskonet Ramlösa Smultron. Supersyntetiskt och förmodligen inte ens i närheten av ett smultron.

Ungefär så just nu.

4 kommentarer:

FF sa...

Fantastiska bilder med FatBooth!
Du inser väl att detta är kvartetten som skall representera Vitryssland i Tyskland nästa år?
Vi skall alla ha skalbaggevingar på oss som vi fäller ut, efter att ha anfallit varsin gräddtårta!

Anonym sa...

Johan Lindqvist på GP dömde också ut ESC i söndags totalt. Kanske dags att fixa nån kritiker som gillar det bara LITE? // Jonas

Boris sa...

Ooo, vilken cliff hanger det blev i slutet på punkten "GPs schlagerchat", men hur är det tänkt att meningen "och att skriva att Christer Björkman.." ska sluta? :)

Oswald sa...

Skumt.
Slutet bara klipptes bort.
Nu är det tillbaka.