17 maj 2010

Läget Just Nu - Vecka 1020
"All the Lovers" – Ny singel med Kylie Ny
Det är ju egentligen oerhört homosexuellt att säga att varje ny Kylie-singel är något superspeciellt…men faktum är ju att jag förmodligen var ett enormt Kylie-fan innan jag ens fattade att jag var bög så det ÄR något speciellt. Fröken Minogue är helt enkelt en av de idoler jag haft längst, och efter ett gäng ganska konstiga singelval från post-cancerplattan X är hon nu tillbaka med det hon gör bäst: poseringsdisco! Det här välter kanske inga dansgolv, och jag ska villigt erkänna att jag inte alls är lika omkullkastad som några av mina kamrater av All the Lovers, men det är en snygg singel i samma skola som (underbara) I Believe in You och det känns som ännu en liten nystart på hennes karriär. Längtar ihjäl mig efter videon och skivan.Fest hos Johan & Markus Ny
Av alla hemmafester som ordnas i min bekantskapskrets så brukar de hemma hos J&M alltid bli bland de bästa. Inte bara för att de alltid är galet generösa med alkhol och hemlagat/hembakat (moccatårta!) utan kanske mest för att de vågar blanda och mixa folk i olika åldrar, kön och läggning för att skapa den perfekta mixen. Jag längtar redan till nästa fest. Då ska jag gå hem sist.
Ny säng 2v
Förra veckan blev det ännu en sväng till IKEA (att åka med FF ut i ingemansland på Hisingen känns fortfarande som ett litet äventyr för mig en vardag) för införskaffande av madrasskydd…men kanske framförallt av ett 220*260-täcke (värmegrad 2) med tillhörande påslakan! Från att ha tillbringat så lite tid som möjligt i mitt sovrum (tapeten är fortfarande så fruktansvärd att klockorna stannar…ja, det är en hyreslägenhet) är det nu det rum jag spenderar mest hemmatid i. Love it.
"Tiden Bara Gick" – Ny singel med Orup Ny
Jag var en stor Orup-fan en gång, men efter vad som känns som 25 år som Lena Phs följeslagare så känner jag mig plötsligt lite småförälskad i en Orup-singel. Blandningen av PetShopBoys möter The Killers-soundet på nya Tiden Bara Gick är helt enkelt alltför oemotståndligt för att jag inte ska kunna bortse från att tiden bara gått för Tomas Eriksson också. En försommarhit i min iPod.
"Beck – Levande Begravd" Ny
Jag skulle aldrig få för mig att se en Beckfilm på bio, men när de däremot går på TV4 om söndagskvällarna så sitter jag oftast limmad för lite svensk dussindeckare. Nu har oändliga repriseringar lett till att jag har svårt att hålla isär vilka jag sett och vilka jag missat, men här är i alla fall den absolut senaste (som tydligen på mystiska vägar hamnat på nätet) och en av de bättre i serien. Visst, det är lite förutsägbart (ni kan ju gissa om en film som heter Levande Begravd där en massmördare begraver sina offer levande i täta lådor någonstans kommer ha en scen där våra hjältar försöker kämpa mot klockan för att få ut någon de vet begravts någonstans) men samtidigt väldigt spännande stundtals och inte speciellt pratigt eller krystat (eller dubbat så det märks). Sevärt.
Schlager-DJa med Ronny Ny
Alltid lika roligt. Vi må vara fruktansvärda amatörer på den tekniska delen av området (Ups, gick den på nu? Mixa? Vad är det?) men vi är jäkligt bra på att pricka in vilken låt som får dansgolvet att sjunga och gunga. Mera sådant!
"All Night Long" – Singel med Alexandra Burke feat. Pitbull Ny
Alexandra var min favorit det året hon vann X-Factor och jag håller fortfarande hennes debutalbum högre än hennes (numera i Sverige) mera framgångsrika mentor Cheryl Cole dito. Det här är tredje (fjärde med "vinnar-covern Hallelujah") singel från den skivan, och det är ett av de bästa albumspåren som fått en schyst ansiktslyftning och uppgraderats till en av sommarens mest självklara partyhits i mina öron. Kolla upp!
Lunch i solen på BeeBar Ny
Värmen i Göteborg har inte alls varit lika påtaglig som i Stockholm eller Norrland de senaste dagarna, men i fredags fick vi en liten försmak av vad som (förhoppningsvis) komma skall då solen slog till precis under en lunch på BeeBars grymma uteservering och vi blev kvar Barcelona-style i några extra timmar med några extra glas rosévin. Underbart! Och ställets lunch fortsätter vara en av centrala Göteborgs bästa.
"Desperate Housewives" Åt
Någon "Facebook-bekant till en Facebook-bekant" använde i veckan Desperate Housewives som ett exempel på en TV-serie som tappat stinget efter några säsonger och som hon därför slutat titta på för den var citat "sååå dåååålig!!!" (jo, hon var 30 plus). Ingenting kunde ju vara felaktigare. DH är nog ett av de få exempel – jag kan nog faktiskt inte komma på ett enda annat – på en serie som börjat lysande, saggat ordentligt andra säsongen, men sedan ryckt upp sig – för att inne på sin sjätte säsong vara precis lika spänstig som den var första säsongen. Visst, den kanske inte har nyhetens behag eller är allas kopp te. Men den är minst lika bra som säsong ett, och älskade man den då ligger förmodligen felet hos en själv om man hatar den nu. Igår gick den chockartade säsongsavslutningen i USA. Längtar redan till nästa säsong.
Brunch på Casino Cosmopol Ny
Fantastisk brunch till ett fantastiskt pris. Las Vegas-tema med sjukt mycket goda grejer för under 150 kronor. Ett fynd! Men de kunde gott kapa lite av otrevligheten och osynkandet av Gestapo-fasonerna i dörren…
Säsongsavslutningar 2010
Den här kommand eveckan är bland den mest roliga och spännande TV-mässigt på hela året. Nope, jag pratar inte om att det är "Upfront Week" i USA då alla kanaler presenterar sina hösttablåer – utan att de flesta serier slutar för säsongen med buller och bång…dvs bilolyckor, explosioner, mord, nedskjutningar, sjukdomar och allt som man kan tänka sig. Brothers & Sisters och Private Practice var först ut med både väntade och oväntade vändningar. Nu väntar Desperate, House och Grey's. Fast visst…samtidigt är det ju lite, lite sorgligt också...och vissa är inte alls så bra på att göra cliffhangers som de tror.
Majvädret
Fem sekunder somma – fem dagar vinter. Fem sekunder sommar – fem dagar vinter.

"Lola" – Ny singel med Anders Fernette

Anders Fernette är 32 år. Han är mest känd för att ha vunnit en säsong av fame Factory ingen såg eller för att spelat in en cover från Dirty Dancing. Nu har han släppt en ny singel. Där gör han fruktansvärd pojkbandspop som hade luktat unken redan 2001. På skivomslaget ser han ut som New Kids on the Block gjorde på åttiotalet. När de var typ 16. Hjälp.
Jobbstrul
När allt kör ihop sig samtidigt vill jag bara vinna de där 218 miljonerna på Lotto, säga upp mig på stört och så slippa skälla ut folk.

Ungefär så just nu.

Inga kommentarer: